Pollastre en salsa d'ametlles

Com ja sabeu sóc ganxeta, zona coneguda per les avellanes DOReus i per l'avicultura. A mitjans del segle passat la meva ciutat era capdavantera en indústries avícoles i granges  de pollastre, Més de 400 indústries relacionades amb l'ou i el pollastre, una Cooperativa Avícola... tot això forma part de l'època d'esplendor de l'avicultura, època que va entrar en forta recessió de la qual no n'ha sortit. Ara sobreviuen unes poques granges, poquíssimes indústries del sector i la Cooperativa és un edifici buit a l'espera de que s'hi trobi algun us abans  no estigui totalment deteriorat. 
I per què tot aquest record del passat? Doncs, la meva família, com moltes famílies de la zona teniem relació amb l'avicultura, una indústria de subministrament i muntatge d'instal:lacions avícoles, i com que des de sempre el pollastre ha estat molt present a la nostra taula és un dels menjars que, encara avui en dia, ens agrada més. Des de simplement a la planxa amb un raget d'oli i una miqueta d'all i julivert a rostit amb tot tipus d'acompanyaments. Però deixo ja de parlar del segle passat i anem per feina ;-)

Avui us poso un entremig, ni rostit ni a la planxa, amb una salseta d'ametlles, també de la nostra zona, senzill, es pot deixar preparat el dia abans i sempre agrada.

Necessitem:
  • 4 contracuixes de pollastre tallades a trossos mitjans
  • Una ceba
  • Un bon grapat d'ametlles marcona sense pell ( jo diria que uns 50g.)i una dotzena d'ametlles torrades amb pell
  • Una cullerada de mel
  • Oli i sal
  • Caldo de pollastre
Agafem les contracuixes de pollastre, les netegem de pell i ossos i les tallem a trossos allargats ( de cada una en fem 4 talls)
Les enrossim  en un wok amb una mica d'oli i  les separem. Al mateix oli hi posem la ceba picada ben petita, a foc baixet, fins que agafi un color daurat.
Hi afegim els trossos de pollastre, els mig cobrim de caldo, ho salem  i quan comenci a fer xup-xup hi posem l'ametlla marcona picada ben fina (com si fos per fer panellets) i deixem que es vagi reduint el suc. Hi posem unes quantes ametlles senceres, algunes amb pell i d'altres sense i deixem que la salsa agafi la consistència que ens agradi. Un moment abans de treure-ho del foc hi posem la cullerada de mel i ho barregem bé. Emplatat i bon profit!!

Comentaris

  1. A casa també ens agrada molt el pollastre. I de totes les maneres. Amb aquets salseta ha de ser deliciós però a casa impossible. Tenim un al.lèrgic als fruits secs.
    Petonets guapa

    ResponElimina
  2. És una llàstima que desapareguin aquestes granges avícoles, Glòria, però és fantàstic que ens ho hagis donat a conèixer! El que més m'agrada de la teva recepta és que t'hi estalvies la crema de llet (a mi sempre em fa mandra) i que hi afegeixes aquest rajolí de mel boníssim!! Provaré de fer-la. Petons!

    ResponElimina
  3. quina bona combinació el pollastre amb atmetlles,i si és salsa molt millor!! per sucar-hi pa! petons

    ResponElimina
  4. Gloria, que pollo más rico, la salsa de almendras es espectacular, para mojar pan.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  5. La contracuixa és probablement el meu tall preferit del pollastre. Té sabor i és sucosa!!
    I amb 'vellanes' també ha de quedar bona, no? :P

    ResponElimina
  6. Un guisat deliciós i molt gustós.
    Tinc ametlles del meu cunyat, així que m'has donat una bona idea ;)

    ResponElimina
  7. Una salsa riquísima para acompañar pollo, carne.....besitos y buen findeee

    ResponElimina
  8. MMMMmm...ja tinc preparat el pa per sucar la salseta!!!
    Em penso que amb aquesta em passarà com amb la de maçana, prunes i pinyons.....la vaig provar una vegada i ja forma part de les meves salses habituals!!!!
    Aquesta salsa es pot utilitzar per altres tipus de carn, oi????
    Petons, Dolça!!!!
    Olga

    ResponElimina
  9. No sóc molt amant del pllastre, però aquesta salseta li deu donar un toc ben gustós. Petons.

    ResponElimina
  10. Dolça a casa també som de pollastre....Ara si, de bon pollastre, que quina diferència amb els que venen a les grans superfícies, ajajja. La salseta d'ametlles m'ha sorprès molt, i el toc de mel ha de ser ben diferent.
    Poder per fer país (encara que estigui lluny del meu Empordà estimat) faré aquest pollastre però amb avellanes de Reus, que n'he comprat fa poc!!
    Petonets i molt bona setmana. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  11. El pollastre a casa és la carn preferida. Les contracuixes són les que més m'agraden. Tan tendreta i bona. Estigui cuinada de la manera que sigui. Amb una salseta d'ametlles i sobretot ben confitada d'un dia o dos ni hi ha res que ho millori. Aquests plats són ideals per a fer els cap de setmana i menjar-los els dies següents...
    Una bona setmana,
    Nani

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides