Cucurutxo amb poma i botifarra dolça de Girona @GiTour2016

9 d'abril... data en què vaig anar a Girona malgrat tenir una agenda familiar molt plena d'aniversaris... vam poder posposar la celebració per l'endemà  i així vaig poder ser a tot arreu.
Vam sortir de casa, amb fred, i el termòmetre del cotxe ens anava espantant...no pujava de 5º :-(  Per sort això no va ser un mal auguri, només volia dir que havíem sortit molt aviat i el dia que vam tenir va ser esplèndid.

D'aquesta sortida he de dir que, com a novetat,  la botifarra dolça ; producte que havia sentit anomenar moltes vegades però que, pels llocs on jo em moc, no n'he vist mai. 
I amb aquesta botifarra vaig preparar aquests aperitius...

Necessitem per a fer sis cucurutxos :

  • Una làmina de pasta de full fresc
  • 4 pomes reineta
  • Botifarra dolça, en el meu cas van ser uns 140g, que és el que pesava la peça amb que van obsequiar-nos el  Gremi de carnissers i xarcuters artesans 
Tallem la pasta de full en tires d'un dit d'ample i les caragolem al voltant dels cons per fer cucurutxos. Ho posem al forn, preescalfat a 200º, fins que  estan daurats.
En una safata de forn posem a coure les 4 pomes reineta, traient-los el cor. Quan estiguin ben fetes les deixem refredar.
Esparraquem la botifarra i la posem en una paella, sense gens d'oli, a temperatura molt baixa i la barregem amb la carn de les pomes. Ho estem remenant una bona estona, fins que  la poma i la botifarra estan ben barrejades. Posem aquesta pasta en una mànega i omplim els cucurutxos, ben plens. Al damunt hi podem posar una mica de botifarra esparracada, que haurem separat abans de barrejar-la amb la poma cuita.
Ens ho podem menjar tebi o fred... tant se val... però que sigui amb amb un vermut de Reus .

Però no només ens van "presentar" la botifarra dolça,  també vam "conèixer" la Farina de Girona de mans del  Gremi de flequers artesans de les comarques gironines, i poso conèixer entre cometes i en cursiva perquè, per sort, fa uns mesos uns bons forners de Reus, Forn Sistaré, ens van convidar a casa seva, ens la van presentar i des d'aleshores és on vaig a buscar-la quan vull fer pans, galetes o coques.  Ens van transmetre la passió per la seva feina i vam poder gaudir del seu pa de Tramuntana.

Flequers i carnissers van fer la seva posada en escena a la Llibreria cafè Context, que ens va cedir el seu espai per a la presentació dels seus productes i per a que en féssim un tast.

Després vam agafar el cotxe, i com qui no vol, ens vam perdre, encara donem tombs ara però al final vam trobar el rètol de Caldes de Malavella i vam poder arribar a l' Hotel Balneari Vichy Catalan, una visita guiada per les instal·lacions, un tast del seu vi  ViñaCHY, i un dinar perfecte al restaurant Delicius, de la ma del David Heras , que amb la gresca i la gatzara que fèiem entre tots va fer que el trobéssim més bo encara.


I com no podia ser d'una altra manera... acabem amb la foto de grup i la frase típica i tòpica...però real!!!!  
                                                                                    (Gràcies per la foto Mònica)
El millor dels blogs ...sóm... els bloguers!!!!!!

Per posar noms a les  cares ...aquí ens teniu :

Manuel i Marisol, de Un cocinillas on line, Sussi d'Ara Cuina, Anna de M'agrada Cuinar, Laura de Cuinejar, Sara-Maria de Delícies del Rebost. Blanca i Toni de  Juego de Sabores. Cris,  Laia i Òscar de  DeCuina.net. Anna i Jordi de Retalls de Cuina. El Lluís, el meu Tiriti, de Tiritinyam. La ganxeta d'adopció, la Marta Pa de Nous. La Montse de La Cuina de la Mussola. L'Alba d' I per Postres.L'Eva i el Joan de Cuinant entre Llibres. L'Olga ( la meva fillola bloguera)i el Joan Salvador de La cuina de l'Olga.  El Francesc i l'Anna de La Cuina de tots natros.L'altra Glòria, la Glòria Cookies. La Manu de Las Recetas de Manu. L'Esther de Mar i Muntanya Aransa. En Josep i la Teresa de Menja de bacallà. L'Agustí deCangrejo Grande. I  els amfitrions de la jornada la Mònica, el Marc i l'Anna.





Comentaris

  1. El gremi de carnissers al.lucinarà amb aq cucurutxos...mmmmmm!!!! Ja saps, padrina dels tours blocaires, q em va fer molta ilu q, malgrat tot l'enrenou familiar, poguessis acabar pujant!!! Petonarros i mil gràcies!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si després del pesada que vaig ser dient que et tocava a tu no hagués pujat... potser no m'ho haguéssis perdonat mai. I jo tampoc ja que va ser un dia magnífic del que en vaig gaudir fins l'últim segon!
      Ptnts i a esperar la propera GITOUR, serà 17 o 18?
      Glòria

      Elimina
  2. I jo que no vaig poger resistir la temptació de fer-la com sempre...... Feia masa temps que no la mengaba i la trobaba a faltar, no la podia fer de un altre manera....... I com la vsig disfrutar!!!
    M'ha agradat molt la teva recepte
    Petons

    ResponElimina
  3. Nosaltres com que no l'havíem feta mai... vam experimentar!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  4. T'han quedat perfectes! I amb poma com ens van dir. Jo tradicional... Jejeje haurem de buscar algú que ens en porti, no?
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tradicional també, l'unic una mica diferent ...la presentació
      A veure qui trobem que ens en pugui baixar!!!! Perquè m'ha agradat força, i ara m'agradaria fer croquetes ;-)
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Una proposta espectacular, Glòria!! Una presentació....molt bonica i molt original!
    Petonets i bona setmana!
    Olga

    ResponElimina
  6. Una recepta espectacular i molt bona Gloria, me la guardo al calaix amb la de l’Olga per quan anem a Olot que comprarem botifarra Dolça Umm
    Petons

    ResponElimina
  7. Em sembla que m'hauré d'espavilar per fer butifarra dolça perquè amb totes aquestes delícies que presenteu... quina gana!! :) Una proposta esplèndida! I una jornada que va donar molt de sí, oi?
    Petons

    ResponElimina
  8. Hola Gloria. Es la primera vez que leo lo de la butifarra dulce. Cosas veredes amigo Sancho jj.
    Como veo que la has probado conjuntamente con manzanas asadas creo y no me equivoco que debe ser algo fabuloso y como lo has puesto en hojaldre el sabor que imagino ya debe el no va más.
    Un estupendo día el que debisteis pasar en buena compañía tanto personal como de viandas. Así me gusta jj.
    Un abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides