Croquetes de rossinyols


Ha estat un bon any de bolets, almenys per a nosaltres. Si us he de ser sincera ha estat la primera vegada que m'ho he pres seriosament i n'he après "una miqueta".
 Ha estat un any de rovellons, rossinyols, camagrocs i algun cep.  Els rossinyols i els camagrocs, com que han estat força abundants han fet cap al congelador i n'he assecat uns quants, que ara estan esperant dins de pots de vidre al rebost. Els ceps al congelador i els rovellons, menjats el mateix dia o l'endemà, a la brasa amb un raig d'OOVE i sal. 
I de tant en tant tirem de congelador i així "allarguem la temporada". Com aquesta setmana que, amb uns quants rossinyols, vam fer aquestes croquetes que ens van agradar moltíssim, tant que l'endemà les que van sobrar van marxar cap a la Uni en una carmanyola.
Necessitem

  • Rossinyols
  • dos alls
  • julivert
  • 1 l i  1/2  de llet
  • 50g de mantega
  • 225g de farina
  • sal
  • 4 ous
  • pa ratllat
  • oli per fregir-les
Tallem petits els rossinyols i els posem en una paella amb una miqueta d'oli. Quan comencin a estovar-se els traiem i els barregem amb els alls i el julivert que haurem trinxat ben fi.
A banda fem la panada de farina de la següent manera:
- Posem la llet al foc amb la sal i la mantega
- Quan arrenca el bull  hi tirem la farina, ho retirem del foc i ho treballem bé fins que aconseguim una massa homogènia i sense grumolls.
- La tornem a posar al foc, remenant-ho contínuament, a foc lent durant 5 minuts.

Afegim els rossinyols a la panada i ho barregem bé. Quan es freda fem les croquetes.
Preparem un recipient amb els ous batuts i un altre amb el pa ratllat i anem preparant les croquetes  sucant-les primer en ou i després arrebossant-les amb el pa .  Les deixem assecar una hora, com a mínim,  abans de fregir-les.
Les fregim en oli calent però que no fumegi. Quan són rosses per igual per tots els cantons les traiem, les escorrem damunt un paper de cuina i les servim ben calentes i cruixents.

Comentaris

  1. Que rebones....amb aquets rusinyols !!!!...per quedar com una reina !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mamilú, molt suaus de gust. Amb una mica d'amanida acompanyant-les hem quedat la mar de bé.
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  2. Realment ha estat un any bonissim de bolets.
    Aquestes croquetes hummm,..... genials.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si n'he trobat jo, Lolines, ha d'haver estat un any boníssim!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  3. Però que dolenta ets!!! Són les meves croquetes favorites però aquí l'any no ha sigut molt bó i m'he quedat amb les ganes de preparar unes meravelles com aquestes!!!
    Molt bona setmana!
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb bolet sec també surten bones Palmira. Per Paris en deus trobar de bolets secs, veritat???
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  4. Visca la boletada!!!!! Anda que no dona de si..... que os sentaran malament!!!! Que son indigestos jaaajaaa i ara croquetas... que booonnnassss!!!!!
    Petons estimadísima

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ens en faran de mal Manu!!!!! Ben congeladets aniran sortint a poc a poc!!!!
      Saps que hi tinc també al congelador????? Figueeeeees ;-)

      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  5. Mmmmmm......hauré de fer una visita al teu congelador!!!!
    Has explicat un "truquillu" que jo no sabia......gràcies!!!
    Petons, Dolça!
    Olga

    ResponElimina
  6. mmm... si ja són bones unes croquetes casolanes de pernil, imagina aquestes de rossinyols... Segur que a la Uni van ser l'enveja de tots els companys! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les carmanyoles a la Uni de tant en tant són de les que desperten passions però ben sovint són els típics macarrons, amanides o llomillo arrebossat :-)
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  7. Encara que jo desde que el meu home ens va deixar ja no tinc cistelles de bolets, perque jo sóc pèssima buscant, sempre els puc comprar, encara que la satisfacció no sigui la mateixa, però aquestes croquetes ben valen la pena, les trobo delicioses
    Muas

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les croquetes són molt bones i, ha anar al bolet , amb home o sense home, tot és aficionar-s'hi. Jo em pensava que era pèssima i resulta que aquest any n'he trobat :-)
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  8. Què bones que són les croquetes... i les de bolets són unes de les meves preferides! de rossinyols no les he provades, així que ja estic tardant pequè la pinta és boníssima! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són molt suaus de gust Eva. Si us agraden amb més substància hi podeu posar pernil.
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  9. Una manera diferent, al menys per ami de menjar es rossinyols.
    Cruixent haurien d'estar boníssimes.
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. quina bona pinta! croquetes de plena temporada!! bonisimes! petons

    ResponElimina
  11. Buenos días M. Gloria. Me alegro que este año haya sido un buen año de setas. Estas croquetas que has preparado con ellas, tienen que estar deliciosas, dan ganas de coger a trabes del monitor un par de ellas.
    Un beso Paco

    ResponElimina
  12. A la Uni devien bavejar amb aquestes croquetes...! Jo en això d'anar a caçar bolets...sóc un desastre o sigui que ho tinc difícil en el tema de tenir-ne al congelador de collita pròpia!!! Petonarros!!!

    ResponElimina
  13. Quien pillara esas croquetas tienen que estar de miedo.
    Saludos

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides