barreta de torró de xocolata amb avellanes caramel·litzades.

Tornem a ser dia 20, tornem a publicar pel repte Del Blog al Plat. Aquest mes hem passejat, remenat, triat, badat... pel blog DULCES BOCADOS i la veritat ha estat un plaer i una feinada triar una, i només una, recepta... la veritat és que les faries totes.

Al final, i guiada per les dates que s'acosten m'he decidit per fer un torró de xocolata Dulcey amb avellanes caramel·litzades. A l'hora de la veritat no és de xocolata Dulcey i tampoc segueixo al peu de la lletra la recepta de la Carmen, si que he fet servir com a motlles les capsetes de cartró de les càpsules de cafè del Sr George Clooney,  si que he caramel·litzat les avellanes, però he canviat la xocolata Dulcey per xocolata negra i he substituït la llard per OOVE, a veure què us sembla?


Necessitem:
250g d'avellanes negretes torrades
3 cullerades d'OOVE
250 g de xocolata negra, 70%
100g de sucre

Traiem les pells de les avellanes. 
En una paella antiadherent posem el sucre a foc baix i quan comenci a agafar color daurat hi afegim les avellanes, ho remenem perquè el sucre les banyi bé i ho deixem refredar mirant que les avellanes quedin separades les unes de les altres.
Preparem els motlles folrant-los amb paper sulfuritzat i pintant-los lleugerament amb oli. 
Posem una capa d'avellanes caramel·litzades al fons dels motlles i els reservem

Ens preparem per desfer la xocolata, al bany maria. Quan la tinguem a 45º li barregem l' OOVE i l'atemperem fins fer-la baixar a uns 28-30º, això ho podem fer posant-la damunt el taulell de la cuina i movent-la amb una espàtula.
La posem dins una mànega pastissera i procedim a omplir els motlles que ja tindrem preparats.  Primer fem una capa generosa damunt les avellanes que ja tenim al motlle, hi tornem a posar avellanes i les tornem a cobrir.

Deixem refredar les barretes, a temperatura ambient, la xocolata mai ha d'anar a la nevera, unes quantes hores, les traiem del motlle i ja les tenim a punt, per embolicar-les en paper de cel·lofana, com he fet jo o per posar-les en una capsa fins el dia de Nadal o per clavar-hi queixalada directament... perquè són un vici.

El Dulcey! 
Dies enrere amb la Marta vaig anar a una  masterclass sobre xocolata que es va fer a la Cambra del Comerç de Reus de la ma de la Confiteria Poy i Valrhona. Allí, entre moltes altres coses vaig aprendre, veure i tastar el dulcey, us en poso una fotografia perquè, els com jo, no sabieu o sabeu el que és el pogueu conèixer :-)

Comentaris

  1. Mere meva amb els ingredients de categoria, una pasada!!!

    ResponElimina
  2. Caram quina pinta té aquest torronet!, jo que no soc de torrons a aquest li faria mossegada segur!Moltes gràcies per l'aportació i BONES FESTES!!!

    ResponElimina
  3. M.Glòria m'alegro que hagis participat en aquest repte. M'agrada els canvis que has fet a la recepta, com sempre dic jo dono idees per que després cadascú les adapti com mes els hi agradi. Moltes gràcies
    Un petó

    ResponElimina
  4. Noia aquest torró ha de ser dels que es menja a poc a poc però sense pausa! La xocolata negre ha de combinar molt bé amb la dolçor de les avellanes caramel·litzades :)
    Bones Festes guapa!

    ResponElimina
  5. Bonisima ..jo le fet pero amb nous caramelitzadas..Bones Festes bonica.

    ResponElimina
  6. Amb aquestes avellanes negreta tan bones que teniu a la comarca ha d'estar de vici aquest torró! Una abraçada i bones festes!

    ResponElimina
  7. Em sembla una passada...i provaré això de fer servir els motlles "Clooney"!!!Petonarros!

    ResponElimina
  8. Mmmmmm.....uns torrons de luxe! Delicatessen, delicatessen! Jo encara no he assolit el teu nivell a l'hora de treballar la xocolata....
    Petonets i bona setmana!
    Olga

    ResponElimina
  9. fàcils de fer i super bo! m'encanta barrejar xocolata amb fruits secs, jo també tinc una recepta de torró, però una mica diferent!! disfruta de les festes i molt petonets!!

    ResponElimina
  10. Completamente de acuerdo Gloria ver las recetas de Carmen es cogerlas todas.Un turrón sensacional y rico.
    Bones Festes
    petons

    ResponElimina
  11. Què bons queden fets a casa, sobretot els de xocolata i fruits secs, que no són complicats amb ingredients de qualitat no hi ha color!!A veure si el faig aquests dies que tindre festa...Bones festes!! Petons

    ResponElimina
  12. Que bueno!!! Una maravilla y bien rico este turrón.
    Felices fiestas
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  13. Quint torró més bo!!! Ets una crack!! Per cert, t'he publicat uns comentaris teus al meu blog. El tallafocs del meu correu me'ls havia amagats. Disculpa'm i bon any nou!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides