Llomillet amb gratinat d'all i oli
Fa dies que tinc aquesta recepta fotografiada i apunt de publicar, a més tinc ganes de "complir" amb la Dolorss de BLOCde CUINA i el II sorteig GOURMET RURAL, però si em despisto ja no arribo a temps, com sempre!
Veureu una manera que agrada molt a casa de fer el llomillo, sobre llit de patates i amb allioli gratinat. La llesca de pa serà la que farem servir per sucar la salseta una vegada hem acabat.
Una altra manera de presentar-ho és agafar una llesca de pa de pagès, torrar-la una mica i emplatar les patates i el llomillo a sobre abans de posar-ho a gratinar, aleshores el suquet de la carn i l'allioli empapa el pa i ja no cal fer l'esforç de sucar-lo.
Dues maneres diferents de presentar el plat que veureu a continuació.
Necessitem:
Un llomillo ben maco que tallarem a medallons gruixuts (3 per persona).
Una patata mitjana per cap
Un bon morter d'allioli (fortet d'all)
Una llesca de pa de pagès.
Marquem els medallons de llomillo a la planxa i els reservem.
Pelem les patates, les tallem a rodanxes una miqueta gruixudes, les salpebrem i les posem en un bol amb un rajolinet d'oli al microones uns quatre minutets, fins que veieu que estan toves.
Talleu el pa en forma de rectangle, poseu al damunt un llit de patates i els tres medallons de llomillet que corresponen a cada ració.
Una bona cullerada d'allioli damunt de cada tall de llomillo i a gratinar fins que agafi color daurat.
Veureu una manera que agrada molt a casa de fer el llomillo, sobre llit de patates i amb allioli gratinat. La llesca de pa serà la que farem servir per sucar la salseta una vegada hem acabat.
Una altra manera de presentar-ho és agafar una llesca de pa de pagès, torrar-la una mica i emplatar les patates i el llomillo a sobre abans de posar-ho a gratinar, aleshores el suquet de la carn i l'allioli empapa el pa i ja no cal fer l'esforç de sucar-lo.
Dues maneres diferents de presentar el plat que veureu a continuació.
Necessitem:
Un llomillo ben maco que tallarem a medallons gruixuts (3 per persona).
Una patata mitjana per cap
Un bon morter d'allioli (fortet d'all)
Una llesca de pa de pagès.
Marquem els medallons de llomillo a la planxa i els reservem.
Pelem les patates, les tallem a rodanxes una miqueta gruixudes, les salpebrem i les posem en un bol amb un rajolinet d'oli al microones uns quatre minutets, fins que veieu que estan toves.
Talleu el pa en forma de rectangle, poseu al damunt un llit de patates i els tres medallons de llomillet que corresponen a cada ració.
Una bona cullerada d'allioli damunt de cada tall de llomillo i a gratinar fins que agafi color daurat.
Que aprofiti!!
M'agrada molt aquest plat, el tall de carn amb la patata a sota i tot gratinat amb allioli ha d'estar molt bó!
ResponEliminaUn petó i bona setmana :)
Ha de ser boníssim aquest llom, no l'havia acompanyat mai d'all i oli francament, però si és gratinat ha de tenir un toc genial.
ResponEliminaQueda apuntada la proposta! ;)
Mmmm que bo!!!...i sort en el sorteig!!!
ResponEliminaPtnts
M
(a la foto del Colmado Giner es veu el meu pare a dins...je je je)
Que rico tiene que estar con el gratinado d´all i oli.
ResponEliminaBesos
A mi, com a bona mediterranea m'agrada molt el allioli, I aquest plat em pareix perfecte. Besets!!
ResponEliminaAquest plat és un vici absolut. M'encanta!
ResponEliminaUn petó.
Esther
Dolça,
ResponEliminaAcabo d'entrar al teu blog i m'encanta el primer plat que veig... em sembla que ha d'estar bonissim.
Et llegeixo poc a poc i em poso al corrent de tot el que has preparat.
Petonets.
Ara mateix en menjaria un tros i sucaria pa al suquet!!!
ResponEliminaMmmmmm.. apuntada queda aquesta recepta!!!! Un tall bonissim!!!
ResponEliminaUn petonet
Sònia
ostres un plat ideal per mi,amb l'all i oli ufff m'agrada molt jejej apuntat,petons
ResponEliminaHavia gratinat amb maionesa i amb maionesa amb all, però amb allioli directament no ho he fet mai.
ResponEliminaHo tastaré :)
Quina pinta taaan bona...
ResponEliminapetons
Xè, això fa una pinta estupenda... A mi, que m'agrada tant l'allioli!!! Nyam! :)
ResponEliminaAquest llomillet en una bona torrada, deliciós, quina bona recepta!!! Petons,
ResponEliminaUn plat deliciós, al gratinar l’all i oli li ha de potenciar molt el gust del all no?
ResponEliminaPetons
Anniki, me n'alegro que t'agradi.
ResponEliminaAcabat de fer, nosaltres som molt de l'allioli, sempre i quan sigui de morter, és clar.
Marta, aquesta vegada, com que és un sorteig, i no hi puc posar els alumnes pel mig, segur que res de res, jejej
mariatem, rico, rico, rico!
Malú, així que tenim una cosa en comú, tu i jo, som dues mediterrànies amb delit per l'allioli.
Ester, ben bo i ben fàcil de fer, la veritat.
Kui_Netes, gràcies per venir i espero anar-te trobant de tant en tant.
Sònia, el suquet que quedat el trobem... boníssim, i si el poses damuntuna torrada de pa, aquest pa està... Prova-ho i m'ho dius tu!
De buen comer... si t'agrada l'allioli no el deixis a pendents, fes-lo.
Oscar, mai he gratinat maionesa amb all, sempre allioli, per a mi, maionesa 5, allioli 10... ara és que a mi la maionesa no em diu massa cosa i de l'allioli de morter en soc gairebé addicta!
Núria, gràcies!
Xavier, benvingut al club de fans de l'allioli... fet a ma, és clar!
Gràcies Joaquina,
Sion, el contrari, el gratinat mata la fortor de l'all, fa que no repeteixi i li dona un "no sé què" diferent!
Gr'acies a tots i totes!!
PTNTS
Dolça
Aquest llomillet té un aspecte impressionant!
ResponElimina