Boston Cream Pie o un pastís d'aniversari (58)




 No cal dir gaire cosa... aquesta vegada l'imatge del pastís parla per si sola!

Necessitem:

Per a fer el coc:
  • 4 ous
  • 115gde sucre
  • 115g de farina
  • 40g de mantega en pomada
  • una culleradeta de llevat químic
Per al farciment:
  • 2 ous
  • 55g de sucre
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 2 cullerades de farina de blat
  • 2 cullertades de farina de blat de moro
  • 150g de nata sense muntar
 Per a la cobertura
  • 150g de xocolata de cobertura
  • 1 cullerada de mel
  • 25g de mantega en pomada
  • 150g de nata
 Preescalfem el forn a 180º.
Preparem dos motlles iguals, de 20cm de diàmetre, per coure les bases, o en el seu defecte un i la tallarem pel mig.
Muntem els ous amb el sucre fins que quedin ben escumosos, hi barregem la mantega i al final   hi afegim la farina barrejada amb el llevat amb cura que no ens baixi.
En posem la meitat en cada motlle i ho enfornem  uns 15-20 minuts.  Si ho posem tot junt en un mateix motlle el temps de cocció pot ser d'uns 5-10 minuts més llarg.

Fem la crema:
Barregem tots els ingredients amb la batedora i ho escalfem, sense que arribi a bullir, fins que sigui una crema ben espesa.

I la cobertura:
Desfem la xocolata, hi afegim la mantega, la mel i al final la llet. Ho remenem bé fins aconseguir que tingui una consistència de crema espessa.
Tallem la base que s'haurà refredat una mica  pel mig o agafem una de les dues bases i hi posem una bona capa de crema al damunt.
Ho tapem amb l'altra meitat, sense apretar.
Procedim a cobrir el pastís amb la cobertura de xocolata, però només la superfície. Ha de quedar una capa ben gruixuda.
 
                                          recepta original anglesa treta d'un llibre de 100cakes

Ara només cal bufar i celebrar-ho molt!

Comentaris

  1. Oi tant que ho diu!!! Diu menja'm!!!! Quina bona pinta!!!
    Petons

    ResponElimina
  2. Apa Dolça! Per llepar-se els dits!! Jo també sóc una "fan" de les receptes angleses. I aquesta entra pel ulls. ;-)

    ResponElimina
  3. com dirian els americans... OH MY GOD!!!

    ResponElimina
  4. El comentari tampoc necessita gaires paraules: nyam! :)

    ResponElimina
  5. i tant que parla! I fins i tot s'olora!! carai, quin pastís! Jo en vull un pel meu aniversari!!! Petons

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats per l'aniversari i també per poder-lo celebrar amb un grandiós pastís :O

    ResponElimina
  7. Quina delicia de pastis!! T'ha quedat perfecte! He visitat varis cops el teu blog i avui m'hi quedo com a seguidora! Gràcies per les receptes que són estupendes! Petons

    ResponElimina
  8. Quuina pintassaaaa.....en vull un trooos!!!

    ResponElimina
  9. Ostres, sempre que el veig pels llibres i blogs penso que algun dia l'he de fer, però encara no m'he decidit.
    El teu t'ha quedat de meravella! Felicitats!

    ResponElimina
  10. Ha ha ha, jo el porto al mòbil. Tinc la sort d'haver-lo vist en primícia. Que bo!
    Nani

    ResponElimina
  11. Hi tant que parla per si sola!!! quina bona pinta!!!
    petonets

    ResponElimina
  12. nena es mi preferido ,,crema y choco,,mmmm

    ResponElimina
  13. En vull un igual per el meu aniversari, ja t’avisaré jejeje... Es que no puc dir res més, boníssim
    Petons

    ResponElimina
  14. En vull un igual per el meu aniversari, ja t’avisaré jejeje... Es que no puc dir res més, boníssim
    Petons

    ResponElimina
  15. Felicitats tambè per vosaltres, amb aquet pastís segur que tot surtirìa bé.
    Petonets.

    ResponElimina
  16. Desde luego que la imagen habla por si sola, se ve espectacular y deliciosa.

    Te felicito.
    Un saludo.

    ResponElimina
  17. Que bueno!!! tiene un pinta......irresistible! un beso

    ResponElimina
  18. Quins 2 pisos tan ben marcats. Trobo que queda molt millor coure 2 motlles que no pas un de gran i tallar-lo pel mig. Això sí, doble feina de forn i de neteja!

    ResponElimina
  19. Es d'aquel llibre d'on aprens l'anglès??? Que xul.lo t'ha quedat, ja no dic si me'n vas guardar un tros, doncs ja fa uns dies!!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  20. tienes razon la foto habra por si sola,tremenda tarta de aniversario
    peto

    ResponElimina
  21. Jooooopé, es precioso! además que si, la imagen habla por si sola. Me ha gustado mucho y para el cumple de mi sobrina me vendría de perlas. Me lo voy a apuntar, tiene que estar buenísimo!
    Un besoooo

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides