POTA BLAVA i CARXOFA PRAT IV jornades gastronòmiques

Dissabte 2 de març... retrobament amb  El Prat... des de l'any 86 que no hi havia tornat a posar els peus... el meu primer destí va ser l'escola Ventura Gassol, ubicada ens uns barracons a tocar del barri de Sant Cosme,  gairebé a tocar d'on avui hi ha el Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa... que canviat ho he trobat tot, quants anys han passat? 28!! Com no ho havia de trobar canviat!!!  :-) Una sola cosa no ha canviat gens... aquells "ocellots" gegants que passen continuament ben baixos fent un soroll ensordidor que em feia parar la classe més de deu o quinze vegades cada dia...i dissabte malgrat molestaven ,  ens amoinaven i feien que no poguèssim escoltar l'explicació  tots aixecavem el cap i intentàvem fer-los fotos...  com ens encisen els avions... a petits i a grans!
     fotografia de la Mon/Abril
I passat aquest moment nostàlgic faré un petit exercici de memòria, a veure si no em deixo res, de l'intens i profitòs dissabte. 
Sortir de Reus direcció a Tarragona... La Cuina Violeta m'espera, directes cap al Prat... per la Pau Casals... xiquets quin fart d'aturar-nos a pagar peatges! Arribem a l'hora que havíem quedat per anar al mercat de verdura... a la plaça Pau Casals, abans un cafè amb l'Abril...  i de compres al mercat... remolatxa, espigallets, pèsols i carxofes, "gènero" fresc que marxarà cap a casa de les tres. Es fa tard, vinga cap al Centre Cívic... sense saber-ho aparquem al costat mateix i en entrar... una colla de cares conegudes i d'altres que des d'aquell moment ja ho són.



Una estona xerrant, retrobant-nos, presentant-nos, explicant... i cap dins el show-cooking ens espera. La  Susana Aragón d' Ona Nuit i el  Joan Figueres del Sinfonía van ser els encarregats de conduir-lo i d'obsequiar-nos amb el tast de Polleta al curry amb melmelada de fruites vermelles, Confit de pota blava, Tempura de carxofes, Carxofes estofades amb favetes, pèsols i...,  pintxo de pollastre Pota blava en reducció de Montilla i raïm confitat. Mentrestant s'elaboraven els plats en Joan Ribas, president de la Cooperativa Agrícola del Prat, va arribar amb una capsa de carxofes acabades de collir i ens va explicar les meravelles de les carxofes del Prat.

Una vegada tot tastat i satisfetes totes les nostres curiositats canviem d'escenari... directes a dinar a l'Ona Nuit...  un dinar on els protagonistes van ser els productes de les jornades... tot maridat amb INEDIT DAMM ben fresqueta, I encara que jo no en sóc massa de  cervesa em va passar d'allò més bé.
 

Ens van obsequiar amb :  "Mollete" amb lacon, amanida xatonada de carxofes, croquetes de rostit de pollastre Pota Blava,  carxofes del Prat amb llonganissa del Berguedà, Rissoto de carxofes Prat amb Idiazabal, calçots del parc agrari amb romesco, i de postres cremós de iogurt amb melmelada de meló del Prat.
I ràpid cap al Delta, passant pel costat de camps de carxoferes i altres conreus vam fer cap a la Granja Avícola TORRES on ens van explicar les característiques de les aus i tot el procés de cria... des que s'incuben els ous fecundats a la zona del Baix Camp, tornen al Prat a crèixer i fer-se macos, i acaben els seus dies a l'escorxador del Baix Camp... (per alguna cosa sóm zona avícola de referència!)


 Agraïments que no poden faltar després de l'excel·lent dissabte que vam passar:


Gastrobloc@ires, per organitzar la trobada , l'Starbase per gestionar el concurs, gràcies als que ens van acollir i obrir les portes de casa seva, i gràcies a tots els assistents per fer  que l'estona fos tan agradable :


http://cuinetes.bloks.cat
http://delicies.blogspot.com
http://lacuinavioleta.blogspot.com.es
http://tapatdetapes.blogspot.com.es
http://cuinagenerosa.blogspot.com.es
http://esquanmenjo.blogspot.com.es
http://recetasdemon.blogspot.com.es
http://cuinescuina.blogspot.com.es
http://rhubarbandsamphire.blogspot.com.es
http://tiritinyam.blogspot.com.es
http://elcocinillas.wordpress.com
http://aprilskitch.blogspot.com.es

Comentaris

  1. Quin dissabte, Dolça!!!! Total!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Caram quin dissabte tan ben aprofitat. Que sí, que aprendre mai no està de més i fa obrir les ments. Una abraçada.

    ResponElimina
  3. No sabia que havies treballat en alguna escola del Prat! Ja ho pots ben dir que, com a la canalla, el passar dels avions també ens distreu l'atenció! ;) Quin fart de passar avions!
    Va ser una sortida profitosa i un plaer enorme tornar-te a veure (l'última vegada a Reus l'Èric tenia 1 mes! i ara ja en té 21!!). I tinc moltes ganes de que s'acosti l'octubre per tornar-nos a veure aquest cop a casa vostra! ;) Molts petons!!!

    ResponElimina
  4. Hola !!! carai quina trobada més interesant, amb aquets tastets tan bons ....us debiau possar las botes !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Mestressa! Quina crònica més ben feta! Realment vam gaudir d'una excel·lent jornada i sobretot d'una molt bona organització. Llàstima que l'Òscar no podés acompanyar-nos. I em va agradar molt conèixer cares noves associades als blogs que ens visitem.
    Moltes gràcies Dolça,
    Nani

    ResponElimina
  6. Quina pinta més bona té tot! Segur que gaudires moltíssim!
    petons

    ResponElimina
  7. Quins records d'El Prat! jo també hi anava no fa tant i ara em sembla una eternitat. És curiós tornar-hi per una trobada blogaire, i pels pollastres, no ho hagués dit mai!! un dia ben rodó, com aquesta entrada :-)

    ResponElimina
  8. Havies anat al cole al Prat? :)
    Ja veig que em vaig perdre una gran trobada, amb bon menjar, visites interessants i el millor de tot, la bona companyia dels bloggers!

    ResponElimina
  9. Va ser una trobada agradable, ideal per a conèixer noves bloggers. Esperem que no sigui l'última!

    ResponElimina
  10. No no no, gràcies a vosaltres per apuntar-vos i gaudir-ne!!! :)

    ResponElimina
  11. hem d'aprofitar bé aqeusts ingredients tant nostrats! petons

    ResponElimina
  12. A veure quan el petit Pol, no és tan petit i ens deixa gaudir de trobades com aquesta!!!
    Ptns
    Quina envejota!!!

    ResponElimina
  13. Molt bona crònica! Encantada d'haver-te conegut i amb ganes de fer la visiteta cap al sud.

    ResponElimina
  14. Hei qeu encara no havia vist la teva crónica!!!
    Que chula t'ha quedat!
    M'encanta anar veient que diem cadasqu amb el seu particular moddus de veure la vida!
    Un petò molt gros!!!!!!!! a veure quan hi tornem!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides