Crema d'escarola

Cada vegada que faig escarola amb romesco em trobo amb el mateix, què fer amb les fulles verdes de l'escarola i fins ara les acabava llençant. Però l'altra dia em van dir que era tan bona la crema d'enciam... i per què no la d'escarola???? 
Doncs vinga, som-hi!
Necessitem:

  • Les fulles verdes d'una escarola, com que ara són grans i maques n'hi ha força quantitat.
  • Dues patates mitjanes
  • La mateixa quantitat de carabassa
  • Una ceba tendra
  • Oli  (Premium d'Oleum Flumen)
  • Sal
  • Unes làmines ben finetes de tòfona (opcional)


Netegem bé l'escarola. i la tallem
Posem en un got mig dit d'oli ,  hi posem les làmines de tòfona i ho deixem.
En una cassola fonda, amb una miqueta d'oli sofregim la ceba, tallada fineta, fins que estigui blanca, hi afegim les patates tallades a taquets, després la carabassa i al final les fulles d'escarola. Ho sofregim un parell de minuts tot junt, a foc viu, remenant i hi afegim aigua fins cobrir  les verdures. Ho deixem coure una mitja hora llarga.
Deixem que es refredi una mica, traiem una mica de líquid i ho triturem, en el meu cas ho he fet amb la TMX. Si veiem que ens queda massa espès hi afegim líquid fins que sigui tan espès com a nosaltres ens agradi. Si ens sembla que cal ho passem pel colador xinès.
Al moment d'emplatar-ho posem unes làmines de tòfona al mig  i tirem unes gotes de l'oli tofonat per damunt.
M'ha sorprès pel suau i saborosa que la he trobat, això que quan vaig començar a fer-la no les tenia totes. 
Una altra recepta d'aprofitament, ve de gust?

Comentaris

  1. Una crema calenteta sempe ve d'agust

    ResponElimina
    Respostes
    1. Calenteta... ara que sembla que per fi comença a fer fred
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  2. Si que ve d' agust, pro l' escarola no m' agrada perque es agria. Pro la trobo interesant per probarla amb un altre tipo d' ensiam.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuita no és amargant, de veritat Manu. Però amb enciam també deu ser bona.
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  3. Pues parece que no te ha salido mal ,,,tiene buena cara ,,no se nota el punto amargo de la escarola??

    un besito guapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest és el dubte que tenia jo Elena. En coure-la perd totalment el punt amarg. Em va sorprendre agradablement.
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  4. Aquí em vindrà genial aquesta recepta, les cremes calentetes sempre venen de gust. Vaig fer un dia d'enciam, però crec que questa recepta teva ha de ser molt bona. La provaré mooolt aviat.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja em diràs què t'ha semblat, jo no l'havia fet mai, ni m'havia passat pel cap coure l'escarola, però et puc assegurar que la faré sovint!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  5. Nunca la he probado pero qué buena pinta tiene...feliz día bsts!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Yo tampoco la había probado M.Jesús i te aseguro que repetiremos.
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  6. Una cremeta sempre ve de gust i a més si es prepara amb coses que hauriem llençat, molt millor!
    a casa en faig a vegades però hi fico en lloc de carbassa una poma!
    No sé si l'has probar però la truita d'escarola està ben bona també!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb poma... m'ho apunto Palmira. I la truita d'escarola també.
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  7. Una molt bona idea, la crema d'enciam si la he tastat i m'agrada, per què no fer-la amb escarola? Ara venen molt de gust les cremes calentes.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no havia tastat ni la d'enciam ni la d'escarola. Aquesta m'ha agradat, a veure si la d'enciam tb m'agradarà!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  8. Crema d' enciam, d´escarola...mira que m'agraden les amanides i no les he provades mai aquestes cremes....em guardo la recepta.

    ResponElimina
  9. Un cop en vaig fer i en tinc un bon record mmmmm
    Anna

    ResponElimina
  10. Quina proposta més bona i original! Jo també e llenço molta... Així que a la propera ho provaré ☺.Un petó!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa meva cada vegada llencem menys Eva!!! Cal aprofitar-ho tot.
      Ptnts
      Dolça

      Elimina

  11. Glória; Una recepta per aquets dies de fred i molt ben aprofitada.
    Salutacions "ganxeta" :O)

    ResponElimina
  12. Mira, a mi em passa el mateix amb les fulles verdes, la provaré. I, amb el toc de la tòfona, tot un plat de diumenge. Bona setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Heheh Chus... la tòfona la vaig posar perquè no tenia cap fe en la crema, tenia por que fos amargant... però per sorpresa meva és suau i saborosa i la tòfona hi queda molt bé.
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  13. Dolça, moltes gràcies per aquesta genial crema!!! Jo poso enciam al purè però no m'he plantejat fer una crema! Ara.....sí!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  14. Ja ho crec que ha de ser bona! Jo, per no llençar les fulles més verdes, sovint les afegeixo al caldo.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mai les havia aprofitat les fulles més verdes Margarida.
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  15. M Glòria....no havia vist mai una recepta d'aprofitament tan original...! Apuntada per quan caigui per casa una gran escarola! Petons!

    ResponElimina
  16. Muy buena idea siempre salen tremendas propuestas con la cocina del aprovechamiento.Con todo lo que lleva buena y apetecible sin dudarlo.
    Bona setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó Miquel amb l'aprofitament aconseguim resultats sorprenents i molt bons
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  17. Quina bona idea....amb escarola....tot un descubrimen, a mes ben ple de vitamines !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  18. Una bona idea, a més ha de ser molt saludable!!! en prenem nota!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla que si que hobés saludable Teresa... Tots els ingredients són d'allò més sans
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  19. que bones les cremes!! jo en faig d'enciam, quan no vull fer més amanides, i és deliciós! bona idea! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'animaré també a fer la crema d'enciam Roser!!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  20. A casa també aprofitem les fulles verdes, que no llancem mai res! :)
    En crema, truita, quiche... queden molt bones. A tu t'ha quedat una crema super fina i segur que molt gustosa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En quiche també???? Mira que n'he arribat a llençar d'escarola i ara resulta que no la he sabut aprofitar. Això a partir d'ara no passarà més!!!!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  21. Glòria quina marevella de crema!! Mai la he tastat d' escarola. Moltes gràcies guapa!!

    ResponElimina
  22. Glòria, la crema, ja ho saps, jeje, superior!!! la repetirem segur!, fàcil, econòmica, ... ho té tot!

    ResponElimina
  23. Uff quina bona idea! L'he fet amb escarola ecològica q tenia a l'hort d casa i està sublim. Moltes gràcies!

    ResponElimina
  24. Jo faig servir les fulles externes de l'escarola per fer-ne una truita. Com si fossin espinacs. Molt bona

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides