Pollastre de pagès al vermut amb carxofes.


"Magret amb salsa de taronja i vermut Miró, acompanyat d’una magdalena de patata i api de fulla. Aquesta és només una de les propostes cuinades amb vermut Miró, que farciran les cartes de fins a setze restaurants de Reus del 18 al 29 de març. Sota el títol La cuina amb vermut de Reus, la casa Miró s’ha aliat amb l’associació de comerciants d’El Tomb de Reus i diversos restaurants per promocionar la beguda il·lustre de la capital del Baix Camp i posar en valor la gastronomia de casa nostra.
Al preu de 18 a 30 euros, els restaurants aposten pel vermut com a aperitiu, condiment o com a postres. “És també una manera de fer ciutat amb les primeres jornades gastronòmiques que tenen el vermut com a eix principal”, ha remarcat Carles Prats, director de Vermuts Miró"   ( extret de reusdigital.cat )
I com que La cuina amb vermut de Reus també entra a les cases aquí teniu la meva proposta de pollastre de pagès amb carxofes... i vermut Miró, és clar!
Necessitem:

  • 4 talls de pollastre de pagès
  • 4 carxofes
  • una ceba
  • un parell d'alls tendres
  • caldo de pollastre o de verdures 
  • 150cc de Vermut de Reus
  • Oli OVE, sal
  • mitja dotzena d'avellanes i una galeta o carquinyoli per a la picada
En una cassola d'alumini fos ( la meva és Valira, no podia ser de cap més marca :-)  enrossim el pollastre, salat,  en una mica d'oli i el retirem.  En el mateix oli posem a coure la ceba i els allets tendres, tot tallat ben petit, fins que tinguin un color de caramel claret.  Hi afegim els talls de pollastre, ho cobrim amb el caldo i ho deixem fent xup-xup mitja hora a foc mitjà.
Mentrestant netegem les carxofes, en fem quatre talls de cada una i en una paella les fregim lleugerament. 
Les afegim a la cassola amb el pollastre, hi posem el vermut i ho deixem un quart d'hora més.
Quan faltin uns cinc minuts per acabar el plat hi afegim la picada d'avellana i galeta i ho deixem acabar de coure.
Apaguem el foc i ho deixem reposar fins l'endemá...
Plat amb productes de proximitat: pollastre (recordeu que Reus és ciutat avícola), carxofes ( en aquest cas són de Riudoms) , avellanes DOReus i  Vermut Miró... tot de casa!!!!

Comentaris

  1. El plat a de estar per lleparse els dits. Entre les carxofes i el vermut.....CLAVAT!!!!
    Pro cuidadet amb el vermut.....que desprès, pasa lo que pasa...........

    ResponElimina
  2. Una propuesta muy buena y que gusta y si ademas le añades el vermut de made in Reus, ya la bomba¡¡
    peto

    ResponElimina
  3. Como me apetece, un plato de pollo de lo mas rico y con vermut no se me abría ocurrido.Bssss

    ResponElimina
    Respostes
    1. No estamos acostumbrados a cocinar con vermut Doris, pruébalo y te sorprenderá
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  4. Una receta excelente con el toque del vermut de Reus. Me la apunto para ponerla en práctica. Saludos

    ResponElimina
  5. Ep aquesta recepta fa molt bona pinta!!! Carxofes i vermut, ha d'estar rebona!!!

    ResponElimina
  6. Descobert el vermut de Reus...ja no podré passar sense....ni a la cuina ni en el pica-pica!!! Un pollastre brutal!!! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com pot ser que no coneguéssiu el vermutillo de Reus????? Sort que ja ho hem solventat Mònica heheh
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  7. Que buena pinta tiene este pollo !!!En casa nos encanta el pollo,así que me anoto la receta por caerá seguro.Besos.

    ResponElimina
  8. Per sucar pà amb aquesta salseta ... que bó així aprofitem productes locals que donen molt sabor als plats!
    Petons i bon dissabte,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Productes de proximitat sempre que es pot Palmira!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  9. Anda nena,,quin plat,,que bo,,,les carxofas li donen un puntet a tot,,un peto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són boníssimes les farxofes Elena, almenys a mi m'agraden molt!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina

  10. M. Glória; El vermuth a la cuina té moltes posibilitats, doncs el toc que l'hi dona el vermuth, -per entrar en gana- si el posem en els plats per cuinar, assegurat queda per triomfar.
    Salutacions "ganxeta"¡¡

    ResponElimina
  11. Mmmmm Gloria, he vist el plat i m'han entrat ganes de fer-ho demà. Felicitat maca!! Bon cap de semana.

    ResponElimina
  12. Què curiós lo de afegir vermut, mai l'he utilitzat per cuinar, segur que dóna un regust molt particular... I el plat té una pinta molt bona, per descomptat.
    Em quedo per aquí si no es molèstia :)
    Bon diumenge!

    ResponElimina
  13. Mmm. això del vermut crida la atenció, sobretot per lapinta que fa el resultat. Al final cada alcohol li dona el seu matís particular i a cadascún es més interessant. Faré la prova per desglassar així, a veure què!

    ResponElimina
  14. Vaig descobrir el vermut a la cuina no fa gaire (per Nadal) i.....confirmo que dóna un toc molt especial! Aquest plat que ens presentes.....una delícia! Prepara pa!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  15. M'encanta la idea de cuinar amb vermut. Deu quedar boníssim!
    Marta

    ResponElimina
  16. El toc de vermut ha de quedar-hi molt bé però noia, jo veig carxofes i ja estic perduda així que aquest pollastre té totes les de guanyar per mi! :)
    Petons

    ResponElimina
  17. M'agrada el toc que li dóna el vermut. I amb les carxofes ha de quedar una guarnició deliciosa. Una bona llesca de pa i a disfrutar!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides