Eclairs @cuinem a 6 mans

Ja tornem a ser aquí, amb un @cuinem a 6 mans amb la Marta i l'Olga.
Aquesta vegada la proposta ha vingut de terres de l'Ebre, a l'Olga li venia molt de gust fer éclairs i hem fet éclairs!
De sempre n'hem dit "palos de crema", " palos de nata" o palos de xocolata" a casa i eren unes postres de dia de molta festa que ara feia molt de temps que no menjava, per la qual cosa em vaig engrescar de seguida a fer-los.
La recepta... vaig mirar la de la TMX i algunes més i al final vaig optar per uns palos de crema amb cobertura de xocolata, més clàssic impossible, recepta de Directo al Paladar.

Per fer 6 éclairs o palos necessitem:

  • 100g de llet
  • 50g d'aigua
  • 5 g de sucre
  • 2g de sal
  • 30g de mantega en pomada
  • 45 g de farina
  • 1ou sencer + 1 rovell
Per a la crema:
  • 250g de llet
  • 1 rovell d'ou
  • 3 cullerades de sucre
  • 20g de maizena
  • una cullerdeta d'esència de vainilla




 Comencem fent la crema, jo la he fet amb la TMX:
Posem tots els ingredients al bol , programem 7 minuts a 90º, velocitat 4.
La traiem del bol i la posem dins una màniga pastissera i la deixem refredar a la nevera.





Preescalfem el forn a 200º
Preparem una safata folrant-la amb paper de forn.
En una cassoleta posem la llet  i l'aigua a escalfar, quan estigui a punt de bullir hi afegim la mantega, la sucre i la sal i ho tenim al foc fins que bulli. Hi tirem tota la farina de cop i la remenem amb una espàtula fins que es desenganxi de les parets de la cassola. Apaguem el foc.
Batem l'ou i el rovell i ho anem incorporant a poc a poc a la massa, sense deixar de remenar, fins aconseguir que quedin una massa untuosa, espesa i ben lligada.
La posem dins una màniga pastissera de bocal ample i  farem com uns xurros, de 4 o 5 cm d'ample, damunt la safata del forn, no massa junts ja que creixen una mica en coure's.
Els tindrem al forn a 180º entre 12 i 15 minuts.

Deixarem que es refredin, els tallarem pel mig i els omplirem amb la crema pastissera.
Si volem podem posar-hi al damunt una mica de cobertura de xocolata, com he fet jo, o senzillament empolvorats amb sucre glaç.

M'agrada cuinar a 6 mans i avui m'ha agradat especialment ja que hem recordat unes postres que teniem molt oblidades. 
Quina serà la propera? Perquè hi haurà propera ...


Comentaris

  1. No sé quina serà la propera proposta però la d'avui em sembla deliciosa!!! A més els clàssics són deliciosos i són dels postres que no pesen massa desprès del menjar!
    A París hi ha pasteleries on venen solamnet els éclairs i són una passada!
    Petons i bon cap de setmana!
    Palmira

    ResponElimina
  2. Glòria, m'has fet recordar que la meva mare sempre li ha dit palos! Com bé tu dius són unes postres que les tenim una mica oblidades....no ho hem de permetre!
    Els propers que faré....crema, segur!
    Petonets i bon cap de setmana!
    Olga

    ResponElimina
  3. Que maravilla de dulce, por aqui se le llama plalo de crema, y tu lo has bordado parece hecho en la mejor de las pastelerias. Mil besicos

    ResponElimina
  4. Veus, jo lo de palos no ho sabia!! El proper cop els faig amb la TMX per que en van encantar!! Mmmm! Ptnts

    ResponElimina
  5. Molts bons, i amb la crema...per llepar-se els dits!

    ResponElimina
  6. Están diciendo comeme, estos bollitos de crema. riquísimos. Saludos

    ResponElimina
  7. Que buenos.Un postre que gusta si o si.
    peto

    ResponElimina
  8. Quina bona pinta que tenen, a veure si m'atreveixo a fer-los :)

    ResponElimina
  9. Hola Gloria. Aunque con cierto retraso paso a visitarte.
    No sé que me gustaría más si los palos solos, la crema a cucharadas o los dos juntos. Decisión difícil jj pero como creo que solo dejarías probarlos cuando estuvieran finalizados creo que ya no hay dudas jj.
    Viendo ese palo tan tostadito con ese relleno, la boca se me ha hecho agua y es que tiene un aspecto sensacional. Debe estar exquisito. Una delicia.
    Un abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides