coca de xocolata i carabassa

Sembla que enlloc d'avançar el calendari cap a l'hivern anem cap al bon temps, potser és per això que encara no me n'he fet a l'idea que tenim el Nadal a tocar i segueixo fent receptes de tardor,  com si res.
Aquesta coca està feta amb un dels pots de carabassa torrada que encara tinc al rebost des de la temporada passada, se'ls ha de fer còrrer abans de fer-ne de nous!

Necessitem: 

  • 200g de carabassa torrada
  • 2 cullerades de xocolata en pols sense sucre 
  • 50g de llet
  • 50g d'aigua
  • 50g d'OOVE
  • 1 polsim de sal
  • 3 cullerades de sucre
  • 25g de llevat de forner
  • 450/500g de farina, no cal que sigui de força però si ho és us quedarà una mica millor)


Passem la carabassa per la batedora fins que ens quedi ben fina i sense cap fil, hi afegim les dues cullerades de xocolata, ho remenem bé i ho reservem
Barregem la llet i l'aigua i ho escalfem lleugerament, hi desfem el llevat,  hi afegim el sucre, la sal  i l'oli sense deixar de remenar, hi posem la barreja de la carabassa amb la xocolata i comencem a incorporar la farina, poc a poc, i amassem fins que ens quedi una massa  ben lligada i una mica elàstica que no se'ns enganxi a les mans. 
En fem una bola i la posem en un bol que haurem untat lleugerament amb oli,  ho tapem amb un drap de cotó i ho deixem en un lloc temperat una hora.
Preescalfem el forn a 200º
Agafem la massa, i sense castigar-la  gaire, donem la forma a la coca i la posem damunt la safata que ha d'anar al forn, l'empolvorem generosament amb sucre, hi posem unes ametlles laminades, un bon raig d'OOVE i al forn uns 25 minuts.
Ningú ha endevinat que porta carabassa i, en ser una mica humida, es conserva més temps... bé això en cas que en sobri, aquí hem fet cau i net en un parell de dies ;-)

Comentaris

  1. No m'estranya que s'acabi aviat aquesta coca, es veu tan bona.

    ResponElimina
  2. M'has d'explicar com fer la carabassa torrada! I així podré un fer una coca com la teva! Tan perfecta i espectacular...ho dubto!
    Petonets i molt bona setmana, Dolça!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. He linkat les paraules carabassa torrada amb la recepta Olga!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Tot el que tingui carbassa i xocolata rep la meva entusiasta aprovació!!! Quina pinta que té aquesta coca teva...i tens raó...sembla que l'hivern no acaba d'arribar...però ja em va bé una tardor perpètua amb aquestes menges!!! Petonarros!

    ResponElimina
  4. Una coca tremenda sin duda alguna.No he probado nunca una así.Eres la reina de las cocas.
    Bona setmana
    Petons

    ResponElimina
  5. Glòria, perquè ho veig avui i ja no en deu quedar... sinó em presento a esmorzar!! ha d'estar super!! me l'apunto ràpidament!!petons

    ResponElimina
  6. quina bona pinta! m'encanta quan es posa verdura o fruita a les coques, li dónen un to més saludable ! molt bona idea! petons

    ResponElimina
  7. Es que sembla mentira però la tardor no dura gens amb això del nadal que cada any preparem més aviat!
    Mira que he vist postres amb carbassa però crec que és la primera coca, i amb xocolata, t'ha quedat ben bona.
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  8. No quiero ni imaginar el punto tan rico que tiene que aportar la calabaza a la coca, además combinada con el chocolate... Y sí, la Navidad está a la vuelta de la esquina, aprovecho para desearte unas felices fiestas al lado de todos los tuyos

    Petons!!

    ResponElimina
  9. La combinació xocolata i carabassa és de les millors! a casa meva aquesta coca no s'assecaria segur! un petó.

    ResponElimina
  10. Ja em va deixar enlluernada quan la vaig veure a Google+ i ara que m'he llegit la recepta lentament només he aconseguit morir-me de ganes de menjar-ne un trosset!! Fantàstica! A mi m'agrada molt això d'afegir carbassa a les masses perquè trobo que guanyen moltíssim.
    Genial la coca guapa!
    Petons

    ResponElimina
  11. Hola Gloria. Aún me queda una calabaza de las que me regalaron, es la más pequeña y pasadas estas fiestas cuando tenga un poco mas de tiempo libre la utilizaré ya que si no se estropeará jj.
    Me guardo tu receta, ya tengo unas cuantas con calabaza jj.
    Esta coca me da la impresión de que tiene que estar deliciosa. No he probado la mezcla de calabaza y chocolate pero estoy seguro de que estará de rechupete. Estupenda.
    Un abrazo

    ResponElimina
  12. Hola groria!Menuda vista mas esponjosa tiene la coca,la combinacion de chocolate y calabaza nunca la he probado y seguro que tiene que ser deliciosa.
    Besets.

    ResponElimina
  13. hola quina convinaçió més bona, t'ha quedat perfecta.
    un patonet
    bones festes

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides