Calamarsets amb ceba i llimona@CatalunyaCuina


I seguint amb la col·laboració amb Catalunya Cuina avui us porto uns calamarsets amb ceba i llimona aromatitzats amb Vermut Miró blanc.  Un plat gens complicat que agrada a tothom.

A veure que us sembla!


Necessitem:

  • Un quilo de calamarsets
  • 2 cebes grosses
  • Una llimona
  • Gingebre fresc
  • Mitja tassa de cafè de vermut blanc Miró
  • Sal
  • Oove

Netegem els calamarsets, o millor, fem que ens els netegin al mercat.
Tallem les dues cebes en juliana i les posem a sofregir en una cassola amb una mica d’oli. Quan comença a agafar color hi posem els calamarsets, ho posem a foc suau i ho deixem coure, tapat, uns 20 minuts. 
Ara és el moment de rectificar de sal, afegir-hi el suc de la llimona i la miqueta de vermut. Ho deixem reduir una mica i apaguem el foc. Hi ratllem una mica de gingebre fresc, ho remenem bé i ja ho podem portar a taula.

Com que els calamarsets són petits no necessiten massa estona, per tant és un plat que podem fer mentre preparem la verdura o l’ amanida. Però si el volem deixar mig preparat el deixarem abans de posar-hi el suc de la llimona, el vermut i el gingebre...això ho farem quan el posem a escalfar perquè el plat conservi tots els aromes i gustos.

Comentaris

  1. Ohhh!!! Que bons!!!! El punt del vermut el trobo Excel.lent. Senzilla i extraordinària recepta. 😗😗😗😗

    ResponElimina
  2. Els calamarsets ( i els popets) encebats són exquisits, el toc del vermut és la cirereta del pastís.
    La proposta és magnífica, Gloria.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Els popets amb ceba són fantàstics però ara ja sé que els hem de fer amb vermut i llimona!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Un éxito total esta receta con esta combinacion que has puesto.
    petons

    ResponElimina
  5. Hola Gloria. Mejor que los limpien en la pescadería jj como tú dices. Me gustan mucho y con esta salsa tan estupenda con la que los has preparado el resultado ha tenido que ser un lujo. Seguro que disfrutaríais al comerlos, tuvieron que estar de vicio.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  6. Ohhhh! Esto hay que comerlo con mucho pan, para mojar en la salsita...

    Petons!!

    ResponElimina
  7. Ja n'hi pots posar una mica més... i que redueixi bé així quedarà de vici! Jejeje
    Molt bon plat!
    Ptnts

    ResponElimina
  8. Mmm....menjaria un bon plat! Quina delícia!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides