7.6.15

#LaCerdanyaTour2015... un 30 de maig

Enamorada de La Cerdanya ja sabeu que n'estic per això quan la Montse de La Cuina de Mussola va insinuar que potser podria organitzar una trobada cerdana la vaig animar sense dubtar ni un segon, i ella  ens va organitzar un dia perfecte: gastronomia, història, coneixement de la comarca, bon menjar i bon veure i fins i tot una miqueta d'esport.
Després d'estar escoltant la ràdio quan pujàvem divendres cap a La Cerdanya i escoltar que ens amenaçava pluja , després de aixecar-me del llit a Puigcerdà i veureu-ho  tot tapat per la boira o núvol baix... però us he de dir que la trobada va ser tan rodona que fins i tot el temps la va respectar!

Ens vam trobar tots a Martinet de Cerdanya, al bar Rosaleda, al peu de carretera, just al davant del pont que travessa el riu Segre, érem una bona colla i amb la gresca que acompanya aquestes trobades, petons, abraçades, qui ets?, de quin blog?...ens vam asseure a taula i vam començar el dia amb un bon esmorzar de coca dolça i coca amb xocolata del Forn d'en Jordi. Aquí vam conèixer el que seria el nostre guia durant tot el dia, el Carles Pujol  de Cuina Pirinenca de La Cerdanya

Vam travessar la carretera, creuar el riu i vam arribar a Làgrimus Baridà, una petita empresa  portada per en Michel Baylocq qui ens va explicar amb una gran senzillesa, però també amb passió  el projecte de Làgrimus,  " un projecte de respecte a la natura i a l'entorn que vol, recuperar, desenvolupar i divulgar les propietats medicinals, alimentàries, culinàries i terapèutiques de l'avet".


Vam tastar diferents productes elaborats a partir del suc de pinyes d'avet del Baridà deixades en maceració en sucre un any o més. I vam prendre cap a casa un vinagre balsàmic i una cervesa i l'encàrrec de fer una recepta amb el vinagre.

Tornem a travessar el riu i anem a la Pastisseria Vilarrubla , on fan dolços i productes de qualitat i són referència a la zona des de fa tres generacions. Vam tastar la seva xocolata amb fruita seca i vam prendre una bosseta de pastes seques que van amenitzar els cafès de l'endemà a la majoria de nosaltres.

I d'allí cap a la botiga d'embotits Turet, quin més bo! Em quedo amb el pa de fetge :-)


Un autobús, proporcionat pel Consell Comarcal de LaCerdanya ens esperava i ens va fer de transport durant la resta de la jornada.

Encara que siguem gastrobloguers també vam tenir un moment per a la memòria històrica i vam anar al Parc dels Búnquers de  Montellà i Martinet, uns documentals i la visita i passejada pel Búnquer "El Cabiscol" ens van ajudar a conèixer com es vivia a la zona just acabada la guerra dels 3 anys i el perquè i com es va projectar i fer la línia P. L'Asun i el Sergi ens van fer de guies i un casc i una llanterna ens van acompanyar durant la visita.
Autobús i cap a Cal Calsot, d' Ecopyrene, explotació ecològica on fan tot el procés de la carn de vedella, de la cria a la venda. Vam conèixer la Roser Bombardó que ens ho va explicar i ensenyar i després vam fer un tast de productes de la zona.

Aquí el Carles va xalar d'allò més, explicant-nos l'exquisides que són les hamburgueses fetes amb carn ecològica de Cal Calsot, delectant-nos amb els embotits i formatges amb que ens van obsequiar des de Can Turet, amb els panets del Forn d'en Jordi i la cervesa artesana de Làgrimus, la Baridana.

I per pair, abans d'anar cap a Lles, una passeig amb bicicleta elèctrica, gentilesa de Berta Pirineus .


I cap a la Fonda Domingo de Lles, on el Joan Campmajó i el seu equip ens van preparar un dinar...  

