Taller de pa... Forn Sistaré ... a Reus

Que sóc de Reus ja és ben conegut, que fa dies que m'arrossego per aquest món dels blogs de cuina també, que sóc més coneguda a fora de Reus que a Reus (gastrobloguerament parlant ) també... i és que Reus costa... costa molt... i si no ets de l'ambient que remena les cireres a la ciutat ja es preocupen aquests de que et costi força aixecar el cap... aquesta és una de les coses que no m'agraden de la meva ciutat... i malgrat tot jo segueixo fent del meu reusenquisme la meva bandera...
Per això quan fa un mes llarg em va arribar un mail convidant-me al Taller de Pa... a Reus !!!! em va fer molta il·lusió... i aquesta setmana passada, dimecres i dijous tarda vam gaudir del Taller, per a mi va ser com el regal d'aniversari de l'endemà... i quin regal!!!
Arribades les 5 de la tarda del 18N ens trobem al Forn Sistaré la Marta, la Mercè, l'Esther, la Nani i jo amb els amfitrions, el Xavi, el Tomàs i l'Arnau.
El Xavi i el Tomàs són Sistaré per part de mare, han nascut entre pans i farines i com diuen ells mateixos i presumeixen per tot arreu  "som aPAssionats de la nostra feina" i es nota... ens ensenyen com treballen, ens ensenyen com fan el pa, ens expliquen els seus "secrets"... i tot ho fan com si fóssim vells coneguts, amics de tota la vida, com si fóssim a casa... ens transmeten l'amor a la seva feina i que fer pa és la seva manera de viure.
A qui primer ens van presentar és al LEVAIN, aquella massa mare líquida, històrica, que porten "arrossegant" des de l'any 1942 (jo en vaig prendre cap a casa per fer... ja us ho explicaré més endavant això...) 
levain = bacteri, es va alimentant amb aigua i farina

Després vam entrar a parlar de les farines...  és tot un món... res a veure amb el prestatge del supermercat on n'hi ha dues o tres classes i ves a saber què hi ha realment dins de cada paquet ! Treballen amb farina de blat, de sègol, d'espelta, de kamut, de fajol... amb les maltes (els torrats), farines de força W550, W80,W300, els francesos ho mesuren segons les cendres  (T), els americans segons la caiguda, els italians amb els zeros...
I amb tot això vam passar a l'acció, més aviat ells i les màquines i vam fer  Pa de Pagès Català amb IGP  (finalista al millor Pa de Pagès de Catalunya 2015), pa d'espelta integral 100% ecològica, baguette tradició francesa (feta amb farina T-65 francesa), pa de vidre i pa suau amb Voll-Damm. 


Amb la massa del pa de vidre vam fer un pa de rosca, dues focaccies i  coques de vidre amb anís. Amb el pa d'espelta integral també vam fer la coca dolça amb vermut de Reus i dues coques salades, una de formatges i l'altra de ceba i olives de Kalamata.

I per acabar-ho d'arrodonir, vam tastar que no pas fer, els pannettones, acabats de fer, abans de portar-los a vendre a les botigues.
Van cuidar fins el darrer detall i ens van mimar durant les dues tardes... tant que fins i tot vam sortir guardonades, i amb una bossa per anar a buscar el pa, que ja l'estic fent servir !



I el més important de les dues tardes al Forn Sistaré és l'equip humà que ho va fer possible, el Xavi ( xerrador, obert, entusiasta... ), el Tomàs    (callat,  treballador incansable...), l'Arnau (el comunity manager)... senyors ha estat un plaer!


Moments ...
El Tomàs, se'l veu feliç fent pa...
L'Arnau "caçat"... en plena feina...

L'Esther fent un pa de rosca
Bateria de motlles
Dos germans... ben avinguts, amb un projecte en comú:
el FORN SISTARÉ

Comentaris

  1. Ganxeta, viure a la Teva ciutat em dona molts plaers, un aquest, poder fer pa jugant a casa!! Quan repetim?

    ResponElimina
  2. Heu estat molt afortunades per haver pogut gaudir d'aquests fantàstics tallers de pa! Em vau fer molta enveja.....
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  3. Hola vengo a saludarte, llevo mucho tiempo apartada del ordenador. Besos

    ResponElimina
  4. Desde luego es una suerte poder ver y hacer pan de la mano de estos apasionados profesionales del pan y que sea en tu ciudad ya es la guinda.
    Una maravilla de panes.
    peto

    ResponElimina
  5. Apa, quina enveja!! els tallers de pa són els meus preferits, perquè són 100% aprofitables, i a més heu tingut uns amfitrions de luxe i uns resultats encara millor, quina pintassa! Fins dissabte ;)

    ResponElimina
  6. Amb el que m'agrada fer pà... quina oportunitat fantàstica de poder gaudir d'aquest taller amb tant bona companyia :o)
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  7. Me hagues encantat poder asistir aquest taller de pà. Compro habitualment al Forn Sistaré Pa Català i coques de Vidre, tot està bonísim.. Quina sort que has tingut de gaudir del taller, ja me arriba la oloreta a pa!! Jajaja, saludacions.

    ResponElimina
  8. Hola Gloria. Ya lo dice el refrán. Nadie es profeta en su tierra jj así que no es de extrañar lo que relatas. Pero mira por donde algo deben saber de ti y algo debes ser conocida cuando has recibido esta invitación. Invitación que ya me hubiera gustado recibir a mí jj y es que en cuestión de pan y de harinas soy un aprendiz.
    Seguro que aprendiste mucho y que lo pasaste muy bien. Un bonito reportaje el que nos has dejado.
    Que pases un estupendo fin de semana.
    Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me lo pasé en grande Juan, y el pan que hice después en casa... riquísimo!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides