18.2.13

Arròs de galeres

Un altre cap de setmana que deixem enrere, aquesta vegada no ens hem mogut de les nostres terres, hem fet una petita excursió per les muntanyes de Prades, una escapada a Cambrils per veure el mar i visitar les botigues de peix i un magnífic arròs de galeres, acompanyat d'un vi de la Terra Alta, que ha servit per donar el toc de "bona cuina" a un diumenge molt, massa tranquil, però de tant en tant calen caps de setmana com aquest.
Diu en Joan Perrucho al llibre Gastronomia i Cuina de l'editorial El Mèdol que : La gastronomia  és un art que ens dona plaer; però un plaer solitari és un plaer trist i avorrit, la qual cosa ens indica que l'hem de compartir. Us puc garantir que aquest arròs ho ha estat i hem gaudit del plaer de la bona taula.
 Necessitem:
  • Caldo fet amb crancs i galeres
  • Dos calamars mitjanets
  • 6 galeres
  • 2 cebes
  • 2 alls tendres
  • oli, sal i una mica de julivert picat.
  • 3 mesures d'arròs
Tallem les cebes i els alls ben petits i ho sofregim en una mica d'oli, ben a poc a poc.  A mitja cocció hi posem els calamars tallats a trossets petits  i ho fem coure fins que agafi un color daurat. Hi afegim les galeres i ho deixem una estona fins que estiguin cuites,  les treiem i reservem.
Hi posem l'arròs i el sofregim, sense deixar de remenar.
Quan l'arròs ja té color hi posem el caldo bullint, normalment dues mesures i mitja per cada mesura d'arròs ( jo començo posant-n'hi dos i si cal afegeixo l'altra mitja). Hi posem les galeres i quan quedin uns cinc minuts una picada de julivert.
  Un magnífic arròs, suau, gustòs, de casa nostra i ... molt important... bé de preu!!

21 comentaris:

  1. Un arrosset sempre fa diumenge, encara que als restaurants de menú quasi sempre el posen el dijous al migdia. Petons.

    ResponElimina
  2. oohh quina pinta aquest arròs!! com m'agrada quan queda amb aquest color! em venen ganes de fer-hi cullerada! petons

    ResponElimina
  3. Dolça.......visca l'arròs!!! Què bo amb les galeres!!! Són tan gustoses...mmmmm.....
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  4. A Cambrils i la zona de Tarragona tenen molt bones receptes, amb galeres. Quin arrosset més bo, Helena!

    ResponElimina
  5. Adoro les galeres i el seu sabor en el caldo. De fet, només adoro el seu sabor al caldo perque a elles no me les acostumo a menjar... són massa ferèstegues i punxegudes!!

    ResponElimina
  6. Que rico y que buen color tiene, una excelente receta de arroz, que es muy gustoso y delicioso.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Hola Dolça. En Prades viven unos amigos jj.
    Este arroz tiene una pinta fabulosa. Me tomaría una buena ración porque su aspecto es sensacional. El arroz me encanta y las galeras le dan un sabor exquisito.
    Saludos

    ResponElimina
  8. les galeres li donen a l'arròs un sabor especial i exquisit

    ResponElimina
  9. Té una pinta estupenda¡¡¡¡
    Nosaltres cuinem les galeres amb cigrons i també està riquíssim.
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. el que donaria jo ara per un arròs com aquest o unes galeres ben fregides! nyam! petons!

    ResponElimina
  11. M'encanten els arrossos i les galeres hi donen un gust! a mi m'agada molt xuclar-les, boníssim.

    ResponElimina
  12. Aquest arròs de galeres fa molt bona pinta i te de ser molt bo.

    ResponElimina
  13. L'arròs de diumenge! Les galeres li donen un gust ben bo!
    Petons

    ResponElimina
  14. Qué sabor más rico dan las galeras, besitos guapa

    ResponElimina
  15. A casa dels pares quan era l’època de les galeres sempre es feia arròs amb elles.
    I de vermut unes de fregidetes. Quins records
    Petons

    ResponElimina
  16. Li he de donar la raó a Joan Perucho, compartir aquest arròs és un gran plaer.
    Oh oh,
    Nani

    ResponElimina
  17. Les galeres fan un arròs super gustós!
    I no cal moure't de les teves terres per passar un cap de setmana fantàstic, eh? ;)

    ResponElimina
  18. Un arròs ben bo, amb aquest caldo l'haig de provar, ha de donar molt de gust.
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. les galeres, tenen la fama de ser els que més gust poden donar a qualsevol arròs i aquests teu a més, té un aspecte espectacular!!

    ResponElimina

  20. Dolça; La meva mare, sempre que trovaba galeres a la plaça les comprava, doncs deia, que no tenien quasi carn, peró l'hi donaven un gust molt i molt bo a l'arrós.
    Salutacions Dolça¡¡

    ResponElimina
  21. Oh!!!...m'encanten les galeres !!! i aquest arròs ha d'estar bo.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.