Timbal de quinoa amb brócoli @Color y Sabor de Temporada

Brócoli i patata, al vapor amb un raig d'oli...ens encanta. A mi, sense patata, amanit amb oli i vinagre. I cru, tallat ben petit, amb una vinagreta, en amanida... O com us poso avui, un plat sense cap complicació. complet, que et soluciona un àpat i no et cal res més.

Necessitem per a dues persones

  • Dues mesures de quinoa
  • Unes quantes flors de brócoli (a gust vostre la quantitat, si voleu més o menys verd...)
  • Dos ous 
  • Oli
  • Sal 
  • Una mica de gingebre fresc ratllat
  • Un pols de comí

Agafem la quinoa i la posem en un recipient amb aigua una bona estona.  La colem i li passem força aigua, fins que aquesta ens surti totalment transparent, la qual cosa vol dir que ja li hem tret les saponines que la cobreixen.
Posen en una casola la quinoa i l'aigua (una mesura de quinoa per dues d'aigua) i la fem bullir 15 minuts.
Una vegada cuita l'esbandim bé i la reservem.

Agafem el bròcoli i el tallem ben petit (si tenim  robot de cuina ens pot ajudar, amb la TMX l'he posat a V4 durant 5")
En una paella amb una miqueta d'oli posem el brócoli, a foc ben baixet i tapat, fins que s'estovi una mica, però no deixem que es panseixi del tot perquè queda bé que sigui una mica cruixent. 
Hi posem la meitat de la quinoa i ho remenem bé. Ho tastem de sal, hi afegim el comí i el gingebre ratllat i ja podem muntar el plat.
Ajudant-nos d'un cercle d'emplatar posem una capa de quinoa, i l'acabem d'omplir amb la quinoa amb brócoli. Al damunt hi posarem un ou mollet acabat de fer i ràpid cap a taula.

Els ous mollets, en el meu cas, els he fet a baixa temperatura, 40 minuts a 65º,  submergint-los sense closca en aigua amb una mica de vinagre de vi blanc. Si us agraden menys cuits podeu reduir el temps, però no pugeu la temperatura.

Aquesta és la meva proposta al repte @Color y Sabor de Temporada d'aquest novembre, que ens ha proposat cuinar brócoli. o carabassa, i jo aquesta vegada m'he inclinat cap el verd. 


Comentaris

  1. Ens has presentat un plat que ho té tot! Deliciós, bonic i saludable!
    Bona recta final de setmana! Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Una receta completa, sana y con una buena presentación. Me gusta mucho tu idea.

    ResponElimina
  3. Este timbal de quinoa es una delicia completa, sano y estupendo para mis días sin carne, lo guardo me encanta ese verde y toda la combinación de sabores y texturas. Ñam!! ;)
    besos

    ResponElimina
  4. Molt bo, m'agrada olt la quinoa, es ideal :) petonets!

    ResponElimina
  5. Molt bo i ben saludable! I lleuger! Plats ben necessaris a la cuina. Sobretot a la cuina dels que som un xic cuinetes perquè si no fos per plats d'aquest estil... ;)))))))

    Una abraçada i bon cap de setmana

    ResponElimina
  6. Pues tiene una pintaza increíble. Y justamente tengo un brócoli en la nevera! Lo probaré pronto seguro, y con ese huevito encima ¡ÑAM! Enhorabuena por tu aportación al reto!

    ResponElimina
  7. HE de fer els ous a baixa temperatura, m'encanten, però com que només m'agraden a mi! Com la quinoa!!!! Aquest plat és per mi! Ptnts

    ResponElimina
  8. Me ha gustado mucho la combinación de quinoa con brócoli y la presentación.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides