Lasanya de carabassa i xai @PànxingCerdanya

Cal Cot de Vilallobent és una explotació familiar de Cerdanya que produeix xai ecològic.
Les ovelles pasturen durant tot l'any pels camps i els prats de Vilallobent, ajudant a mantenir el paisatge que caracteritza la Cerdanya i aconseguint un producte gustós, sa i sense additius.
Venen  carn i hamburgueses de xai ecològic en un circuit de comercialització de Km0.

I què es pot fer amb unes hamburgueses tan bones com aquestes? Menjar-nos-les cuites al punt, tal i com vam fer amb les de vedella d'EcoPyrene.  També les podem desfer i amb la carn de xai trinxada fer una lasanya saludable com la que us porto avui.


Necessitem:


  • 4 hamburgueses ecològiques de Cal Cot, que desfarem i les farem servir com a carn trinxada.
  • Un tall de carabassa
  • 1 ceba
  • Quatre tomàquets  pera ben madurs
  • Oove
  • Una copeta de vi ranci
  • Sal
  • Pebre
  • Formatge ratllat

Posem la carabassa al forn i l'escalivem a mitges. Ha de ser prou tova perquè la puguem tallar però ha d'estar una mica crua perquè s'ha d'acabar de coure amb la carn.
En tallem unes rodanxes primes, tres per cada ració de lasanya, i la resta la tallem a dauets petits.
En una paella posem la ceba, tallada ben petita amb una mica d'oli i la deixem enrossir a foc ben suau. Hi afegim els tomàquets, pelats i ratllats i deixem que es confitin bé. Després hi posem la carn de xai,  ho remenem bé i ho fem coure a foc ben baixet. Quan vegem que gairebé està cuita hi posem el vi ranci i la carabassa tallada a dauets. Ho fem coure fins que la carabassa estigui ben cuita. Salpebrem i ja ho tenim a punt per muntar la lasanya.

A les rodanxes de carabassa que em tallat  hi traiem els pinyols del mig i la pell. 
En una safata que pugui anar al forn posem una  rodanxa de carabassa, al damunt una bona cullerada del sofregit de carn amb carabassa, una altra rodanxa de carabassa, una altra cullerada de  sofregit, ho tapem amb una altra rodanxa de carabassa, hi posem generosament formatge ratllat i ho posem al forn.
Primer uns 20 minuts, a 200º, només per sota, perquè es coguin bé les rodanxes de carabassa i els últims minuts posem en marxa el gratinador per aconseguir que el formatge quedi ben fos i cruixent.

Una manera ben diferent i ben bona de menjar-nos unes hamburgueses, no us sembla?

Comentaris

  1. Mmm ...no em faria res poder tastar aquestes hamburgueses! La carn de xai m'agrada molt! I ja no diguem la lasanya...deliciosa!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Aquesta al Pol li agradaria, i així li dissimulo la carabassa! Prenc nota1
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo vaig dissimular la carn de xai que al Jordi no li fa massa el pes 🤣🤣🤣

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Ja fa oloreta de tardor. Una bona alternativa. Jo sóc molt clàssica amb la lassanya. Però amb aquestes hamburgueses no li diria pas que no. Quan venim l'Olga i jo a tastar-la?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja aneu tard... però es pot tornar a cuinar no et sembla?

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Una lasaña de lo más original y con una pinta fantástica. Tiene que estar muy buena.
    Besoss

    ResponElimina
  5. La carne de cordero me encanta y desde luego esta combinacion tipo lasaña esta muy buena sin duda alguna.Una suerte que puedas saborear esta carne de esta explotación familiar.
    Petons

    ResponElimina
  6. Con lo que a mi me gusta el cordero..esta lasaña debe estar deliciosa!!

    ResponElimina
  7. Ohhhhh!!!! Sisplau...Que bona aquesta lasanya. Amb el xai trinxat i la carabassa ha estar extraordinari. 👏👏👏👏👏

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides