Crema de patata violeta amb trompetes i encenalls de pernil

Les vaig veure al mercat i en vaig comprar unes quantes, sense saber què en faria. Només les havia tastat en xips !
Uns dies després van caure a les meves mans unes quantes trompetes de la mort i , immediatament, se'm va encendre la llumeta... i aquí teniu el resultat, espectacular a taula i molt bo al paladar. I , la veritat, senzillíssim de fer!
Necessitem:

  • Un quilo de patates violeta
  • Una ceba petita
  • Unes quantes trompetes de la mort
  • Encenalls de pernil
  • All i julivert picats
  • Oove

Fem, amb les patates violeta, un puré de la manera com acostumem a fer-lo. En el meu cas he bullit les patates amb pell i les he deixat refredar abans de pelar-les.
Mentrestant he picat la ceba molt fina i la he sofregit en una mica d'oove fins que ha quedat transparent.
En un bol he posat les patates i la ceba i una mica de l'aigua de bullir les patates i ho he triturat bé, fins aconseguir un puré de  la textura i espessor que ens agrada.
A part , en una paella hi he posat els encenalls de pernil i quan han començat a estar cuits hi he afegit les trompetes. ho he estat saltejant un parell de minuts, hi he afegit una culleradeta d'all i julivert picats ben fins i ho he tret del foc, sense deixar de remenar en un momentet ho he tingut a punt.
He agafat una copa grossa, la he omplert fins la meitat amb la crema i al mig hi he posat una cullerada de trompetes i pernil, ho he regat amb una culleradeta de l'oli que ha quedat a la paella... i cap a taula, on teniu un ooooohhhh assegurat, algú que ho tasta amb posat incrèdul i al final unes copes buides i ben netes que marxaran cap a la cuina, amb la satisfacció d'haver sorprès a tothom!








Comentaris

  1. Impressionant fotografia i impressionant crema!! Jo, les patates liles només les he preparat com si fossin "xips". Encara em queden unes quantes de les que em va portar el meu pare del poble....així que igual es transformen en una cremeta!
    Petons i bona setmana!
    Olga

    ResponElimina
  2. Espectacular com tu dius!! M'encanta com queda!! Un petó maca.

    ResponElimina
  3. queda tan bé aquesta patata oi?? en crema, en chips....és un èxit assegurat! petons

    ResponElimina
  4. Els colors surten de la pantalla! Quina presència i quina gana m'està entrant veient les fotos!
    Em sembla una idea molt bona pels menús nadalens en xupitos petits, perqué entra pels ulls...
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  5. Veritable tot un espectacle visual. Bona idea.

    ResponElimina
  6. Ja em tens buscant patates liles com si fos una dona boja! Petonarros!

    ResponElimina
  7. Hola Gloria. Desde que las he visto en el mercado estas patatas me han llamado la atención aunque he de decirte que no las he probado. Su color me gusta jj aunque ignoro que sabor deben tener supongo que no se diferenciará mucho de las normales no?
    Lo que si diferenciara a otra crema que se haga con patatas será el acompañamiento porque con estas setas y este jamón el resultado salta a la vista. Fabuloso.
    Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tenen gust a patata Juan. La recepta és un senzill puré o crema, però el color lila i les trompetes li donen el punt diferent!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  8. Qué atractivas estas patatas, visualmente la crema es un espectáculo, y lo rica que tiene que estar. Se te encendió la bombilla... y bien encendida!! jajaja muy buena receta

    Petons!!

    ResponElimina
  9. tinc curiositat per aquestes patates i no les compro mai... veient aquesta crema aquest dissabte en compro!! Quin color més maco!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides