coc amb cabell d'àngel (47)

La setmana passada "vam acabar" els examens... Per fi deixem enrere l'ESO i començarem una etapa escolar "més responsable"... i això que no em puc queixar ja que ella n'és de responsable i treballadora i ha acabat amb molt bones notes, tant que, encara que no tinguem el butlletí fins a final de mes avui ja ho hem volgut celebrar amb un bon dinar... Bé, un dinar al seu gust:  gaspatxo, llomillo amb crosta de foie i aquest coc amb cabell d'àngel.

Per fer-lo necessitem:
-1 iogurt natural
-200g de sucre
-4ous
-150g de farina
-50g d'oli d'oliva
-una cullerada d'essència de vainilla.
- un sobre de llevat químic
- cabell d'àngel.

Posem el forn a preescalfar a 200º.
Separem clares de rovells i muntem les clares a punt de neu ben fort i les reservem.
Barregem els rovells amb el sucre i el iogurt , amb el batedor de varetes, fins obtenir una massa el més escumosa possible.
Afegir-hi, a poc a poc la farina barrejada amb el llevat i al final l'essència de vainilla. Posar-hi amb molta cura les clares a punt de neu vigilant que la massa no baixi gens.

preparem un motlle amb oli i farina perquè  no s'enganxi i hi posem tota la massa. Al damunt hi fem un bon llit de cabell d'àngel i ho posem al forn. Tarda una mitja hora en estar cuit, de tota manera punxeu-lo per comprovar si ja està cuit.
El cabell d'àngel, a mesura que el coc puja, anirà baixant fins quedar una capa sota, però a mesura que baixa van quedant cabells per tot el coc que fan que tingui una textura "especial"

Comentaris

  1. (ja no en queden!!!)...però jo vull tastar aquest coc amb cabell d'àngel!!!
    Ptnts
    I fins mooolt aviat!!!

    ResponElimina
  2. Quina delicia més bona,m'encanta el cabell d'angel i aixi no el he probat mai,pero es una idea fantàstica i molt original.
    Un petonet molt gross.

    ResponElimina
  3. M'encata el cabell d'àngel però només n'he menjat amb ensaimades. Provaré de fer-ho. gràcies

    ResponElimina
  4. A casa el cabell d'àngel no triomfa. Vaja, a mi si m'agrada però als demés no. Deu ser que són més del dimoni...

    Molt bó el coc :)

    ResponElimina
  5. Fa dies que estic pensant en receptes amb cabell d'àngel, encara que no sé a ón trobar-lo. La idea del coc és perfecta!
    Petonets,
    Esther

    ResponElimina
  6. Que pinta tiene¡¡ me parece de las de toda la vida,de esas que hacian nuestras abuelas¡¡ me la apunto¡¡¡

    ResponElimina
  7. Vaja , a part de treure bones notes té gust pels àpats...perquè el que li has preparat és de luxe...aquest coca a casa vola.

    ResponElimina
  8. Que cosa mas buena!El cabello de angel me gusta de todas las maneras y con este bizcocho estara de vicio.
    Besets.

    ResponElimina
  9. Felicidades!!! seguro que su esfuerzo valió la pena!! y celebrarlo con esta coca, es lo merecido!! Besotes de la Vaca!!

    ResponElimina
  10. Un coc que ha de quedar deliciós amb el cabell d’àngel per el mig
    Petons

    ResponElimina
  11. El cabell d'àngel m'encanta, per tant aquest coc entra directament en el meu top ten.

    ResponElimina
  12. Felicitats pels bons resultats!!!
    Un dinar de celebració sensacional, i unes postres que estan a l'alçada de l'ocasió :)
    Ja sap quin batxillerat o Cicle farà?

    ResponElimina
  13. Aquest coc em sembla ideal per aquesta celebració!! mmm es deu desfer a la boca! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  14. Marta, tu ho vols tot!!! Fins aviadet.

    Ague, un coc diferent!

    apeucoix, a mi em passava el mateix però enlloc de en ensaïmades només en pastissets.

    Starbase, dimoniets o no... una miqueta de cabell d'àngel de tant en tant...

    Esther, el trobaràs al super, al Mercadona per exemple n'hi ha.

    Inma, si que tiene pinta de bizcocho de toda la vida, es verdad!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  15. Hola,
    A casa tampoc són massa de cabell d'àngel, però segur que aquest coc els hi encantaria.
    Petons

    ResponElimina
  16. Cristina, a casa nostra aquest coc desapareix en un tres i no res.

    mesilda, si t'agrada e l cabell d'àngel és una manera diferent de menjar-ne.

    Vacapaca, vaya si le valio el esfuerzo, se va pasar un veranito perfecto!

    Sion, la llàstima és que no aconsegueixo que el cabell d'àngel em quedi al mig, sempre em baixa fins la part de sota del coc, què hi farem!

    Josep, doncs si el tastes ja em diràs que t'ha semblat.

    Gemma, tic una xiqueta de números, tan de lletres com som el seu pare i jo, jejej. BAT científic, de moment parla de Bioquímica o Enginyeria química... ja veurem!

    mercè,a nosaltres ens encanta i fa una mica més de festa que un coc dels típics i no dona tanta feina com un pastís de celebració amb farciment, cobertura...

    La cuina de l'Eri, el cabell d'àngel li dona un punt diferent...però si no agrada el cabell d'àngel!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  17. Et felicito per les notes de la teva filla, dona bó que sigui tant responsable. El meu fill ha fet primer de batxiller i també molt bé, tot net, que diu ell. M´ha donat una bona sug.gerencia amb aquest coc, segur que li agradarà. Petons,

    ResponElimina
  18. hola! Gracias por dejarme el comentario, así te he conocido... volveré por aqui!

    ResponElimina
  19. encantada de descobrir el teu blog, he estat xafardejant i tens unes receptes molt interessant, aquest coc és bonisiimm!! petons

    ResponElimina
  20. Hola Dolça, no paras de poner cosas buenas y este me gusta mucho, mucho, un saludo.
    JUAN

    ResponElimina
  21. Me encantan los postres pero tengo debilidad por los bizcochos, este con cabello de ángel debe ser celestial!

    ResponElimina
  22. Que delici, menuda pinta tiene para la merienda huuuuuu-Bs

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides