Melmelada de cireres amb pebre i vi negre @llèpol.cat

Dissabte passat , per fi, vam fer cas a la Bet i ens vam acostar a Vila-rodona, un poble de l'Alt Camp on hi ha Llèpol.cat, una petita empresa de Melmelades, conserves, olis, vinagres, sals, salses, i tot el que la creativitat deixi fluir… Llépol és una producció artesana, elaborada amb fruites i verdures de collita pròpia o de veïns (km0). "




Vam veure l'obrador...just acabat el  tast i maridatge del divendres ja estaven preparant el de dissabte, però un parell d'hores, molt ben aprofitades,  la Bet va ser nostra i ens va portar al tros, on vam passejar entre cirerers carregats, albercoquers molt plens, caquiers, ginesta, ruscos...







La Marta i jo vam gaudir i vam aprendre... aquestes  són cireres sentine.  Aquest any , degut a l'excés d'aigua es veuen afectades molt facilment per fongs.  També vam aprendre a detectar les cireres "amb picada de mosca".  Les que se salven d'aquestes dues coses són... bones és poc, boníssimes.

I els albercocs  galtaroja...



Només cal veure'ns !


I una vegada vam tornar, amb la consigna de la Bet..."les cireres directes a la nevera que estan molt madures"  vaig començar a pensar en fer-ne algun pastís... em vaig posr a espinyolar...i vaig acabar fent aquesta melmelada. " molt agosarat per part meva ja que la Bet té unes melmelades exquisides"...espero que aquesta li agradi!



Necessitem:

  • un quilo de cireres ben madures, espinyolades
  • 600g de sucre
  • un got de vi negre
  • una cullerada de pebre vermell
Posem les cireres en un bol amb el sucre, les tapem  i les deixem tota la nit a la nevera.

L'endemà aboquem les cireres, la cullerada de pebre i el suc que han fet en una cassola,  i a foc lent, remenant de tant en tant, anem fent la melmelada. 
Li donem un cop de batedora perquè tingui la textura que ens agrada.
Quan la tenim llesta, una mitja hora, la traiem del foc, hi aboquem el vi i la posem en pots que haurem esterilitzat . Els tapem i els posem de cap per avall fins que estiguin freds.

Si volem que se'ns guardi molt de temps els posem al bany maria mitja hora, els etiquetem i cap al rebost. Si no els posem a la nevera i els tenim a punt per esmorzars, acompanyar carns, aperitius amb formatges...




Comentaris

  1. Ei Glòria, que ràpida! Va ser un matí rodó! Dóna gust fer visites amb persones com tu i la Bet, i la Bet com sempre la millor amfitriona!
    Bona aquesta melmelada! Jo l'he fet de cireres normal!!! jejeje
    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si no ho faig ràpid em passen els dies i no ho faig!

      Va ser un matí rodó Marta! La Ber, com sempre, un encant!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. UUUaauuu!!! Quina melmelada més original ens portes! Ja veig que la visita va ser tot un èxit! M'alegro molt que hagués anat tant bé.
    Petonets i molt bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot va anar perfecte, només va faltar una cosa...tuuuuuuu!!!!!!

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Cireres amb vi negre, una delicia! A més amb productes d'aquesta qualitat, noies quina sort!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  4. Una mermelada diferente con el vino y que estoy seguro que estará brutal.Me alegro mucho que lo pasaras tan bien con la Marta y seguro que fue una buena experiencia ver todo lo que tienen y hacen los del Llépol .
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Llèpol.cat és una petita empresa, de fora de l'àmbit de Barcelona amb producte excel·lent que cal donar a conèixer Miquel.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  5. Me parece una mermelada muy original, con una combinación de ingredientes muy peculiares, no puedo llegar a imaginar el sabor

    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dolceta...amb un puntet que la fa diferent, Javier.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  6. Hola Gloria. Bonita foto de unas recogedoras de albaricoques tan guapas.
    Tanto las cerezas como los albaricoques son unas frutas que me gustan a rabiar, la pena es que su temporada no es muy larga y por eso hay que aprovecharla.
    No suelo hacer mermelada aunque siempre que tengo oportunidad me pongo en una tostada con mantequilla y ese es mi desayuno.
    Ten por seguro de que si tuviera ese bote que nos presentas no habría ningún otro que pudiera hacerle sombra. Esa mermelada tiene que estar deliciosa y con un toque sensacional de vino. De locura.
    Que tengas un estupendo verano.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Juan, lo has dicho muy bien...de locura!
      Un estupendo verano para tí también
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  7. Sóc tann fan de la fruita d'aquesta temporada!! m'apasiona, simplement! sobretot perquè el meu pare m'està carregant de prèssecs i albercocs! quina meravella! ell també fa mermelades de préssecs,en tenim tants!
    Bonissima aquesta de cireres! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Roser...jo faig melmelada de tot el que arreplego heheh

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  8. Una mermelada de lo más original. El toque de vino tinto debe de estar bien RICO! Me encantaaaa.

    ResponElimina
  9. Hola Glòria. Moltes gràcies per passar-te. Quina sort poder disfrutar d'un dia tan complet. Sóc de terra d'albercocs i prèssecs, també cireres i m'encissa fer melmelades.
    La teva em sembla deliciosa. M'agraden molt amb un poc de picant. Tinc una publicada amb mango que pica.
    Ha calgut fer la feina de llevar els pinyols de tanta cirera.
    😘😘

    ResponElimina
    Respostes
    1. És l'única pega que hi ha a l'hora de fer melmelada de cireres...espinyolar. però val la pena el temps que hi passes.
      Miraré la teva de mango que pica.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  10. Hola Gloria, si que tenemos a Manu como amiga común y además te estoy muy agradecida pues gracias a ti tengo un magnífico presenta pasteles de lo más original. Si, ahora estoy en La Cerdaña. concretamente en Saillagouse y aquí también hago mis pinitos con las mermeladas, aunque no he puesto nunca ni vino ni pimienta, dulce supongo, debe ser una buena combinación con un resultado diferente. Un beso y hasta pronto

    ResponElimina
  11. Jo no sóc massa de dolços però... enguany he de fer sí o sí melmelada d'albercocs. L'arbre que tinc al jardí n'ha fet molts.
    M'agrada la teva proposta i m'ha sorprès que hi posis pebre vermell. Quin és el motiu.

    Una abraçada.
    Manel.

    ResponElimina
  12. Qué mermelada tan original! El vino tinto y el pimentón les darán un sabor y un color diferente al que conocemos en la tradicional mermelada de cerezas.
    Besos
    hoy desde https://siempreseraprimavera.blogspot.com/2018/07/aceite-de-palma-o-de-dende.html

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides