5.4.16

Amanida de maó sec, poma i gelatines de vinagres Oleum Flumen @CookingTheChef

Rebre la proposta d'aquest mes del Cooking The Chef i pensar... de la Carme Ruscalleda... recepta antiaging ;-D   Deu ser l'edat heheh
Triar recepta de la Carme Ruscalleda pot ser molt senzill o molt complicat, en té publicades per a tots els nivells.  Aquesta vegada no m'he complicat gens, i dins les antiaging , he versionat una amanida molt completa, molt càlida, ideal per a un sopar o per a un dinar amb un segon lleuger. 

Necessitem per a l'amanida:

  • 1 manat de creixens
  • 1 manat de ruca
  • 1 escarola
  • 30g de dàtils sense pinyol (com que no m'agraden els dàtils hi he posat codonyat)
  • 2 pomes golden
  • 200g de maó sec en un tall
  • 150ml d'OOVE
  • 20ml de vinagre ( no n'hi he posat ja que he fet les gelatines de vinagre)
  • Sal, pebre i mostassa antiga

Per a la gelatina de calvados ( he fet dues gelatines, una de vinagre Paula Coll i l'altra de vinagre de poma SUMMUM, els dos d'Oleum Flumen)

  • 50ml de calvados (50ml de vinagre Paula Coll/ 50 ml de vinagre de poma SUMMUM)
  • 100ml d'aigua
  • 50g de sucre
  • 2fulls de gelatina
Comencem fent les gelatines.
Remullem els fulls de gelatina.
En un cassó, fem que arrenqui el bull l'aigua i el sucre. Ho retirem del foc i hi posem els fulls de gelatina remullats, hi afegim el vinagre. Ho aboquem en un recipient pla i ho posem a la nevera.
Fem el mateix amb l'altre vinagre.
Un parell d'hores més tard ja podrem fer l'amanida.
Fem la vinagreta amb el codonyat, l'oli, la sal, el pebre i una culleradeta de mostassa.

Netegem bé la ruca, els creixens i l'escarola, els posem en un escorredor perquè llencin bé l'aigua.
Pelem la poma i la tallem a llesques fines
Trenquem el maó amb els dits, ha de quedar esmicolat a trossos grossos.
Tallem les gelatines a daus, haurien de quedar més o menys de la mateixa mida.

En un bol posem els vegetals ben barrejats amb la poma tallada. Al damunt hi posem els trossos de maó, ho amanim amb la vinagreta i a sobre hi posem uns quants daus de les gelatines de vinagre.
Bon profit!




21 comentaris:

  1. Perfecta!!! Com m´agraden las amanides que tenen de tot. Sempre m´apeteixen.
    Petonets Dolça.......

    ResponElimina
  2. Una amanida impresionnant! Ho ha tantes receptes per escullir de la Carme Ruscalleda i totes boníssimes que segur no ha estat una tria fàcil!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  3. Doncs sembla una boníssima amanida! Antiaging i apte per a l'operació biquini (em convé anar-hi pensant ;)
    Marta

    ResponElimina
  4. Una amanida boníssima... m'encanta la convinació!
    Moltes mercès per participar
    petons

    ResponElimina
  5. Quina amanida mes complerta.
    Sempre venen de gust les amanides.
    Però aquesta es espectacular.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. M'agrada molt el vinagre, de fet sempre em passo quan amaneixo, i aquesta presentació en gelatina m'ha encantat. Tinc vinagre de Badia Vinagres perfectes per una recepta així. M'hauré de ficar a la cuina a experimentar! Petonets!

    ResponElimina
  7. QUé original. Me tengo que poner las pilas con las ensaladas porque siempre me hago la misma. Esta es un poco de demasiado nivel para empezar pero me la guardo en las pendientes!

    ResponElimina
  8. Una amanida....espectacular! Quin luxe les gelatines de vinagre!
    Petonets, Glòria!
    Olga

    ResponElimina
  9. M'encanta aquesta amanida, tant senzilla i tant elegant... gelatina de vinagre...fiu!! Que Bona!!!
    Ptns

    ResponElimina
  10. És una amanida fantàstica Glòria! La paraula "antiaging" pot sonar fatal si pensem amb les arrugues i tal jajajajajajaja però ara que cada vegada està més de moda menjar sa i, SOBRETOT, veient les fotos de l'amanida... jo m'apunto a "l'antiaging"!!! Jajajajaja
    Molt bona tria!
    Petons
    P.S - M'han agradat molt les gelatines! No he posat mai gelatina a una amanida i ho trobo sensacional.

    ResponElimina
  11. que bona i original, m'encanta la teva tria!! un petó!

    ResponElimina
  12. vale ara en don conte que es formatge jajajaja , com no podía ser de cap altre manera que ha de dir una mahonesa del formatge de la seva illa jejeje
    bona proposta , besades desde maó (h)

    ResponElimina
  13. Que buena ensalada, muy completa con la gelatina que la veo refrescante y divertida, felicidades xD

    ResponElimina
  14. M'agrada molt aquests contrastos que porta l'amanida!! Petons

    ResponElimina
  15. Una amanida que té de tot, i és ben original! Les gelatines li duen donar un gustet ben bo!
    Petons

    ResponElimina
  16. Doncs una elecció molt encertada, les amanides entren molt bé, i comença a venir el temps de que venen molt de gust. I a més amb aquestes gelatines tan delicioses que ens has portat, fantástiques.... Molt be Glòria, gràcies un cop mes.
    Petons

    ResponElimina
  17. antiaging? yo quiero, yo quieroooo.
    Bonita fresca ensalada mmmmm
    enhorabuena por el reto ;)

    ResponElimina
  18. Pues a mi que me encantan los dátiles me encanta más aún tu propuesta. Qué ensalada tan rica!!!
    Besos.

    ResponElimina
  19. Mmm què bona!! m'agrada la combinació, i el canvi dels dàtils pel codonyat també!! un petó!!

    ResponElimina
  20. Una buena ensalada colorida y vistosa, bien combinada y me gusta el toque de las gelatinas.
    Bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  21. Una ensalada deliciosa. Y con esa gelatina de calvados que tiene que ser la bomba.
    Petonets

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.