Costelles amb melmelada d'all

Aquesta setmana passada hem estat a muntanya i el temps ens ha "acompanyat", hem pogut fer caminades importants i a la tarda ens hem ben mullat amb xàfecs curts que han fet baixar força la temperatura als vespres. Això ha fet que un parell de dies no m'hagi fet gens de mandra encendre el forn. Un d'aquests dies vaig preparar el "dinar-berenar-sopar" de l'endemà, el que ens vam menjar després d'una bona excursió a l'Arieja per fer l'ascensió al pic del Tarbésou passant pels llacs de Rabassoles, Blau i Negre. Caminada llarga però suau i molt bonica... us la recomano!!

Bé, anem per feina! Què us estava dient? Ah, si... doncs que vaig encendre el forn per preparar unes costelles amb melmelada d'all... Melmelada d'all? I tant melmelada d'all de Els Fruits Saborosos. Com diuen la Bet i la Mireia, la melmelada més "potent" de totes... però a mi em té el cor robat i trobo que a la carn li dona un puntet immillorable.

Agafem la peça de costelles de porc i la salpebrem. Després la untem  generosament amb melmelada d'all per totes bandes, la ruixem amb un bon raig de vi ranci i la posem en  una safata per anar al forn que taparem amb un paper Albal o amb una altra safata i ho posarem a 150º un parell d'hores.
Ho deixem refredar i tallem les costelles.
Mentrestant , i per acompanyar-ho, he sofregit uns allets tendres  i  hi he saltejat uns bolets en conserva. 
Al moment de servir-ho només cal posar les costelles damunt els bolets a la paella i a foc baixet deixar que s'escalfin.

Acompanyat d'una copa d'un bon vi negre i unes cireres per postres aquestes costelles van ser un bon àpat que van arrodonir un dia perfecte!

Comentaris

  1. Això ha de ser boníssim. La melmelada d'all es tot un descubriment que segur que ens agrdarà molt. I quins paisatjes mes bonics!!
    Petons.

    ResponElimina
  2. el toc de dolç a la carn li va molt bé, i si es all encara mes, tot i que em sorpren molt la mermelada d'all, segur que ha de ser bonissima! petons

    ResponElimina
  3. Quin lloc més bonic que vareu triar... amb aquests llacs... preciós. I quina gana que es té quand vas a caminar per la muntanya... El meu marit sempre diu que amb la alçada els menjars i el vi tenen millor gust. Petons.

    ResponElimina
  4. UUUffff!!! Quina bona pinta aquestes costelles!!!!
    A veure si puc aconseguir aquesta melmelada d'all.....
    Per cert, quina excursió!! Déu n'hi do!!!!
    Petons, Dolça!!!!
    Olga

    ResponElimina
  5. Una molt bona alternativa a les bbq ribs i molt més nostrada, amb melmelada d'all! (que no he tasta mai i en tinc ganes)

    ResponElimina
  6. Quina sort, poder veure neu a aquesta època...! I el costellam, no té preu, que bo!!

    ResponElimina
  7. Quin lloc més preciós. I quina gana dona aquest tipus de sortides!!! El meu marit sempre diu que el menjar i el vi, sempre guanyent amb la alçada. Que bo us debia resultar. Petons.

    ResponElimina
  8. Aquesta melmelada l'he de provar i aquest plat en seria un bon exemple. Molts petonets

    ResponElimina
  9. Aquestes costelles amb melmelada d'all tenen de ser boníssimes, unes fotos molt boniques.

    ResponElimina
  10. Després d'una bona excursió, aquestes costelles van ser el millor premi i recompensa per l'esforç. Boníssimes!

    ResponElimina
  11. Se'm fa la boca aigua! Per les costelles, la melmelada de les de Vilarodona, i el bell paissatge!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides