Carpaccio de peus de porc
Un aperitiu si el posem damunt de llesquetes de pa o un entrant si l'acompanyem amb un bouquet de fulles d'enciam. I fins i tot el podem presentar de segon...
Molt fàcil de fer, només cal tenir els estris necessaris per tallar-lo, i aconseguirem l'èxit i la sorpresa de tots.
Bullim els peus de porc fins que quedin ben cuits ( jo a vegades els poso a l'olla del caldo). Els desossem i els deixem refredar bé. Podem posar-hi una miqueta de Pimenton de la Vera per sobre, farà que sigui més vistós quan el tallem.
Els posem damunt un paper film i els emboliquem apretant bé, de manera que quedi un paquet cilíndric ben compacte.
Ho posem al congelador.
Quan ens ho vulguem menjar ho tallem ben primet, amb la màquina de tallar embotits, directament del congelador, així aconseguirem uns talls sencers i bonics.
A nosaltres ens agrada moltíssim damunt una llesqueta de pa torrat amb una miqueta de "paté" de ceps i al damunt dos o tres llesquetes de carpaccio.
(El paté de ceps el faig sofregint una ceba tendra, un bon grapat de ceps i passant'ho tot per la batedora fins que quedi ben fi).
Al costat d'unes fulles d'enciam, amanit amb un bon raig d'oli verge DOSiurana i una mica de sal grossa per damunt... tindrem un primer plat boníssim.
I amb una escalivada o amb unes carxofes el podem presentar com a segon plat.
Ja veieu, una miqueta entretingut a l'hora d'embolicar i tallar però econòmic, diferent i bo, us ho puc assegurar!
bo, bo, de veritatt, m'encanta el carpaccio de peus de porc.
ResponEliminaM'ha agradat molt aquest carpaccio, és ben original. Ensenyaré la recepta a ma germana, que es una amant dels peus de porc.
ResponEliminaPetons!!!
a mi em dones uns peus, de la manera que sigui, i em fas un home feliç. en carpaccio i amb ceps, ideals!
ResponEliminaMolt original. M'encanten els peus de porc. Segur que en carpaccio estan deliciosos.
ResponEliminaUna bona proposta!!!i els acompanyaments genials.
ResponEliminaPetons.
Jo en aquesta ocasió no compro la idea... els peus de porc només els faig servir per a la escudella hehehe
ResponEliminaNo m'agrada gaire la seva presència
Boníssims, i si a més estan farcits de botifarra negre o d’ou ja amb quedo sense paraules, ( els tinc al bloc) es que soc una fan dels peus de porc….. jejejeje
ResponEliminaMolts petons
Te una mica de feina, però el resultat és encisador!! jo també n'he fet alguna vegada i em va agradar moolt! sort que amb un rulo d'aquests en tens per varis dies! ptons
ResponEliminaM'encant a el carpaccio, però no n'he menjat mai de peus de porc. Fa una pinta impressionant!
ResponEliminaNani
A nosaltres no ens agraden els peus de porc i una vegada vaig provar de fer aquest carpaccio. Em va semblar que tallat finet ens agradaria... però no, crec que això dels peus de porc o agrada o no agrada, oi?
ResponEliminaGustos a part, la presentació queda sensacional i és ideal per sorprendre convidats molt exigents ;)
mira que bé!! precisament vaig veure un carpaccio de peus de porc i pensava com aconseguir de "prensar-los" :-) m'apunto la idea!!!
ResponEliminaDoncs aquesta me l'apunto, perquè al Pere li encanten els peus, i quan en faig només en faig per a ell. Jo amb un trosset en tinc prou...
ResponEliminaPetons
No sóc gaire fan dels peus de porc, però sí de l'escalivada i l'escarxofa!! T'agafo de ple tot l'acompanyament del segon plat i m'atreviré una mica amb el carpaccio, fins i tot! Petons
ResponEliminaaquesta l'apunto per un dia que tingui convidat, però jo no tinc màquina de tallar embotits.....
ResponEliminaHola Dolça. Las manos de cerdo no es que me llamen mucho la atención. Las encuentro muy gelatinosas, quizás sea debido a eso. Cuando alguien las pide suelo probarlas pero poca cosa, prefiero pescado.
ResponEliminaNo obstante, de la forma como las has preparado ten por seguro que alguna rebanada de pan con ese acompañamiento me habría comido.
Saludos
Crec que no he menjat mai peus de porc, però així en carpaccio no m'ho pensaria... quina pinta!
ResponEliminaPetonets
Sandra
jeje a veure si així en forma de carpaccio li colo al meu pare... Té molta bona pinta, i realment el pots utilizar com a entrant, primer o segon: chapeau! jaja
ResponEliminaUn petoneeet! :D
que maravilla, una receta realmente original, yo nunca lo he preparado pero me muero de ganas de hacerlo, así que me lo apunto! Besitos
ResponEliminaMolt interesant. M'ho apunto. Això si...és una currada. Ptnts!
ResponEliminaQuina bona idea. ...ho faré, però no tinc màquina de tallar embotits..es pot fer smb mandolina?
ResponEliminaQuina bona idea. ...ho faré, però no tinc màquina de tallar embotits..es pot fer smb mandolina?
ResponElimina