Melmelada de maduixa amb crema d'avet Làgrimus
L'endemà de la trobada gastrobloguera La Cerdanya Tour 2015 vam anar al mercat de Puigcerdà i vam veure unes capses de maduixes del Maresme que em van donar ben aviat l'idea de quina seria la recepta que faria per al Michel Baylocq.
A veure què us sembla aquesta melmelada per acompanyar formatges com els que vam tastar de la ma d'embotits Turet amb panets tan exquisits com els del Forn d'en Jordi...
- Un quilo de maduixes
- Mig quilo de sucre
- crema d'avet balsàmic
Netegem les maduixes, les tallem en dos o tres trossos cada una i les barregem bé amb el sucre. Les deixem macerar dins la nevera tota la nit.
L'endemà al matí les posem al bol de la TMX i les triturem, a V5 3 segons. Després les posem 30 minuts a 90º a velocitat 3.
Omplim els pots que tindrem esterilitzats , hi posarem tres cullerades de crema d'avet balsàmic i els taparem (mireu la mida dels meus pots a la fotografia, són petits, si envaseu la melmelada en pots més grans augmenteu la quantitat de crema d'avet balsàmic, d'altra manera no es notaria gens)
Al bany maria uns 20 minuts i ja la tindrem a punt per desar al rebost i treure-la sempre que tinguem uns bons formatges per acompanyar..
Que delicia, en casa nos encanta.Bssss
ResponSuprimeixCelebro que te guste Doris
SuprimeixPtnts
Dolça
OOOOOhhhh!!! Espectacular!!! Jo vull venir a casa teva a tastar aquesta melmelada amb formatges de La Cerdanya! A casa meva no ho poc fer....al jefe no li agraden!
ResponSuprimeixPetonets i bona setmana, Dolça!
Olga
Vine quan vulguis Olga!!!!
SuprimeixSempre hi ha lloc per a la meva fillola bloguera!!!
Ptnts
Dolça
Molt original!!!
ResponSuprimeixDe veritat la trobes original Sussi????
SuprimeixPtnts
Dolça
Noia...t'has superat! Ja et dic jo que en Michel et prendrà la idea!!! Petonarros!
ResponSuprimeixHeheh Mònica, no et passis!!!!
SuprimeixPtnts
Dolça
Aquesta crema d'avet, quines ganes de poder catar-la perque no puc imaginar el seu sabor... Es com les pastilles d'avet pel mal de gola?
ResponSuprimeixPerò amb maduixes un extra sol donar melmelades boníssimes!
Petons i bona setmana
Palmira
Palmira és un vinagre balsàmic diferent, especiaç, sorprenent i molt bo!!!
SuprimeixPtnts
Dolça
Caray que original esta mermelada con el aroma de la crema de abeto, no lo había visto nunca antes esta crema. Debe de ser una delicia tomarla con los quesos magníficos de la Cerdanya como bien dices.
ResponSuprimeixpetons
Tot té gust de Cerdanya, Miquel!!!
SuprimeixPtnts
Dolça
No conec la crema d'avet... on es compra? li deu donar un toc molt original a la melmelada!! petons
ResponSuprimeixPer internet Teresa, no la he vist a cap botiga, però segurament es deu trobar a botigues de delicattessen.
SuprimeixPtnts
Dolça
Apaaaa!!! No sóc gaire de melmelades jo perquè em considero més de salat a l'hora d'untar una bona llesca de pa PERÒ m'agraden molt amb formatge o amb la carn a la brasa i aquesta teva... amb el toc de la crema d'avet (que NO coneixia) ha de ser la bomba!!!!!!!!! Fantàstica melmelada!!!!
ResponSuprimeixUna abraçada :)
Aquesta és perfecta amb salat Dolors!!
ResponSuprimeixPtnts
Dolça
Mmm bonisiisisima!! Quan m'arribi la crema d'avet la faig segur amb maduixes ecològiques de l'hort. Per cert, saps qui va venir dissabte al restaurant a sopar? Doncs el vostre guia a la Cerdanya Tour!!! Increíble casualitat, i l vaig reconèixer x ls fotos d l'instagram!!
ResponSuprimeix