Truita de trinxat @PànxingCerdanya


Al Mas Montagut el Pau i la Teresa, des de 2015, són  al davant  de Patata Ecològica de la Cerdanya, amb el propòsit de  treballar cada dia per un món més saludable. 

Conreen tres tipus de patates, la Kennebec, la Redpontiac i la Monalisa. El conreu de la patata forma part  d'una rotació de conreus per tal de mantenir les terres.

També tenen bestiar, vaques de la raça Bruna del Pirineu, una raça ben adaptada al territori, que pastura prats i deveses proporcionant el fertilitzant que s'utilitza pels conreus.  Tot certificat pel CCPAE, sense cap tipus de químic. Venen tant a l'engròs com als clients, que són en la seva gran part locals i de la comarca, que recorren cada setmana fent un repartiment dels seus productes.

Però avui no parlarem de vaques, avui ens toca parlar de la patata Monalisa. Una patata ovalada, de  pell llisa de color pàlid  i de carn groga , ferma... que s'adapta a tot tipus de coccions. 
I amb aquesta patata inspirant-me en una truita de trinxat que vam menjar a La Buixeda us porto la recepta que publiquem avui, 1 de maig, conjuntament amb la revista Pànxing Cerdanya.

Necessitem(per a dues persones)
  • Col de trinxat
  • 2 patates monalisa de Mas Montagut mitjanes
  • 4 ous ecològics
  • All tendre
  • Cansalada virada a talls petits
  • Oove
  • Sal


Agafem les fulles de col, les netegem bé i hi traiem la tija.  Les posem en una olla amb aigua bullint amb una mica de sal i les fem coure un quart d'hora.  
Netegem  bé les patates i les posem a la mateixa olla i les fem bullir el mateix temps.
Ho posem en un colador i ho deixem escórrer bé.

Mentrestant en una paella posem els allets a sofregir amb una mica d'oli. Abans que comencin a agafar color hi posem la cansalada tallada a trossets petits i ho fem coure tot junt fins que estigui rossa i cruixent (vigilant que no se'ns cremi l'all)
Batem els quatre ous en un bol, amb una mica de sal i ho reservem. 
Afegim a la paella la col,  que haurem xafat amb una forquilla i la patata a trossos (com si fos per fer truita de patata) i ho fem coure, tot junt, una bona estona. Quan vegem que les patates comencen a enrossir ho passarem tot al  bol on hi tenim els ous batuts, ho barrejarem bé i ens disposarem a fer la truita... deixant-la crueta de dins...




Comentaris

  1. Faig sovint el trinxat presentant-lo en forma de truita, es clar que em els ous el plat ha de resultar molt més complert.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Que buena esta tortilla de Trinxat y con productos así da gusto
    petons

    ResponElimina
  3. Com m'agradaria poder provar aquestes patates i, com no, la teva truita!!!!
    Que bé que puguis descobrir aquests productes d'excel·lent qualitat!
    Petonets, Glòria!
    Olga

    ResponElimina
  4. Ohhh, amb os ecològics i aquestes patates segur que el resultat es BRUTAL 👏👏

    ResponElimina
  5. Par favarrrrrrrrr quina pinta! está bonissim :)

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats al Mas Montagut i al seu conreu de la patata! Estic segura que deuen ser unes MONALISA de nivell, com la truita de trinxat!
    Podríem fer-la la propera vegada que ens veiem! Així la tastem!
    Petotnets

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides