Coca de forner al vermut de Reus @Catalunya Cuina

Com ja us vaig dir en una entrada passada dies enrere vam gaudir d'un magnífic dissabte per terres gironines. Entre totes les activitats que ens va preparar la Mònica vam tenir el plaer de retrobar-nos amb  la Farina de Girona de mans del  Gremi de flequers artesans de les comarques gironines i ens van explicar el projecte "És Farina de Girona" que té com a objectiu aconseguir un producte excel·lent  utilitzant farina quilòmetre0, i el vam tastar... és el pa de Tramuntana, un pa boníssim etiquetat d'una manera ben original, amb una etiqueta de pa d'àngel...si aneu per Girona no dubteu en tastar-lo, realment és molt bo.
I ens van obsequiar amb un paquetet de mig quilo d'aquesta farina, un paquetet que ha fet cap a una coca de forner al vermut de Reus, una coca que ha servit per a fer un aperitiu molt típic del Bergadà, tal i com he après de   la meva bona amiga Anna...us explico... un dia fa un  parell d'anys vam anar al Berguedà perquè volíem conèixer "in situ"els camagrocs, ja que només els coneixia en caixes al mercat o secs; i l'Anna i els seu home van ser els nostres amfitrions. A mig matí ens vam aturar a fer una mica d'esmorzar i ens van obsequiar amb una menja molt típica d'aquella terra i que nosaltres no havíem vist ni tastat mai: la coca dolça amb secallona (em sembla que la meva cara encara la deu recordar l'Anna heheh). La coca d'avui serveix per agermanar Girona, per la farina, el Berguedà, per com la vaig presentar i Reus, per la cuinera i pel vermut ;-)
A veure què us sembla.


Necessitem:
  • 100g de llet
  • -100g d'aigua
  • -50g d'OOVE
  • -1 polsim generós de sal
  • -2 cullerades de sucre
  • -25g de llevat premsat
  • -400/450g de farina de Girona
  • - Sucre i oli per posar a sobre al moment d'enfornar-la
  • -Una ampolleta de VERMUT MIRO, vermell, per ruixar-la al moment de treure-la del forn

Escalfem lleugerament l'aigua, hi desfem el llevat, i la barregem amb la llet i l'oli.
Hi posem la sali  el sucre.
Hi afegim la farina i ho anem amassant fins aconseguir una massa lligada que no s'enganxi a les mans.
La deixem reposar una mitja horeta a temperatura ambient .
Una vegada la massa ha reposat mitja hora li donem la forma de coca, hi posem força sucre pel damunt, hi tirem un raget d'un bon oli d'oliva i la posem al forn fins que vegem que està cuita, a 200º., uns 20-25 minuts.
Just treure-la de forn la ruixem amb vermut i deixem que es refredi.



La presentem tallada a talls generosos, acompanyada d'una bona secallona o llonganissa seca, en el meu cas ha estat de Cal Font de Puigcerdà.

Per cert...al llistat  que els Gremi de flequers artesans de les comarques gironines posa al seva web dels llocs on es pot trobar la Farina de Girona no hi he sabut veure el Forn Sistaré de Reus, forn que la té, en fa pa ( per cert boníssim) i en fa promoció de la seva qualitat a través de tallers i cursos.

Comentaris

  1. Aquest agermanament em sembla espectacular!!!! I s'ha de provar si o si!!!! És que no hi ha res com la gastronomia catalana!!! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queda molt bona la coca amb vermut i amb la secallona...uuuffff quin aperitiu més bo!!!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Quina coca tan bona!!! L' haurem de tastar amb vermut, segur que el gustet és encisador!!! Has fet un excel.lent agermanament de comarques : estic molt contenta que d' haver-te fet conèixer una menja que no vaig pas pensar que us sorprendria, tan acostumats com estem aquí a menjar-ne. Ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja veus, em va sorprendre i em va agradar molt Anna!!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Ei aquesta coca de forner amb vermut un deu! Estic segura que ha d'estar molt bona (més que amb anís!!!!)
    Ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em van donar l'idea els del dorn Sistaré Marta... I boníssima!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Ohhhhhhhhh quina coca!!! Amb vermut! Espectacular! :)
    Petons i bona setmana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Heheh.. Veig que està agradant moooolt aquesta proposta Dolors!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Buenos días M. Gloria. Que original y buen coca de panadero que has preparado, nunca se me hubiese ocurrido ponerle vermut después de la cocción, me imagino que le dará un sabor maravilloso, con tu permiso me apunto la receta.
    Un beso Paco

    ResponElimina
  6. aquestes coques són delicoses, sobretot per un diumenge al matí!!! quina bona presència que té! petons

    ResponElimina
  7. Això si que és un àpat de mig matí com Deu mana :o)Noto que llàgrimes d'emoció pugen !
    Una coca fantàstica i amb secallona ja no en parlo més que em posaré sentimental. hi ha moments en que casa meva em sembla molt lluny!!!
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Deu costar no tenir a l'abast les coses que ens agraden, veritat?
      Però en tens d'altres que a nosaltres ens costa més arribqr a tenir.
      Una cosa va per l'altra Palmira. I quan vens deus marxar ben carregada, veritat?
      Ptnts
      Glòria

      Elimina

  8. Glória; Una coca aquesta de forner, que acompanyada amb el vermuth de Reus, l'hi queda de ben segur que ben bona i també original...
    M'apunto la recepta de coca de forner, a veure que tal surt...
    Salutacions cap a Reus Glória¡¡ :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure com et surt JosepB. Espero que m'ho expliquis
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  9. Seguro que esa coca estaba de muerte relenta a las fotos e ingredientes me remito ,te ha quedado divinsima que pena no poder catar un trozo.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  10. Què bona Glòria, aquí només faltaria una llangonissa dolça!! je,je!

    ResponElimina
  11. Soy una enamorada de todos los tipos de bizcochos y cocas, asi que seguro que este me encantara, un abrazo

    ResponElimina
  12. Ostras!!! Una combinació més sorprenent i atrevida! Hauràs de convidar-me perquè no aconsegueixo imaginar-me el gustet que deu tenir aquesta fantàstica coca!
    Petonets i bona setmana,Glòria!
    Olga

    ResponElimina
  13. Quina combinació! hauré de provar-la!! la coca segur! petons

    ResponElimina
  14. Caray estoy seguro que debe de estar sublime esta combinacion de coca de forner y el vermut de Reus.
    Peto

    ResponElimina
  15. Que buena, y que curiosa combinación con el vermut.
    Besoss
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  16. Una coca amb una pinta boníssima!!
    Petons

    ResponElimina
  17. Amb el toc de vermut una delicia!! m´apunto el "truqui".. petons,

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides