"Platillo" de calamarsos, cloïsses i ceba en dues textures

Josep Pla parla sovint dels "platillos" o guisats on es barregen sempre diversos ingredients, tallats petits, normalment verdures i menuts, però també  verdures i peix... és la clàssica cuina d'aprofitament.   A Mallorca són coneguts com escaldum... Platillo o escaldum, em sembla que en aquest cas no n'hem de dir així, potser  dir-ne plat o platet o millor remenat, tal com en diuen a Ca l'Eulàlia, d'on jo he tret la "inspiració", però un remenat porta ou, veritat? Aix, no sé!  Només us puc dir que el remenat de sipionets, cloïsses, carxofes i ceba en diferents textures  s'ha convertit en el plat, platet, platillo, escaldum, remenat...(com vulgueu) que us poso a continuació.
Necessitem per a 4 persones:
4 calamars mitjans o 16 calamars petits
24 cloïsses de mida mitjana
Dues cebes grosses
Ceba cruixent fregida
Oli, sal, pebre
Picada d'all i julivert
Mig got ( de vi) de vermut de Reus

Posem les cloïsses en aigua perquè deixin anar tota l'arena que puguin portar.
Netegem els calamars.
Tallem la ceba en juliana i, en una paella amb una mica d'oli, a foc ben suau, la deixem coure fins que agafi color de caramel. Hi afegim els calamars (sencers si són petits i a trossos si són mitjans), salpebrem i els fem coure amb la ceba fins que comencen a estar cuits.Hi posem el vermut i ho fem coure uns cinc minuts més abans de posar-hi les cloïsses, tapem la paella i quan s'han obert hi afegim una bona cullerada d'all i julivert picat, ho remenem bé i ho emplatem. 
Al moment de portar-ho a taula posem pel damunt de cada plat una cullerada de ceba cruixent fregida i...bon profit!

Comentaris

  1. aquests plats fan que el dia sigui de festa!!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa ens encanten...i anem variant els ingredients i sempre estem de festa ...ens encanta estar de festa gastronòmica Roser
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Els cefalòpodes (calamars, sèpia, pop,...) amb ceba confitada donen un gran resultat a taula. L'aportació de la ceba cruixent em sembla molt interessant. Caldrà tastar-ho.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Quin senyor "platillo" ! En prenc bona nota de la recepta i trobo que el detall de la ceba cruixent és fantàstic! Un detall que aporta més textura al plat. Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em va agradar molt el toc de ka ceba cruixent...prova-ho Anna
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
    2. Em va agradar molt el toc de ka ceba cruixent...prova-ho Anna
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Amb una "cosa" així mentres la gent va buscant un nom jo vaig terminant els plats :o)
    una combinació genial per alegrar el dia, oi?
    petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Diem-n'hi com vulguem però vam deixar els plats ben nets Palmira :-)
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
    2. Diem-n'hi com vulguem però vam deixar els plats ben nets Palmira :-)
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Hola Gloria. ¿Como has pasado estos días? Espero que muy bien.
    Lo cierto es que esta mezcla de sabores marinos con la cebolla debe ser una delicia. Un plato sin complicación pero pleno de sabor. Has conseguido con unos pocos ingredientes un plato de fiesta. Ha debido salirte exquisito.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  6. Mmmmm.....quina cosa més bona!! Ja fa estona que he sopat però quan l'he vist...m'ha fet venir gana! M'agradaria tastar-lo!
    Petonets,Glòria!
    Olga

    ResponElimina
  7. Què hi fa el nom...aquí el més important és que ha de ser espectacularment gustós!!! Petonarros!

    ResponElimina
  8. Quan una cosa és bona no cal ni dir-ne el nom: forquillada i cap a dins!! Quina pinta Glòria!! La combinació dels calamars i les cloïses ja és excel.lent però amb la seva i el toc de vermut... espectacular!! 😀
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Un platillo boníssim!! si el producte és bo poques coses li calen...petons!

    ResponElimina
  10. Fan de los platillos y este Gloria esta muy bien y fácil.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina

  11. M. Glória; Quin plat tant i tant ben "remenat"
    Salutacions M. Glória¡¡ :O)

    ResponElimina
  12. Lo llames como lo llames lo cierto es que te ha quedado un plato muy marinero

    Petons!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides