24.6.15

Brownie de xocolata blanca amb taronja confitada (85)


L'any 1915 va ser fundada la Cooperativa Cadí i aquest 2015, amb motiu del centenari el govern de la Generalitat els ha distingit amb la Creu de St Jordi. 
Cal destacar que l'empresa urgellenca és "una de les cooperatives ramaderes més prestigioses del país i la més antiga de l’Estat espanyol del sector lleter". I també que "la seva contribució destacada a l’economia pirinenca, singularment a les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya, ha contribuït amb eficàcia al reequilibri territorial del país".
Amb aquest guardó no es fa més que reconèixer el treball de generacions de ramaders, socis, treballadors i consumidors.

Amb motiu de la trobada #LaCerdanyaTour2015 , Cooperativa Cadí ens va fer un esplèndid obsequi amb un lot dels seus productes i ens va convidar a fer un pastís, amb la seva mantega, per a celebrar els seus 100 anys i participar en un concurs que estan fent des de la seva pàgina de facebook.


Aquí teniu la meva proposta, un pastís que es pot presentar sencer, amb unes espelmes per bufar, o que es pot presentar individualment.  

És un pastís molt suau que es menja sense adonar-te'n.

                                    
Necessitem:
  • - 5rovells d'ou 
  • - 5clares d'ou
  • 250g cobertura de xocolata blanca
  • - 250g  mantega en pomada CADï 
  • - 100g de farina
  • - 50g de maizena
  • - 12 talls de taronja confitada




- Engeguem el forn per tenir-lo preescalfat a 180º


- Fonem la cobertura de xocolata blanca a temperatura molt baixa i la barregem amb els rovells d'ou

- Muntem la mantega CADÍ amb la meitat del  sucre, fins que quedi escumosa i l'afegim delicadament a la barreja d'abans.

- Muntem les clares a punt de neu fort, amb la resta del sucre i les incorporem amb suavitat a la barreja anterior

- Incorporar la farina i la Maizena, tamisades.

-Ratllem, tallem a trossets ben petits, triturem les taronges confitades

-Barregem la meitat de les taronges  amb la massa.

- Preparem un motlle, untant-lo amb una mica de mantega Cadí i empolsimant-lo amb farina

- Aboquem la massa del brownie al motlle

- Coem el brownie, al forn a 180º, només per sota uns 20 minuts



El traiem del motlle amb molta cura i el deixem refredar damunt una reixeta, l'espolseu per damunt amb sucre glas i amb la resta de la taronja confitada que teniu ratllada.


O podeu fer com jo, talleu-lo en porcions individuals, hi poseu un pessic de taronja confitada damunt de cada tall i l'espolseu amb una mica de sucre glas

26 comentaris:

  1. Boníssima aquesta versió del brownie, m'encanta la xocolata blanca!!
    Els productes del Cadí mai falten a casa meva, són deliciosos i saps que utilitzant-los a la cuina sempre encertes :)
    Bon Sant Joan Glòria!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Debora, si t'agrada la xocolata blanca... a què esperes ??? ;-)
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  2. Es siempre la mantequilla que uso. Fantásticoo y rico este brownie con chocolate blanco todo un acierto¡
    Peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fer servir productes Cadí és un encert Miquel!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  3. Que suau i fi que queda amb la xocolata blanca....delicatesen pura !!!
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ho podries haver dit millor Mamilú!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  4. pur vici!! fa molt bona pinta amb el toc de taronja! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Roser, la taronja li dona un toc diferent i moltbo!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  5. Oh, quina delícia de brownie! estem acostumats al de xocolata negra, però aquest no té res a envejar!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Margarida, i a vegades amb xocolata blanca s'aconsegueixen postres tan suaus i bones com aquestes.
      PTNTS
      dolça

      Elimina
  6. Es veu un brownie súper delicat i esponjós. D'aquells que són perillosos pq no pararies d'anar-ne picant! ;) Petons!!

    ResponElimina
  7. Dolça brownie style! jejeje...bona sort!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs n'he tingut de sort Cristina!!!!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  8. Un pastís de luxe!!M'agrada molt la presentació individual!!! Quin motlle més bonic.....
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  9. Respostes
    1. Quedarà lleig si ho dic jo???? SIIIII que és boníssim :-)
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  10. També sempre compro la mantega CADI, no n'hi de més bona!! Has fet un pastís super bo!! i ben presentats!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una mantega tan bona com aquesta inspira a fer bones receptes Teresa!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  11. Un brownie delicioso!!! Con esta mantequilla queda muy buena.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta mantega és de les millors que hi ha Montse!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  12. Sin duda buenisimo!!! Con estos ingredientes, me imagino el sabor cito tan rico que tendra.
    Besets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt suau i cremós esilda.
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  13. Mare meva quina pinta, segur que ha d'estar bonissim, a jutjar pels ingredients. Petons !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. N'està molt de bo Jose, moooooolt!!!! Els ingredients ajuden :-)
      Ptnts
      Dolça

      Elimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.