Pastís de pera i xocolata@ColorySabordeTemporada



Va ser veure aquest coc per les xarxes i pensar que l'havia de fer. Però no he buscat la recepta, me la he fet jo amb l'idea que vaig tenir només veient la fotografia... xocolata, pera, coc humit, lleugerament borratxo...Volia que del mig fos una mica com un brownie... humit, amb un potent gust de xocolata, que es desfés en mossegar-lo... i fent-lo d'aquesta manera ho vaig aconseguir.




Necessitem:

  • 3peres, que estiguin al punt de madures.
  • 125g de mantega en pomada
  • 125g de sucre moré
  • 2 ous
  • 100g de farina d'ametlla
  • 100g de farina
  • 50g de cacau pur en pols
  • un polsim de sal
  • 1 iogurt o 125 g buttermilk
  • Mig sobre de llevat químic
  • Una estrella d'anís
  • Una tasseta de cafè de Ratafia @CaRoman
  • Aigua
En un pot posem les tres peres, pelades, les cobrim amb aigua (on hi haurem posat l'estrella d'anís) i les posem al foc. Quan l'aigua comenci a bullir apaguem el foc, hi aboquem la ratafia i les deixem uns 10 minuts dins. Després les traiem i les posem en un colador perque perdin el màxim de líquid. Amb un ganivet de punta traiem el cor de les peres i les deixem damunt del colador fins el moment de fer-les servir.

Barregem la farina , farina d'ametlla, la sal, el llevat i el cacau en un bol, ho tamissem i ho reservem.

Batem bé la mantega amb el sucre, fins que quedi una massa força escumosa. Afegim els ous, d'un a un, després la mantega en pomada, el iogurt/buttermilk sense deixar de batre i al final  les farines, barrejant-ho amb una llengua de silicona, a poc a poc, fins que quedi tot ben integrat.
Preparem un motlle allargat amb paper de forn, amb farina i mantega o amb esprai antiadherent.
L'omplim amb la meitat de la massa i hi coloquem amb cura les tres peres (hem de procurar que l'espai que ens ha quedat buit del cor de la pera s'ompli)

Acabem de posar la massa al motlle i l'enfornem a 170º (hem de tenir el forn ja calent), sense aire entre 40 i 50 minuts. 
Si el coem més ens quedarà del mig totalment cuit i jo no ho volia.

El traiem del forn, el deixem atemperar i ens el mengem...tebi...la xocolata regalima, la pera deixa anar tots els seus aromes junt amb els de la ratafia...



Unes postres que deixen a tothom bocabadat, ja que el tall sorprèn, i que quan es tasta, si ets amant de la xocolata, t'agrada segur...i t'agrada moltíssim.

Com estic segura que agradarà a tots els participants del repte @Color y Sabor de Temporada que avui en sorprenen amb receptes fetes amb pera o amb cigrons.


Comentaris

  1. Que bonic t'ha quedat! I ja no dic el bo que deu ser!
    Jo hauria d'haver consultat receptes a la xarxa! 😉 Tu ets nivell expert...
    Petonets i bona revetlla!
    Olga

    ResponElimina
  2. Quina temptació a veure si algun dia el provo!

    ResponElimina
  3. Qué bonic i quina temptació per qui li agrada la xocolata ben fosca!
    Petons i bona setmana!
    Palmira

    ResponElimina
  4. Aquests postres que tenen sorpresa a l'interior, són una delícia! Molt bona proposta! A Gaudir!! Pttns

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides