Coc de llimona i nata

I segueixo fent cocs, però a partir d'ara ja no els numeraré. Arribar als 100 ja ha estat una fita, no me'n poso cap més.
Darrerament em regalen llimones, mooooltes llimones. He fet limoncello per casa, per regalar, llimona confitada, llimones en sal, pollastre a la llimona, poso llimona a tot arreu... i  m'he animat a fer un coc diferent, també de llimona. 
L'he portat a una sessió d'avaluació...la darrera del dia, a quarts de vuit del vespre, quan gairebé feia 12 hores que erem a la feina, tots cansats, molt cansats (no sé si cal fer aquestes sessions tan maratonianes, però ho tenim organitzat així., què hi farem!). Les cares d'agraiment  i el ràpid que va desaparèixer compensen l'estona que el dia abans, tard a la nit, vaig estar esperant que sortís del forn.


Aquí el teniu, a veure què us sembla!

Necessitem:

  • 4 ous sencers
  • 200g de sucre
  • 200g de nata per montar
  • suc d'una llimona
  • 175g de farina
  • 1 sobret de llevat químic
  • Un polsim de sal


Posem a preescalfar el forn a 200º.
Preparem un motlle amb esprai antiadherent.


Muntem les clares a punt de neu fort, posant-hi el polsim de sal i  les reservem.

Muntem la nata amb el sucre, quan estigui ben muntada (vigilem de no passar-nos ja que aleshores faríem mantega) hi afegim  els rovells dels ous, d'un en un, sense deixar de batre. i després la farina barrejada amb el llevat, a poc a poc, fins que estigui ben barrejat. agafem les clares i les anem incorporant, a poc a poc també. I al final de tot hi afegim el suc de la llimona.


Ho posem al motlle (en el meu cas han estat dos com el de la fotografia) i ho posem al forn uns 40 minuts. Punxem el centre per veure si està cuit i el traiem del forn. El deixem refredar uns 5 - 10  minuts dins del motlle i  el deixem refredar damunt una reixeta.

L'empolvorem amb sucre glas i ja el tenim a punt per portar a la feina i fer contents als companys.


Font de la recepta : Directo al paladar

Comentaris

  1. Felicitats pels cent, doncs, sempre tan dolça, però amb aquest toquet de llimona que fa més excitant la vida...realment tempta...

    ResponElimina
  2. Mmmm...m'hagués agradat formar part de l'avaluació per poder tastar aquest meravellós cóc!
    Petonets i...bon diumenge!
    Olga

    ResponElimina
  3. Un bon cóc pot alegrar qualsevol jornada marató! Quina sort aquestes llimones !
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Desde luego que alegra poder pillar un trocito y mas en una etapa maraton de trabajo.Eres la reina del cóc
    Bona nit

    ResponElimina
  5. Fa molt bona pinta, quan torni a tenir excés de llimones... El faig segur!

    ResponElimina
  6. Hola Gloria. Vaya repertorio a base de limones que citas. Me ha llamado la atención uno de ellos, limones a la sal. Tendré que buscarlo jj.
    Este bizcocho debe tener un sabor fabuloso. Se le ve muy esponjoso y estoy seguro de que debe ser una delicia.
    Un abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides