9.4.16

Baci de Dama

Dies enrera l'Anna va penjar, pel facebook, una entrada que demanava voluntaris per entrar en una cadena per aconseguir llibres, tu n'enviaves un i si tot anava bé en podies arribar a aconseguir 36. Em va fer gràcia i m'hi vaig apuntar... mitjançant la cadena n'he rebut un i fora cadena, un altre. Us explico, la Marta ,  va rebre de part meva l'encàrrec de fer arribar un llibre a l'Anna. Aquells dies va fer una escapada a Florència i va comprar el llibre Biscotti e dolcetti per enviar-li, i a més en va comprar dos més, un per a ella i l'altre per a mi. A partir d'aquí ja us podeu imaginar... triem recepta, posem data i publiquem les tres a la vegada?  Aquí teniu la primera proposta!


Necessitem:

  • 125g de farina d'ametlla
  • 125g de sucre
  • 125g de mantega en pomada
  • 125g de farina
  • 125 de fècula de patata
  • 50g de  xocolata de fondre
  • una culleradeta d'essència  de vainilla
Barregem tots els ingredients, menys la xocolata, fins aconseguir una massa compacta. La deixem reposar una mitja hora dins la nevera.
Preescalfem el forn a 180º
Fem boles, de la mida d'una avellana, i les anem posant en una safata de forn. Les posem a coure uns 25-30 minuts. 
Les deixem refredar, ja que quan surten del forn son molt toves. Una vegada fredes les ajuntem de dues en dues farcint-les amb una mica de xocolata fosa.

Al llibre fa una crema de xocolata i les guarda a la nevera, però jo vaig preferir fer una galeta seca, que no tingués problemes de conservació, i dins un pot ben tancat es van conservar gairebé una setmana.
Marta, Anna... quan vulgueu hi tornem...tenim un munt de receptes per tastar, i si totes són tan bones com aquesta  tenim feina per a molts dies :-)



26 comentaris:

  1. Q bones! Hi tornem, perfecte! Quan fem les maletes??? 😂😂
    Siiii, quan volgueu!!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anem a Florència???? Siiiiii 😉😉😉😉mentrestant podem anar triant noves receptes
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Glòria!! Sou unes crack!! :D No acabo d'entendre com arribeu a tot noia! jajajaja Però m'encanta!! La idea que heu tingut, els Baci (per suposat! Fantàstics) i sobretot el fet que m'ensumo que repetireu experiència i poc a poc ens ensenyareu tots els secrets dels dolços italians!! ;D
    Una abraçada reina i bon cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No arribo a tot el que voldria Dolors!!!!
      Però intentarem fer més receptes del llibre, i tant que ho intentarem
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. no els havia vist mai però tenne una pinta bonisima!! no pararia de menjar-ne! un vici no? petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Roser jo tampoc els coneixia els baci di dama. Però et puc dir que en faré més vegades, segur
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Això és com en els casaments...d'un en surt un altre, això diuen! vosaltres de la crida dels llibres us n'ha sortit un bon repte! Aquestes galetones han de ser de vici!! petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Veritat que és una bona idea Tetesa?
      En farem algunes més, segur!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Aquests baci m'encanten...i això de fer receptes a sis mans és genial!!! Estem a l'espera de més biscotti e dolcetti!!! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Idees blogueres Mònica, això de cuinar en tres cases a la vegada.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. Ja ho he vist pel face!!! això deu ser un vici i, un no parar!!

    ResponElimina
  7. Si totes han de ser tan bones com aquesta...endavant!! Em quedo esperant la segona! Enhorabona a les tres pel nou repte!!!
    Petonets,Glòria!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són molt bones Olga, entretingudes de fer però gal la pena el temps que hi gastes.
      La segona...ja arribarà!!!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  8. Semblen viciosos!! Un doma'n, doma'n, que diríem aquí. he he he. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt viciosos...un darrera l'altre heheh
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  9. Que bons aquests reptes compartits, m'encanten! Tot com aquestes galetes que eren típiques del lodigiano a les aforesde MIlà on viviem...
    Farcits amb nutella són molt perillosooooooos!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així wue tu has tastat els baci di dama originals Palmira????
      Quina sort!!!!
      Realment, farcits de xocolata són mokt perillosos, heheh
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  10. Hola Gloria. Pues a la vista de la primera receta habrá que estar pendiente de las restantes que pongas porque todas deben ser de fábula, aunque eso no es de extrañar intuyendo como cocinas. Unas cuantas de estas baci me comería jj porque deben estar de rechupete.
    Pero tengo que hacerte una pregunta. En lo ingredientes no veo nada que pueda parecer algo líquido para amalgamar las diferentes harinas, he conseguido ver la foto donde figura la receta y creo que uno de los ingredientes es mantequilla que no figura. Has puesto harina en pomada en lugar de mantequilla en pomada jj. Han debido salirte tan ricas que con la emoción has puesto harina en lugar de mantequilla. ¿Es así? Perdona si estoy equivocado, espero que no te moleste.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Heheh Juan, farina en pomada!!!!
      Ara ho arreglo. Moltes gràcies!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  11. Ricas ricas seguro ,ademas de quedarte divnisimas que pena no poder catar un par de ellas con la infusion que me estoy tomando me voy con los dientes largos.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  12. Buenas tardes Gloria. Que rico que tienen que estar, además con ese tamaño tienen que ser un vicio y para parar te tienen que atar las manos.
    Un beso Paco

    ResponElimina
  13. Que bons aquets baci no deus poder parar de menjar-ne!

    ResponElimina
  14. Los dulces de cualquier cocina siempre apetecen y esta primera receta delos baci de dama , estoy seguro que son un vicio y si le pones como dice Palmira la nutela, no veas.
    Bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  15. Docns jo ja estic a punt per la següent recepta.. T' han molt xulos!!! M' hauria agradat tastar-los!
    ptns

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.