Coc de préssec (51)

 Dies enrera, encara de vacances, després d'una llarga caminada per muntanyes cerdanes ens va venir una mica de dolç, i que millor per a mi que fer un coc! I com que és època de préssecs i en tenia uns quants a la panera de la fruita... doncs aquí teniu  un coc de préssec!
Necessitem:

  •   6ous
  • 200g de sucre
  • 1 iogurt natural
  • 250g de farina
  • un sobret de llevat químic
  • 100ml d'oli d'oliva
  • dos préssecs per fer puré i dos més per tallar a làmines fines.
Posem el forn a preescalfar a 200º.
Treiem els pinyols als préssecs i en fem pure dos, els altres dos els tallem a làmines fines.
Barregem els ous i el sucre i els batem a punt de cinta.
Vigilant que no ens baixi la barreja hi afegim el iogurt, el puré de préssec i l'oli i al final la farina barrejada amb el llevat.

 Posem una capa de làmines de préssec en un motlle i hi espolvorem una mica de sucre. Aboquem amb cura la barreja i ho posem a coure al forn, una mitja hora, a 200º.
Abans de desemmotllar el deixem refredar una mica, el treiem del motlle i deixem les làmines de préssec, que s'hauran caramel·litzat,  a la part del damunt.


I té més mèrit que els altres, aquest coc, ja que a la muntanya no tinc ni TMX, ni varetes elèctriques ni cap estri dels que t'ajuda a muntar els ous, una forquilla , un bol de vidre i molt de joc de canell van ser els que em van ajudar a fer la recepta!  Va quedar prou bé, veritat?

Hauria estat una bona recepta del 15 pel mes d'agost, però com sempre vaig tard...

Comentaris

  1. Un coc deliciós, jo també tinc uns pressecs al fruiter que demanen a crits acabar en un postre. Aquest coc serà ideal per consumir-los. A la meva mare li encantará...gràcies per la sug.gerència. Petons,

    ResponElimina
  2. Noia, es veu deliciós!!! Amb el préssec fet puré ha de quedar molt sucós. L'haig de tastar, recepta guardada....

    ResponElimina
  3. Derspues de una caminata apetece un poco de dulce para recuperarse como bien dices y que mejor que este coc,delicioso es y te ha quedado muy apetecible
    un peto
    miquel

    ResponElimina
  4. Quin tallet més apetitós! Amb aquest color torradet del préssec m'encanta, havia de ser boníssim aquest coc!
    Petons ;)

    ResponElimina
  5. oooooooooooooo, quin tall més bo!!!! els cocs són bons amb qualsevol ingredient!!! petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  6. Ja sé què faré pels esmorzars de la setmana que ve, què bo!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Entenc molt bé les ganes que tens d'un dolç extra després d'una gran caminada, je je je...
    I a l'estiu amb els préssecs tan bons, s'ha d'aprofitar!

    ResponElimina
  8. Quin tall més esponjós...Has fet un cóc digne d´estiu. I ara a per el 52.

    ResponElimina
  9. A mi és entrar al nototsonpostres i veure un coc i es que m'agafa un benestar perque el món està al lloc que li toca!! O no? :DD

    ResponElimina
  10. Magnifica forma de premiar una caminada llarga.

    Petons

    ResponElimina
  11. a peu coix-pambolixocolata: Va quedar esponjós i amb un toc humit especial.

    joaquina, a la teva mare no se si li agradarà, però a nosaltres...

    catieu, no sé si sucós és la paraula apropiada, però té un puntet afruitat , diferent. Acabadet de fer estava boníssim, ens el vam menjar una miquetatebi i ... fins i tot el flaire de préssec!

    Miquel, una llarga caminada per cremar i un bon coc per reposar tot el que has cremat!!!

    Acabatdefer, el préssec queda caramel·litzat al damunt i a més de bo queda bonic, veritat?

    Judith, ja saps que jo els provo de fer amb qualsevol cosa, els cocs.

    Sandra, doncs si el fas ja m'explicaràs que et sembla.

    Gemma, les meves caminades són passejadetes al costat de les teves, però el dolç extra ens va de gust igual ;-)

    Cristina, això meu amb els cocs sembla una cursa... a veure si arriba el 52!

    Oscar, t'has passat ! Ara que si els meus cocs contribueixen al teu benestar i pau interior... posa-li un altre coc al nototsonpostres... no et sembla?

    Neus, després de caminar sempre acabem igual... aquesta vegada va ser després del Puigmal.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  12. Mmmm que bò! Ara ens menjariem un bon tall...

    ResponElimina
  13. Menuda pinta tiene la torta!
    Gracias por tu visita.
    Besos.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides