Risotto de carabassa i camagrocs @Catalunya Cuina


Torna a ser dia 25, tornem a publicar a Catalunya Cuina recepta amb Vermut Miró.
Avui us proposo un risotto molt d'aquesta època de l'any, amb carabassa i camagrocs . Aprofitem que és bon any de bolets i fem-ho amb bolet fresc, però amb bolet sec també us quedarà bé.
A més dels camagrocs, també hi he posat un altre producte cerdà, el formatge TERRA de 30Cabres, un formatge de llet crua de cabra fet a Ëller, amb el que hem aconseguit un contrast boníssim entre la dolçor de la carabassa, l'aroma del camagroc i el gust intens del formatge.
Per aromatitzar el risotto és costum posar-hi vi blanc, nosaltres l'hem canviat per vermut Miró blanc. El Miró Blanc és una barreja perfecte de vi blanc sec com a base, amb un toc ensucrat, suau i refinat. Elaborat amb la perfecta combinació d'herbes aromàtiques totalment naturals amb el seu aroma i gust sofisticat, proporciona un aperitiu excel·lent, seguint la recepta familiar inimitable pel seu exquisit gust únic. El resultat...aquí el teniu:

Necessitem per a quatre racions:
Ratllem uns 50 g de formatge i en laminem, ben fi 50 g més. Ho reservem.
Netegem els camagrocs i els reservem.
Ratllem la carabassa (si tenim un robot de cuina ho farem amb facilitat, sinó, paciència i cura i ho fem amb el ratllador manual)
Piquem la ceba i el porro, ben petits, i els posem en una olla, amb una mica d'oove fins que estiguin transparents.
Hi afegim la carabassa picada, ho remenem bé, i ho deixem a foc baix, tapat, que es faci a poc a poc, fins que vegem que comença a estar "lluenta". 
Posem a escalfar el caldo de verdures.
És el moment de posar-hi els camagrocs, remenar-ho bé una altra vegada i deixar-ho un parell de minuts.
Apugem el foc al màxim ,  hi posem el vermut Miró blanc i deixem que es redueixi durant un minut.
Hi posem l'arròs, hi donem un parell de voltes i immediatament ja hi posem el primer cullerot de caldo bullent. Anem remenant i afegint cullerots de caldo  a mesura que veiem que l'arròs se'l beu.
Entre quinze i divuit minuts i l'arròs ha d'estar a punt. El tastem, rectifiquem de sal, si cal,   i quan veiem que gairebé està cuit del tot apaguem el foc, hi aboquem el formatge i remenem enèrgicament.
L'emplatem i al damunt hi podem posar el formatge laminat, que s'anirà fonent amb l'escalfor de l'arròs.  
I ja teniu el dinar a punt, amb ingredients excel·lents com són el Vermut Miró, l'arròs Molí de Rafelet i el formatge Terra de @30Cabres aconseguireu un plat rodó!


 Aquí teniu les altres receptes amb vermut Miró que hem  anat publicant:

Comentaris

  1. Mare meva! Quin arrosset més bo ens portes! Vinc a dinar a casa teva quan el tornis a fer! Ets la reina de les receptes amb vermut!
    Petonets i bon diumenge!
    Olga

    ResponElimina
  2. Diria que m'està arribant el flaire del plat... quina delícia.
    Els camagrocs són dels bolets més aromàtics. Amb la carbassa i el toc del vermut blanc és, sens dubte, un plat de categoria.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. No dudo lo mas minimo que este de rexupete no lo siguiente , de buena gana me llevaba un plato para la comida , te ha quedado un plato de relujo para no variar.
    Bicos mil y feliz inicio de semana wapa.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides