14.6.15

Melmelada de maduixa amb crema d'avet Làgrimus

L'endemà de la trobada gastrobloguera La Cerdanya Tour 2015 vam anar al mercat de Puigcerdà i vam veure unes capses de maduixes del Maresme que em van donar ben aviat l'idea de quina seria la recepta que faria per al Michel Baylocq.

A veure què us sembla aquesta melmelada per acompanyar formatges com els que vam tastar de la ma d'embotits Turet amb panets tan exquisits  com els del Forn d'en Jordi...

Necessitem:

Netegem les maduixes, les tallem en dos o tres trossos cada una i les barregem bé amb el sucre. Les deixem macerar dins la nevera tota la nit.
L'endemà al matí les posem al bol de la TMX i les triturem, a V5  3 segons. Després les posem  30 minuts a 90º a velocitat 3.
Omplim els pots que tindrem esterilitzats , hi posarem tres  cullerades de crema d'avet balsàmic  i els taparem (mireu la mida dels meus pots a la fotografia, són petits, si envaseu la melmelada en pots més grans augmenteu la quantitat de crema d'avet balsàmic, d'altra manera no es notaria gens)
Al bany maria uns 20 minuts i ja la tindrem a punt per desar al rebost i treure-la sempre que tinguem uns bons formatges per acompanyar..

17 comentaris:

  1. OOOOOhhhh!!! Espectacular!!! Jo vull venir a casa teva a tastar aquesta melmelada amb formatges de La Cerdanya! A casa meva no ho poc fer....al jefe no li agraden!
    Petonets i bona setmana, Dolça!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vine quan vulguis Olga!!!!
      Sempre hi ha lloc per a la meva fillola bloguera!!!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  2. Respostes
    1. De veritat la trobes original Sussi????
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  3. Noia...t'has superat! Ja et dic jo que en Michel et prendrà la idea!!! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Heheh Mònica, no et passis!!!!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  4. Aquesta crema d'avet, quines ganes de poder catar-la perque no puc imaginar el seu sabor... Es com les pastilles d'avet pel mal de gola?
    Però amb maduixes un extra sol donar melmelades boníssimes!
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Palmira és un vinagre balsàmic diferent, especiaç, sorprenent i molt bo!!!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  5. Caray que original esta mermelada con el aroma de la crema de abeto, no lo había visto nunca antes esta crema. Debe de ser una delicia tomarla con los quesos magníficos de la Cerdanya como bien dices.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot té gust de Cerdanya, Miquel!!!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  6. No conec la crema d'avet... on es compra? li deu donar un toc molt original a la melmelada!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per internet Teresa, no la he vist a cap botiga, però segurament es deu trobar a botigues de delicattessen.
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  7. Apaaaa!!! No sóc gaire de melmelades jo perquè em considero més de salat a l'hora d'untar una bona llesca de pa PERÒ m'agraden molt amb formatge o amb la carn a la brasa i aquesta teva... amb el toc de la crema d'avet (que NO coneixia) ha de ser la bomba!!!!!!!!! Fantàstica melmelada!!!!
    Una abraçada :)

    ResponElimina
  8. Aquesta és perfecta amb salat Dolors!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  9. Mmm bonisiisisima!! Quan m'arribi la crema d'avet la faig segur amb maduixes ecològiques de l'hort. Per cert, saps qui va venir dissabte al restaurant a sopar? Doncs el vostre guia a la Cerdanya Tour!!! Increíble casualitat, i l vaig reconèixer x ls fotos d l'instagram!!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.