14.7.14

Coca d'albercocs

15 de juliol... aniversari de la Dolça i del No Tot Són Postres. Ja portem sis anys d'aventura bloguera, sis anys que avui celebrem amb tots vosaltres amb aquesta senzilla i boníssima coca. Animeu-vos a fer-la i amb una copeta de cava ben fresquet bridarem tots junts ...xin.xin !!

Necessitem:
Per a la massa:
  • -500g de farina de força
  • -50g de mantega en pomada
  • -50g de sucre
  • - una cullerada d'essència de vainilla
  • -2 ous
  • -150cc de llet
  • -un polsim de sal
  • -un cub de 25g de llevat fresc.


  Albercocs ben madurs , sucre i oli 


Desfem el llevat en la llet tèbia.
Batem els ous, els barregem amb la mantega i el sucre. Hi afegim la sal. Després hi posem la llet amb el llevat i la cullerada de vainilla i a poc a poc hi anem posant la farina de força. Quan vegeu que ja li falta poc ho acabeu d'amassar amb les mans.
Fem una bola i la deixem reposar una hora en un lloc tèbi tapada per un drap de cotó.
Engeguem el forn a 200º.
Una vegada ha reposat i ha pujat de volum toca preparar la coca. 
Estirem la massa (amb aquesta quantitat en surten dues) damunt la safata del forn que haurem protegit amb un paper vegetal.
Hi posem els albercocs, oberts pel mig i sense pinyol al damunt, espolsem la superfície de la coca amb força sucre, un raig d'oli i les enfornem  forn que ja tindrem calent fins que vegem que estan daurades ( uns 20-25 minuts).

I amb aquesta coca felicitem a la Dolça i també us desitjo unes bones vacances. 
Ens retrobem el setembre ;-)



9.7.14

Pollastre amb albercocs

Fem un dinar de sucar pa amb productes de casa nostra i de temporada? 
Un pollastre, un bon pollastre de pagès... ja sabeu que Reus i comarca són zona avícola. I albercocs, dolços i bons, acabats de collir de l'arbre. amb això i poca cosa més surt un plat per gaudir i sucar-hi pa... fet el dia abans molt millor!


Necessitem:
Un pollastre de pagès tallat ( tres trossos de cada quart)
Dues cebes
Oli, sal
Un got  generós de moscatell
Un got de caldo de pollastre, de verdures o si no enteniu aigua
10 albercocs, oberts pel mig i sense pinyol.

En una cassola daurem els talls de pollastre en una mica d'oli. Els reservem.
A la mateixa cassola posem la ceba tallada ben petita i la sofregim ben lentament fins que agafi color a caramel.
Hi posem els talls  de pollastre. Salem.
Ho cobrim amb el moscatell i el caldo i ho deixem fer xup-xup lentament una mitja hora.
Afegim els albercocs , ho deixem un quart d'hora més. Apaguem el foc i ho tapem.
Si passa una estona llarga entre que ho fem i ens ho mengem guanya molt ja que l'agredolç dels albercocs cuits amaren el pollastre donant-li un punt boníssim.
Si el feu ja em direu que us sembla!
BON PROFIT!!!