22.8.14

Tàrtar vegetal #AcetumFlumen


I després d’un mes de vacances avui reobro el blog amb una nova proposta de la mà d’oleumflumen
Des del seu blog oleumflumen i per una gastronomia bona, justa i sana han creat un club de blocaires per contribuir a difondre les propietats saludables dels productes catalans i de qualitat reconeguda.
La primera activitat que ens han proposat és preparar una amanida amb Acetum Flumen, un vinagre agredolç, ecològic i exquisit; un vinagre elaborat a partir de vi de raïm cabernet sauvignon envellit durant 12 mesos en bóta de roure francès.
Per engrescar-nos a cuinar una recepta original amb Acetum Flumen ens n’han fet arribar una ampolla a casa amb una sorpresa afegida: una mostra d’oli d’oliva verge extra Oleum Flumen.
Vinagre amb unes notes balsàmiques interessants que m’ha suggerit fer aquest tàrtar vegetal.
A veure què us sembla!
 

Necessitem:
- Un tomàquet cor de bou.
- La quarta part d’un mango
- Una ceba tendra, la part  verda que toca a la ceba
- Brots germinats
- Fulles d’enciam
- Torrades de pa
- Vinagre agredolç Acetum Flumen
- Oli d’oliva verge extra  Oleum Flumen
- Sal grossa.
Tallem el tomàquet, el mango i la ceba a trossos petits i de la mateixa mida. Ho barregem bé. Omplim un motlle de forma rodona. Al damunt hi posem un grapadet de brots germinats.
Traiem el motlle. A un costat hi  posem un bouquet de fulles d’enciam: a l’altre unes quantes llesquetes de pa acabades de torrar (perquè a casa ens agrada posar el tàrtar damunt pa torrat)
Barregem dues cullerades d’oli amb una culleradeta de vinagre i al moment de portar-ho a taula  ho salem i ho amanim amb aquesta barreja.
Amb una copa fresqueta de  vi negre  TREPAT, de la bodega  Carles Andreu de la Conca de Barberà gaudirem d’una amanida fresca, diferent i plena de contrastos.

I si voleu  conèixer la resta de receptes que participen en aquest projecte podeu ana robrint els següents enllaços:



Ara a esperar l’activitat 2 … a veure quina serà !!!