Smørrebrød "mediterrani"de salmó @Cooking The Chef


Claus Meyer , Noma,  New Nordic Cuisine... em vaig espantar quan vaig veure la proposta del @CookingTheChef d'aquest mes 
Però no calia espantar-me, té receptes  assequibles, fetes amb productes de l'agricultura local i amb això aconsegueix que els seus plats tinguin  identitat nòrdica.

Ja sabeu que darrerament estic "lligada" amb els països nòrdics i hi he anat alguna que altra vegada. I si hi ha una cosa que es veu que mengen a tota hora, a part de les mandonguilles, són els smorrebrod.
He estat mirant les propostes del Claus Meyer i n'hi ha uns quants que em venien de gust tastar, però tots porten maionesa, mantega...i al final he decidit "mediterranitzar" una smorrebrod de salmó. He canviat el bulb de fonoll per cogombre , la crema de mantega per un paté d'alvocat i l'amaniment de maionesa amb mostassa per un bon raig d'oove... el resultat  el teniu aquí.





Necessitem: 

  • Pa de segol (en el meu cas és un pa de motlle multicereals)
  • Alvocat
  • Formatge d'untar
  • Llimona
  • Poma àcida
  • Cogombre
  • Ceba tendra
  • Oove
  • Sal
  • Salmó fumat
  • Cúrcuma
Si voleu fer vosaltes el pa aquí teniu l'enllaç, jo he anat al Forn Sistaré que fan uns pans boníssims i així m'he estalviat feina.

Comencem fent el paté d'alvocat amb que sucarem les llesques de pa:
Pelem un alvocat, el tallem a trossos i el posem al bol de la TMX amb una mica de suc de llimona. Hi afegim dues cullerades grosses de formatge d'untar, sal una miqueta d'oli i un polsim de cúrcuma. Ho triturem bé.

Tallem la poma àcida a talls ben fins i la posem en aigua amb gel perquè no s'oxidi.
Tallem el cogombre ben prim.
Tallem la ceba ben petita.
 I ja ho tenim tot a punt per muntar l'smorrebrod.
Untem la llesca de pa amb el paté d'alvocat, al damunt hi posem ceba tendra, a sobre hi posem el salmó, la poma i el cogombre. Ho salem i ho amanim amb una mica d'oove.
Què us sembla per sopar? O potser com a aperitiu?  A casa va ser un esmorzar d'un dia de festa, sense presses...

I la resta de propostes del Cooking dedicat a Claus Meyer les podeu veure aquí.

Comentaris

  1. A mi m'encanten els smorrebrods, amb els pans tan negres que tant sols pot trovar al nord d'Europa! Molt bona adaptació la teva!
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  2. Mmmm.... boníssim!! Aquest smorrebrod el faré segur. Les teves modificacions m'encanten son molt sanes i t'ha quedat molt apetitós. Petons.

    ResponElimina
  3. Mmmmmm...una aportació genial! Jo me l'apunto per un berenar!
    Petonets i molt bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
  4. M'encanta aquesta recepta, ja saps que jo sóc molt fan de lo nòrdic! Ptnts

    ResponElimina
  5. Pues estas tostas han sido las ganadoras, tu versión más mediterránea es deliciosa, sin duda los daneses el pan de centeno lo llevan en el adn, pero es que es una delicia según he visto, el que tienen allá denso y lleno de semillas, pura fibra de la buena. Una propuesta sana, completa y rica.
    un beso

    ResponElimina
  6. em puc imaginar quina delicia deu ser...l'avocat m'encanta, i el salmó i la cebeta i el pa...es nota que se'm fa la boca aigua?
    deliciós!!
    petons

    ResponElimina
  7. Se ve maravillosa. Una buena receta para poder hacerla en cualquier momento pues estoy segura que un aperitivo como este gustará a muchos. He dicho aperitivo, pero creo que para una cena rápida vendría también genial.
    Besos

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides