Les típiques galetes daneses.

El Taller de Cuina fa tres anys i volen celebrar-ho amb un recull de receptes viatgeres. Quan ho vaig veure vaig pensar en el nord d'Europa, dubtes entre Suècia i Dinamarca... diferents, molt diferents però bonics, molt bonics. Als dos llocs ens hem allotjat a cases dins de  la ciutat i ens hem "integrat" durant dues setmanes a la vida del lloc, anant als mercats a comprar, aparcant a les zones blaves, passejant pels carrers del barri... això no vol dir que ens n'oblidéssim de fer el turista. Al final em decideixo per Dinamarca.
De visita obligada el NOMA, però no ens hi vam asseure a dinar, coses de la butxaca!
Frikadellers damunt de pa de sègol, molta mantega i salses amb mantega, entrepans oberts, rostits de carn i aus,  peix fumat o marinat i patates moltes patates. Per beure cervesa, per alguna cosa la Calsberg és d'allí. I postres amb poma i fruites vermelles.


Em van arribar a l'ànima els smørrebrød amb arengada marinada i avui m'he llevat amb l'intenció de comprar sardines per marinar-les i fer-ne, però a mesura que avançava el matí s'ha anat apoderant de mi la mandra i al final, a la parada del peix, davant les sardines he decidit canviar la recepta, però no el país, i què més típic que les galetes daneses?

Doncs aquí les teniu:


  • 250g de farina
  • 125g de mantega,
  • 125g de sucre, 
  • 1 ou
  • una culleradeta de llevat químic


Barregeu bé el sucre amb la mantega en pomada fins que us quedi una massa blanquinosa. Hi afegiu l'ou i després poc a poc la farina amb el llevat fins aconseguir una massa ben lligada i que no se us enganxi a les mans.
Donem forma a les  galetes amb un motlle, les posem damunt un paper de forn, les pintem amb una mica de sucre glaç barrejada amb aigua i les enfornem a 180º fins que estan lleugerament daurades.


Anècdota del viatge: no vam veure  "La SIRENETA" . Se l'havien emportat a la Xina amb motiu de l'EXPO.

Comentaris

  1. Quina ràbia no poder veure la Sireneta però les vostres galetes compensen de llarg la desil.lusió...

    ResponElimina
  2. Prefereixo tastar aquestea galetes (i les arengades marinades) que veure la sireneta. Quina sort mimetitzar-se entre danesos i suecs. Així és com realment es coneix un país!
    Moltes gracies per participar!!!!
    petonets

    ResponElimina
  3. Dolça. t'han quedat molt be aquestes galetes.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Què bones aquestes galetes!! Com que es van endur la Sireneta? Quina mala sort...
    Petons
    Mon

    ResponElimina
  5. m'encatan las galetas daneses!!! Que bones!!!

    ResponElimina
  6. tenen molt bona pinta, vaig a ferles, besets

    ResponElimina
  7. Haureu de tornar a veure la sireneta ;) les galetes, boníssimes!

    ResponElimina
  8. A casa sempre hi ha una caixa de galetes daneses al rebost. Amb la recepta que ens has passat, però, crec que deixaré de comprar-ne. Sempre és molt millor el que un preparar a casa, oi?
    T'han quedat molt bé, Dolça. I tenen pinta d'estar boníssimes!! Ja t'explicaré què tal ens surten a casa. :)

    ResponElimina
  9. com m'agradaria poder coneixer el nord d'europa... millor fer un recorrgut per tots europa!!! tornant al tema, les galetes tenen una pinta estupenda! intentare de ferles encara que fer galetes no es el meu fort

    ResponElimina
  10. que bones aquestes galetes!! i mira que només en menjo per nadal, pero millor perquè deu ni do...i com vicien!! ejej petons

    ResponElimina
  11. Hola Dolça. Seguro que lo pasarías estupendamente en el viaje, la pena es no poder haber visto su famosa escultura, pero tiene fácil solución, te preparas un viaje a China y así además de verla, disfrutas y nos pones alguna receta china jj.
    Estas galletas tienen que estar de vicio. Me gustan mucho. Antes compraba unas galletas danesas que venían en un caja redonda. Supongo que las que has hecho no les tendrán envidia porque eres toda una maestra.
    Saludos

    ResponElimina
  12. Dinamarca és el país que em falta d'aquella zona, he estat a Bèlgica i a Holanda. Tu ahuràs de tornar-hi per poder veure la Sireneta, je je je...
    Les galetes daneses de mantega són un vici!

    ResponElimina
  13. Boníssimas , no les penso comprar mes....son ben fácils !!!!!
    Petons .

    ResponElimina
  14. Ja saps que el proper destí que tinc és Dinamarca, però les galetes les faré com aquestes i no caldrà que les compri...
    Nani

    ResponElimina
  15. Qué buenas te han quedado, las tengo que probar.

    besos

    ResponElimina
  16. Reconec que és una bona recepta per a representar aquest viatge "sense sireneta" però amb "noieta asseguda en cadira o escultura vermella al mig del carrer"... però jo, amb una, ja en tinc prou!, jaja...

    ResponElimina
  17. si hi ha cap galeta adictiva es aquesta!! son per no parar un cop encetes la capsa... en prenc nota

    ResponElimina
  18. Unes galetes fantàstiques per berenar tot acompanyades d'un suc de fruites, un gelat de fruita o el pastís mousse de llimona que us proposem avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat. Ja podeu entrar-hi i dir-hi la vostra! www.esfruita.com/assessorem/pastis-mousse-de-llimona

    ResponElimina
  19. Hola Dolça estimada i guapa tu

    aquestes galetes estan entre les meves preferides, humm
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  20. Dolça, sens dubte a casa no són les galetes daneses, així a seques... els falta el cognom: galetes daneses d'Andorra!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides