ESCABETX, seitons

Aquesta vegada, Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta no han triat  un ingredient  ens han reptat amb una tècnica culinària de cocció, l'escabetx.

 

Aquesta és una manera de cuinar i de conservar que m'agrada força, sóc molt amant de vinagres, i com a tal el escabetx entra dins els meus gustos preferits. I la manera que m' agrada més és amb sardines, verats, seitons, tonyina....fins i tot amb emperador.

He trobat uns seitons, no massa petits i els he preparat de la següent manera:

  • - Seitons
  • -3 grans d'all
  • -una ceba tendra petita
  • -1cullerada de Pimentón de la Vera
  • -Sal
  • -una mica de pebre negre
  • - Oli Siurana
  • -Vinagre que sigui bo
He tret les espines dels seitons i els he fregit.
En el mateix oli he posat la ceba tallada a juliana i els alls i ho he deixat coure fins que han començat a estar "transparents".
Moment d'afegir-hi el Pimentón de la Vera, el pebre, la sal i el vinagre i ho he deixat a foc ben lent.
Al final hi he posat els seitons i  ho he deixat coure uns 5 minuts.
Ho he tret del foc i ho tinc reposant, ens ho menjarem demà perquè trobo que l'escabetx guanya si no és acabat de fer.

Comentaris

  1. Què si ens agrada la teva proposta? Ens encanta! Al Xavi sobretot li xiflen els seitons, o sigui que aquesta l'haurem de fer!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Escabetx de seitons !!! Aquest repte ha estat fantàstic, quina varietat mes surtida de productes. Carns, peixos, fruites.... Molt bona i deliciosa proposta. Petons,

    ResponElimina
  3. Doncs mira amb seitons ho trobo súper apropiat!!
    Quin llistat d'escabetx pendents de tastar que Porto avui!
    Un petó,
    Esther

    ResponElimina
  4. els seitons m'agraden, però només arrebossats! jajajaja. els hauré de tastar així, a veure què. Petonets

    ResponElimina
  5. tens raó que l'escabetx amb sardina, seitó, verat, tonyina... queda fantàstic, i per sort ara els de l'interior també tenim accés fàcil a aquests productes.
    aquest cop se m'ha passat la data de la recepta del quinze, però estic fent amb retard un escabetx amb productes més típics del meu poble, a veure com queda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'escabetx de camagrocs queda fantàstic! 😉

      Elimina
  6. Encara no m'he animat a prepara escabetx. El teu faria que el meu marit es llepés els dits.....

    ResponElimina
  7. MMmm seitons en escabetx! encara no havia vist aquesta recepta! m'agrada molt!! la pinta és genial! petons

    ResponElimina
  8. En escabetx no els he tastat mai, però per mi els seitons són adictius!

    ResponElimina
  9. Uns seitons que han d'estar de vici. M'encanta la proposta... Quina delícia.
    Gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  10. Doncs aquí un altre molt fan de l'escabetx del pexi blau. Jo els faig a l'estil de la familia a Extremadura (és curiós, una terra d'interior on broden els escabetxos de peix).

    I el teu està a la mateixa alçada!!

    ResponElimina
  11. Sembla tan sucós... i segur que els seitons escabetxats són boníssims. La foto fa mengera.

    ResponElimina
  12. Fantàstics aquests seitons! Han de ser deliciosos!
    Petons.
    Belén.

    ResponElimina
  13. Sempre els he fet amb l’espina, la pròxima et copio la recepta.
    Petons

    ResponElimina
  14. Tenen una pinta estupenda. Avui dissabte és un bon dia per anar al mercat i comprar seitons. M'animarém a fer la teva recepta.
    Gràcies per compartir-la.
    Sònia.

    ResponElimina
  15. Trobe que t'ha quedat una recepta boníssima. Per cert, al País Valencià, dels seitons en diem "aladrocs" (amb o oberta).

    ResponElimina
  16. A mi també m'agrada molt l'escabetx i els seitons queden boníssims. Llàstima que costin tan de netejar... ;)

    ResponElimina
  17. Bon vinagre i sense por! Et juro que, superat el trauma, ara serà el meu crit de guerra cada cop que faci un escabetx!

    Apa, seitons també! Què NO es pot escabetxar???

    Salut!

    ResponElimina
  18. Yo nunca he hecho escabeche, me tengo que animar con los boquerones ;) besos

    ResponElimina
  19. dons amb seitons no he fet mai l'escabetx aixi que apunto la recepta,petons

    ResponElimina
  20. Hola Dolça.
    A veure si tenim manera de comunicar-nos.
    Molt bé els seitons.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides