Tatin de ceba, figues i foie

L'estiu passat tornant cap a casa després d'unes merescudes vacances vam anar a caure a Auxeron, poblet francès on vam gaudir d'una nit magnífica i d'un sopar d'aquells que recordes per cada un dels detalls, els plats, la presentació, el vi, l'entorn... tot això ha fet que gairebé sis mesos després m'hagi animat a provat de fer una de les exquisideses que vaig tastar.
Per ser una recepta feta de memòria després de força temps he de dir que ha sortit prou bé, i segur que no tardaré tant en tornar-la a repetir.
 
     Un secret, el Miserere me'l van regalar.
Necessitem:
-2 k de cebes de figueres tallades en juliana
-Mitja dotzena de figues ( avui han estat figues seques)
-Un bon grapat d'encenalls de foie
-Una làmina de pasta brisa
-Oli, sal i sucre

Posem la ceba a confitar en un wok, amb una mica d'oli i la salem lleugerament, durant una hora llarga o foc ben baixet. Aneu-la remenant de tant en tant fins que vegeu que té un bonic color daurat.
La posem en un colador i fem que llenci l'excedent d'oli (no el llenceu, us servirà per mil i una coses que hagueu de cuinar més endavant).
Talleu les figues ben finetes, com per a carpaccio.
Empolvorem lleugerament amb sucre un motlle de silicona rodó, d'uns 20cm de diàmetre, col·loquem una capa de tallets de figues, damunt ho cobrim amb la ceba confitada i ho tapem amb la làmina de massa brisa.
Ho posem al forn, ja calent a 180º, fins que vegem que la massa està daurada.
Traiem la tatin del forn, i amb compte la desemmotllem, hi aboquem per damunt els encenalls de foie i esperem a menjar-nos-la a que sigui tèbia.
La hem acompanyat amb un Miserere i ha estat un sopar magnífic d'un dia especial d'aquestes vacances de Nadal.

Comentaris

  1. Quina combinació més bona!!! molt original! Bons Reis!

    ResponElimina
  2. Una mescla de sabors molt interessant, ha d'estar molt bo. Que et portin molts regals els reis.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Sóc fan de totes les tatin salades. I aquesta teva, amb aquesta combinació d'ingredients, ha de ser sensacional segur!

    ResponElimina
  4. Molt original, segur que ha de ser molt bona aquesta combinació de sabors.

    ResponElimina
  5. Aixo te que estar realment bo!!! Provare de fer.
    Petons

    ResponElimina
  6. Aquesta es una recepta de festa, i de les bones. Aquest plat es un verader caprici. Quina maravella Dolça. No m'estranya que et recordis del poblet i sobretot del menjar que et van donar.

    Una abraçada, Agusti Cangrejo Grande.

    ResponElimina
  7. La vida no tot són postres, però nena, aquest sopar és clarament 'un postre' metafòricament parlant :)

    ResponElimina
  8. Els francesos...en saben molt!!!! I tu..."déu n'hi do"!!
    Molts petons, Dolça!!
    Bona setmana!
    Olga

    ResponElimina
  9. Tengo que probrar este pastel salado...por que tiene buena pinta...

    Besets

    ResponElimina
  10. Quina delícia! Quina combinació més bona! Marta

    ResponElimina
  11. ostres, la combinació és deliciosa eh... petons!

    ResponElimina
  12. Hola Dolça estimada i guapa tu

    Des d´en Roc a la cuina et desitjem un Bon Any Nou, plé de deliciosos moments, com la proposta d´avui, hummm


    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  13. Hola Dolça. ¡Feliz año! Espero que hayas pasado unas muy buenas fiestas y que los Reyes Magos hayan sido muy generosos contigo.
    Este tatin tiene una pinta fabulosa y seguro que ha de estar de rechupete aunque lleve un ingrediente que soy incapaz de probar como es el foie. A pesar de ello te aseguro que no tendría que hacer mucho esfuerzo para probarlo porque pinta exquisito.
    Saludos

    ResponElimina
  14. Nena,
    Això de fer d'àvia em fa perdre entrades com aquesta. La vaig veure al FCBK però encara no havia entrat. Tanta tecnologia em perd... Realment bona, molt bona. A mi m'encanten les tatins.
    Nani

    ResponElimina
  15. Aquesta recepta me la guardo, perquè deu estar de vici!!
    Un petó, guapa.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides