crema de pèsols amb menta

Quan  s'acaba la temporada, els pèsols comencen a tenir la pell forta  i la família ja arrufa el nas... però ens agraden tant que mentre n'hi ha miro de fer-ne, encara que no sigui al vapor, que és la manera que  com ens agrada més menjar-los, amb un raig d'oli Siurana i res més!

Del  llibre "Les plantes aromàtiques,  80 aplicacions a la cuina" de la Núria Duran i la Montserrat Roig  i he fet la crema de pèsols a la  menta  de la pàgina 58.



Necessitem:
500g de pèsols desgranats
Unes fulles de menta fresca
50g de formatge d'untar (tipus Philadelphia) ( a la recepta original hi posen mantega)
2 porros
1 iogurt natural ( enlloc de la nata líquida que porta la recepta original)
Oli, sal i pebre

Piqueu els porros ben petits i els sofregiu en una paella amb una miqueta d'oli, mirant que no agafin color. Hi afegim els pèsols i també els sofregim una mica.
Ho cobrim amb aigua , salem i ho fem bullir. uns 20 minuts.
Ho traiem del foc i hi afegim les fulles de menta ( jo n'hi he posat només tres perquè no ens agradi que domini massa el gust) i ho triturem molt fi. Com que ho he fet amb la TMX no m'ha calgut colar-ho, d'altra manera ho podeu passar pel colador xinès.
Ho tornem a escalfar i quan arrenca a bullir es treu del foc i s'afegeix, remenant enèrgicament perquè es desfacin bé el formatge i el iogurt.
Posat al bol amb un rajolí d'oli al damunt i cap a taula!

Comentaris

  1. Molt refrescant, i bona!! Ara fa dies que no mengem pèsols a casa, me n'has fet venir ganes! Petons

    ResponElimina
  2. A mi també m'agrada molt la crema de pèsols a la menta! T'ha quedat molt bé, això de la Termomix és ideal per aquestes cremes,oi? Estalvia molta feina! Una abraçada maca!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  3. La menta la tenim associada amb les faves i segur que amb els pèsols també hi dóna un bon joc. Queda apuntada.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Fantàstica aquesta crema. A mi també m´agradan moltíssim els pèsols, sobretot quan tens la sort de que siguin dolcets i gustosos.
    I aquí has ajuntat pèsols i menta...MMMMMMM per aixo m´agrada!!!
    Com a anat el fi de setmana Cerdeñenc? Passat per aigua i pedra???
    Petons

    ResponElimina
  5. Una crema que amb el toc de la menta ha de ser boníssima. Queda a la capeta de pendents.
    Petons

    ResponElimina
  6. M'encanten els pèsols, de petita quan venia ma mare del mercat, els desgranava i me'ls menjava tal qual, encare sóc petita i continuo fent-lo jajaja
    Un petonet

    ResponElimina
  7. Que buena y aromatica es una crema sublime y ademas muy adecuada para ahora mismo
    Bona setmana
    Peto

    ResponElimina
  8. Què bona la crema de pésols! els congelats queden super bé! amb el toc de la menta a d'estar encara més bona! ho provaré!

    ResponElimina
  9. Nena......quina bona pinta!!! No he fet mai crema de pèsols, m'hauré d'animar a fer-ne. Sempre ets una bona font d'inspiració!
    Petons i...bona recta final!!!!
    Olga

    ResponElimina
  10. Lastima que no se haya inventado la degustación virtual.

    ResponElimina
  11. El toc de la menta ha de quedar fantàstic amb aquesta crema.
    Petons

    ResponElimina
  12. Hola Gloria. Particularmente los guisantes me gustan mucho. Los suelo hacer con mucha frecuencia pero utilizo congelados jj ya que de los naturales además de ser escasos por aquí el hecho de tener que desgranarlos me retrae jj.
    La verdad es que nunca los he preparado de esta forma y estoy convencido de que me he perdido un plato delicioso y exquisito de comer. Tendré que adoptar medidas para que no vuelva a ocurrir. Fabulosa crema.
    Un abrazo

    ResponElimina
  13. Molt bona i suau, aquesta crema. M'agrada la frescor de la menta i la lleugeresa del iogurt. Me'n quedo un platet. Petons.

    ResponElimina
  14. l'he sentit més d'una vegada aquesta combinació pero mai m'he atrevit....a veure si un dia d'aquests m'hi poso que ha de ser ben fresqueta

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides