21.6.13

Llomillet amb salsa de vermut, panses i pinyons

Un dia d'aquells que vam anar a caminar per la muntanya i que vam arribar amb gana ens vam obsequiar amb un plat important, amb gust reusenc, que acompanyat amb una copa d'un vi de la Terra Alta va ser un dinar... a mitja tarda.

Necessitem:

  • Un llomillet sencer
  • Una ceba
  • Mig got de vi de vermut MIRÓ
  • Oli
  • Sal i pebre
  • Panses
  • Pinyons

                             
Salpebrem el llomillet en una paella i el marquem , amb molt poquet oli,  fins que ens agafi un color daurat. El traiem i el reservem. A la mateixa paella, afegint-hi una miqueta d'oli hi posem la ceba tallada ben fina fins que agafi color. Hi posem el llomillet, el vermut i un got d'aigua o de caldo de verdures  i ho deixem fent xup-xup, a foc ben baixet, fins que el suc redueixi a la meitat. Hi posem  les panses i deixem que es segueixi reduint el suc. Quan ja gairebé està hi posem els pinyons.  5 minuts més i ja ho tindrem a punt.
Per emplatar-ho tallem el llomillet a talls gruixuts i l'acompanyem amb una miqueta de suc i una cullerada de panses i pinyons. 
Es bo que les panses i els pinyons els posem just abans de menjar-ho i que no ho  reescalfem ja que si es fa el llomillet es resseca molt i queda el tall una mica eixut.

17 comentaris:

  1. Quina bona pinta Dolça!! El llomillet aixi rostidet amb pinyons i panses.....Quina salivera m'has fet venir. Petonets i bona revetlla guapa. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  2. Plat de festa, sí!! Volem això, fer festa i menjar-nos un plat com aquest! ha ha ha. Bona entrada a l'estiu, Glòria!

    ResponElimina
  3. Tornar de la montanya i trobar-te aquest plat a taula no té preu. Un autèntic luxe!
    Bon estiu,
    Nani

    ResponElimina
  4. aquest salsa li dona un toc unic i personificat genial! bona recepta! petons

    ResponElimina
  5. Boníssim! un super plat per a recuperar forces després de la caminata!!

    ResponElimina
  6. És d'aquells plats que sergur que el fas, d'aquells que segur que agraden i a més és molt fàcil de fer!!!

    ResponElimina
  7. Hola dolça, en sembla que aquest platet, tan rebó, tal vegada si em pose io a menjar, el company de táula quedaria en fam,.........molt bona Dolça,..........paco


    pd. del méu catalá escrit.sssssssss

    ResponElimina
  8. Aish el vermut!!!Fins i tot amb llomillet està bo!!!! No li faria un lleig i això que és xarnota!!! per cert, no vas venir a berenar!!!;) ptnts

    ResponElimina
  9. Un guisat sensacional que fa diumenge...

    ResponElimina
  10. Un plat perfecte per agafar forces després d'una bona caminada. No he fet servir mai el vermut per cuinar, li deu quedar molt bé.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Que bo!!! m'agrada més la guarnició que la carn, però a tot plegat no hi diria pas que no!
    Gràcies i bona revetlla!

    ResponElimina
  12. una receta muy tentadora y apetecible
    Bona revetlla
    Peto

    ResponElimina
  13. Hola estimada Dolça

    Una proposta que no podem passar pel alt, el copio, je,je,

    mil petonets i feliç dia de Sant Joan
    Susanna

    ResponElimina
  14. Que tou i bo a de ser aquet llomillet....m'encanta aquet tipus de receptes....petonets.

    ResponElimina
  15. Aixó deu ser molt bó!!!! Te un aspecte delicios i tan facilet de fer.
    Petons

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.