Aquí teniu als responsables d'aquest dinar tant i tant bo! I al mig la culpable de que passéssim un dia tan magnífic!

Xerrar, riure, fer fotografies de tot i de tothom, veure ploure darrera els vidres... 

Ben carregats cap a casa gràcies als anomenats abans , a CADÍ i a Vermuts Miró

A esperar la propera... potser serà a Sitges :-)

16 comentaris:

  1. Gran crònica per una genial trobada!!! Esperant la propera!!! Petonarros!!

    ResponElimina
  2. Mira... de veritat que us tinc una enveja!!!! Però de la de veritat veritat veritat!! :) Us ho passeu de conya!!! I jo... a la quinta forca!!! La propera vegada agafo l'àvio!!! :)
    Petons reina

    ResponElimina
  3. AAAaiiiixxxx....que a la meva crònica m'he deixat d'anomenar l'agermanament!!! Quin cap!!! Si és que fa dies que no estic centrada.....
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va ser un detallet. Tot el que és important ja ho has posat Olga!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  4. Vaig veure les fotos a Instagram i ja es va veure que vau passar un gran dia.
    La passejada en bici elèctrica m'hauria encantat, no he pujat mai a un aparell d'aquests.
    I com sempre, el millor de les trobades és la companyia!

    ResponElimina
  5. Que be que o explicas!!. La veritat es que va ser un dia rodó. Que be o pasem. A mi, l'única cosa dolenta és que s'em fa curt el dia, passa massa ràpid!,!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Quin reportatge més complert, Dolça!! Deliciós tot el que vau tastar, segur! I quin èxit de convocatòria! A la propera no fallarem! Petons

    ResponElimina
  7. Ens hem hagut de conformar amb els reportatges que heu fet! què bé ho vau passar! a veure si a la propera puc venir!

    ResponElimina
  8. Una crònica a l'alçada del gran dia que vam passar!Com es nota que ets una professional de les trobades blogueres que no has oblidat ningú i tens tots els noms de les persones que vam conèixer! Amb el teu permís, m'apunto els noms d'alguna persona, el nom de la qual no recordava, per esmentar-la quan faci la publicació! (Post-data: quin greu no haver anat al GanxetesTour....!! Petonets!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anna, tots els dubtes que tenia me'ls va anar aclarint la Montse via whapsApp mentre el redactava!!!!
      Post-data...us vam posar falta i una falta mooolt grossa al GanxetesTour2015!!!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  9. Hola Gloria. Estupendo reportaje el que has publicado de vuestro encuentro. Un día bien aprovechado en todos los sentidos, recorriendo unos lugares que seguro serán preciosos y disfrutando de unos productos que no dudo estarán de rechupete. Buena comida, buena bebida y muy buena compañía ¡se puede pedir algo más! Creo que no así que me alegro mucho de que lo pasaras en grande.
    Un abrazo

    ResponElimina
  10. Ostres, quinatrobada més interessant! Quina enveja quina enveja :o)
    Havia vist la crònica en altres blogs i espero poder coincidir en alguna trobada aviat.
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  11. Una gran crònica d'un gran dia! què bé que ho vam passar, veritat? un petó i fins la propera ;)

    ResponElimina
  12. Va estar molt bé, em va agradar molt conèixer-vos a tots!
    Marta

    ResponElimina
  13. Uixx que maca que deu ser la Cerdanya! A veure si ens podem escapar un cap de setmana i demanar de veure Lagrimus baridà i Cal Calsot, que som molt ecològics a casa! Gràcies x explicar-ho tan bé. Besets!

    ResponElimina
  14. Doncs mira, l'altre dia va venir a sopar al restaurant l Carles Pujol, l vostre guia a la trobada, i l vaig conèixer gràcies a les vostres fotos d'instagram! Es va quedar una setmaneta pel poble i ja hem quedat x l'octubre...jiji si es q com diu l gran Enric Corbera: la vida es un espill. Besets

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.