Tonyina amb samfaina

Els darrers dies estan sent una mica complicats, però no per això deixarem de menjar bé. Això mai! A més a casa són dels que no perdonen.
Els que sou seguidors meus pel facebook i l'instagram heu anat veient com he anat proveint el meu rebost de pots i potets de conserves dolces i salades. 
La família em diu que sóc com una formigueta omplint el rebost ;-)
I quan vas amb el temps just o tens les coses tan complicades que no et permeten cuinar allò que vols què millor que tirar de les provisions... i aconseguir plats tan lluits i saborosos com aquesta tonyina amb samfaina.


Necessitem:
  • - Un pot de samfaina casolana
  • - Un parell de trossos de tonyina per persona
  • - Sal i oli OVE
  • -Sal grossa
Posem la samfaina en una pella a foc baixet, remenant-la de tant en tant perquè s'escalfi bé. La salem (jo quan faig conserva mai hi poso sal, prefereixo posar-la quan les faig servir).
Mentrestant en una  graella ben calenta marquem els trossos de tonyina i els coem al nostre gust, a nosaltres cruixents per fora i vermellets de dins.
Emplatem posant un bon llit de samfaina i la tonyina al damunt, hi posem un raget d'oli i una mica de sal grossa.

Plat ràpid, plat d'emergència... plat boníssim!

I si voleu fer samfaina en conserva...
Necessitem

  • 2 cebes
  • 2 pebrots vermells
  • 1 pebrot verd
  • 2 albergínies
  • 2 carabassons
  • 6 tomàquets madurs
  • Oli OVE
  • Sal
  • Sucre

Tallem totes les hortalisses a quadrets de la mateixa mida i  es guarden, separades l'una de l'altra.  Els tomàquets es ratllen.
En una paella grossa, amb un raig d'oli, es posen a coure a foc ben lent perquè es vagin confitant, seguint aquest ordre: ceba, pebrot verd, pebrot vermell, carabassó, albergínia i tomaca. Es condimenta amb sal i una culleradeta de sucre i es deixa coure a foc molt baixet fins que vegeu que la samfaina té una consistència lluent, tova , homogènia i confitada.
Agafem pots de vidre, prèviament esterilitzats i els omplim fins dalt, els tapem bé i els fem bullir al bany maria una mitja hora llarga. Deixar-los refredar dins la mateixa aigua.
Etiquetats i cap al rebost ens ajudaran a passar l'hivern i podrem elaborar plats com el que avui us he presentat en temps rècord!

Comentaris

  1. Omplir el rebost de conserves cassolanes sempre demana molta feina... Però quin gust tenir coses tant bones al rebost per aquells dies on vols menjar bé però no pots preparar res o tens temps... MEravellosa recepta i ja m'agradarie veure el teu rebost!!!
    Una abraçada!
    Palmira

    ResponElimina
  2. Que rebona !!!!acompannyada de aquets rovellons confitats....menu de diumengue !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Quina sort poder ompli el rebost amb conserves casolanes !!!
    Aquesta tonyina te d’estar deliciosa Ummm
    Petons

    ResponElimina
  4. Un clàssic de la nostra cuina, m'encanta. Petons !!

    ResponElimina
  5. Quina passada!!!!!!!! M'encanten!!!!!!! Un petonas

    ResponElimina
  6. bonissim plat, amb conservas casoolanes, ummm

    ResponElimina
  7. Doncs, sí!!!Ets una formigueta!!! I quins pots més bonics t'han quedat! Les etiquetes m'encanten.....
    Has fet un plat únic perfecte!!!
    Ma mare sempre m'ha ensenyat que..."quien guarda cuando tiene, gasta cuando quiere"!!! El rebost és un reflexe d'aquesta dita!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  8. Si quan fem la base de molts plats, sofregits, salses, marques, samfaines,... en fem en quantitat i en conservem, ja tenim una part important del plat mig llesta. En moments de presses, amb poc temps en tenim prou i, tal com bé dius, continuem menjant bé.
    De fet, en molts restaurants d'una certa categoria es treballa així.
    Aquest plat està per sucar-hi pa, m'hi apunto.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  9. si la tonyina amb tomaquet m'encanta, amb samfaina que dir...ha de ser fabulosa y més si es casolana! jo crec que compraré els ultims carbassons i albergínies de la temporada i em ficaré a fer samfaina casera! jeje petons

    ResponElimina
  10. Aquest era un dels plats preferits del meu pare. Per dinar a la feina portava "tupper" i la tonyina li encantava ;-)

    ResponElimina
  11. Quina bona pinta aqueta tonyina i que bonics els pots de conserva amb la foto, m'ha semblat una idea fantàstica!

    ResponElimina
  12. Hola Gloria. Un plato exquisito el que nos propones. El atún es unos de los pescados que mas me gusta y si el acompañamiento es este delicioso conjunto de verduras no me queda mas que decir que disfrutaría si lo tuviera frente a mí.
    Un abrazo

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides