Pollastre amb ceba confitada

Ahir uns quants de la meva familia van anar de calçotada, cosa molt normal en aquestes dates! I com sempre van sobrar viandes, calçots i carn i pollastre cuits. 
Amb els calcots una coca ha servit per reciclar-los i amb el pollastre he fet aquest segon plat... Recordant que la recepta del conill a les herbes de la Mussara de l'Unió de l'Aleixar cou a la brassa el conill abans de posar-lo a la cassola amb les herbes he pensat ... i per què no amb el pollastre?...
A partir d'aquí ha sortit aquest pollastre amb ceba, realment gustós, i ningú ha sabut que es trobava davant d'un plat d'aprofitament!

Necessitem:
- Pollastre tallat a trossos grossos i ben oberts cuits a la brassa ( si no "aprofitem" els podem fer a la brassa una estona abans de  fer el plat)
- Un parell de quilos de cebes
-Un got de brou de pollastre
- Vi ranci
- Oli, sal 

Tallem la ceba en juliana i la posem a confitar, en un wok, a foc ben baixet amb un bon raig d'oli, fins que agafi un color daurat, això s'aconsegueix una hora llarga i remenant de tant en tant.

Quan la ceba està llesta hi afegim el vi ranci i el got de brou, ho tastem de sal i en arrencar el bull hi posem els talls de pollastre. Abaixem el foc i ho deixem fent un xup-xup suau fins que s'hagi begut gairebé tot el suc.

Emplatar i bon profit!


Comentaris

  1. Aquest pollastre fa salivera, amb el que m'agrada la ceba a mi!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Ah, quina manera més bona d'aprofitar a la cuina. A casa tampoc llencem mai res. Segur que avui heu dinat molt bé, com ahir també al Prat.
    Bona setmana Glòria,
    Nani

    ResponElimina
  3. El pollastre amb ceba a casa ens encanta, queda molt deliciòs.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. No m'agrada molt el pollastre però la veritat és que em fas agafar gana. Així ha de quedar bo. Petons.

    ResponElimina
  5. mmm...el gust de la cebeta al pollastre és fantàstic! m'ho enduc! petons

    ResponElimina
  6. Un plat fantàstic! Tot es pot aprofitar... que no estem per llençar res.
    Petons

    ResponElimina
  7. si l'has fet com el conill del meu poble, aqst pollastre t'haurà quedat boníssim!!!(falta la picada ;))

    ResponElimina
  8. Pollastre a la brasa i ceba confitada??? Ha de ser bo per força!

    ResponElimina
  9. Qué rico se ve con la cebolla confitada....besitos y feliz semana

    ResponElimina
  10. Un plat ben conjuntat, segur que va encantar
    Petons

    ResponElimina
  11. Un bon aprofitament i amb la ceba queda molt melòs. No es pot llançar res que sigui comestible.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Dolceta,
    Saps que a mi tampoc no m'agradaven les bledes? Però no gens! Però arran de tenir-les a l'hort, les he hagudes de collir i enginyar-me-les per a cuinar-les. I, sorpresa!, han acabant agradant-me! Sabent-les combinar se'ls trau un gust en un principi molt amagat.

    Moltes besades,
    Xavier

    ResponElimina
  13. Tramendu, i amb la menció al conill de La Mussara quasi em cau la llàgrima i tot!! :)

    ResponElimina
  14. mmmm que bo te que està!!! A mi tambè m'encanta la seba i així en masa i amb pollastre!!!mmmmmm
    Molt bé, aprofitar es guanyar... i si algun dia comprem un pota blava.... ja sabrem que fer amb les sobres!
    Petons!

    ResponElimina
  15. És que perquè ens ho has dit, que sinó no ho dira pas que és un plat d'aprofitament!
    Amb lo que m'agrada posar ceba als plats, aquest pollastre de ben segur que m'agradaria!
    ptns!!

    ResponElimina
  16. M'encanta amb seva confitada!!! Quina delicia!!!
    Petonets

    ResponElimina
  17. Hola Dolça, un pollastre boníssim! Avui tens un petit homenatge a la teva melmelada al meu blog! http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2013/03/pastis-de-brisa-amb-melmelada-de-figues.html

    ResponElimina
  18. Aprofitament??? doncs tot un luxe.

    Muas!

    ResponElimina
  19. Òstres, no hauria de mirar blocs de cuina quan s'apropa l'hora de sopar! Quin plat més fàcil! la meva àvia maria el feia sempre amb hamburguesa quan l'anavem a veure, la ceba encara la sonmio

    ResponElimina
  20. Molt bona idea per aprofitar el que ha quedat!! M'ho apunto. Un peto!

    ResponElimina
  21. Dolça....al veure el teu pollastre....mmmmm....quina gana!!!
    Ens agrada el pollastre i la ceba confitada, així que...ja tinc una recepta a punt!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  22. Olé !!!...això m'agrada molt a mi. Palasaaaaaaaaaaaaaaka !!!! jeje.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides