26.9.10

Petit dolç de compota de poma (17)


Aquest cap de setmana no teniem res especial preparat i hem tingut uns dies esplèndids. Gaudir de la nostra FESTA MAJOR, la Misericòrdia, veure correfocs, seguir al bestiari de Reus, concerts i avui al matí un bon passeig a la vora del mar de la localitat veïna de Salou. Ja no fa aquella calor i per això les postres d'avui ja han estat una mica postres de tardor, amb compota de poma, canyella...




Per fer aquestes llepolies he necessitat:
- un pot d'un quart de quilo de compota de poma, si no la podeu fer a casa i encara sortirà més bo.
- 125ml d'oli d'oliva
- 100g de sucre
- 1 ou
-175g de farina integral
- 1 culleradeta de canyella molta
-1/2 sobre de llevat

Batre el sucre amb l'oli, afegir-hi l'ou i poquet a poquet la farina barrejada amb el llevat i la canyella. Quan tingueu un massa ben espesa afegir-hi la compota de poma.
Posar-ho en motlles, plens fins la meitat. Damunt posar-hi una capa de poma ratllada barrejada amb unes gotes de llimona i espolvorejar-ho amb una miqueta de canyella barrejada amb sucre.

Ho posarem al forn, ja calent a 200º, uns 15 minuts o fins que vegeu que han pujat i estan cuits.

us puc assegurar que han estat unes bones postres de FESTA MAJOR!

21.9.10

Quin cap de setmana!

Ens hem esperat dos mesos i ja en teníem moltes ganes de gaudir del premi. Era el moment de posar-nos en marxa, els Casals ens esperaven. I tot això gràcies a la coca de cireres!! i a la gastroteca.cat, és clar!
Només engegar va començar a ploure... bé ploure és poc, a diluviar! però poquet a poquet hi vam arribar.


Els Casals està situat en una zona del Bergadà que nosaltres desconeixiem, una zona bonica i tranquil·la



Hi vam estar bé, molt còmodes i res no va alterar el dia sencer que hi vam estar, només els llampecs i els trons que van acompanyar la tempesta de la nit.

Per començar bé el dia un bon esmorzar amb torrades, pa amb tomàquet, embotits i la tan preuada sobrasada dels Casals. A més de melmelades i rebosteria dolça per acompanyar el cafè.









Per dinar i sopar vam poder gaudir del menú que aquest cap de setmana s'ha ofert a les persones hostatjades als Casals:

Ja entaulats, al restaurant de la casa rural.


crema de carabassó


un primer plat de bajoques i patates o mongeta amb patata, com vulgueu!


el vi, Marmellans, DO Montsant


llangonissa amb fesols o com ens van dir "botifarra blanca amb mongetes"


verat amb samfaina


capó amb carabassonets


ovella al forn sobre un llit de patata


iogurt amb melmelada de mora


gelat de xocolata


pastís Sant Jordi

I l'endemà diumenge, amb un temps radiant, vam fer una bona caminada per la muntanya, per cremar tot allò que havíem menjat els dos dies anteriors. Des de la pista d'esquí de fons d'Arànser als Estanys de la Pera.



Un cap de setmana complert, no us sembla?

14.9.10

Magdalenes de iogurt grec i xocolata (16)

Avui ha estat un dia especialment llarg. Comencem a 2/4 de 9 i quan acabem a 2/4 de 6 posem-nos al dia de tot allò que hem de fer servir per ensenyar als alumnes i encara ningú ens ha ensenyat a fer anar. S'estan acaban d'instalar les pantalles digitals.Encara no tenim el Wifi del centre en ple funcionament. Canons? a totes les aules encara no n'hi ha. Ordinadors pels professors, potser a final de mes n'hi haurà uns quants més, però per tots ni parlar-ne... Avui curset accelerat de pissarres digitals i presentació per part de l'editorial dels llibres i materials digitals que farem servir!




Gairebé dotze hores al centre! Moment de desconnectar, un cafetó, una infusió, un tallat... a gust del consumidor, amb unes magdalenes fetes per a l'ocasió.

Necessitem:
  • -125g de farina de blat
  • -125g de farina integral
  • - 1 ou
  • -125g de sucre
  • -100g de mantega
  • - Mitja rajola de xocolata (70%)
  • - dos iogurts grecs (250g)
  • -1 sobre de llevat químic.

Desfem a foc ben baixet la mantega amb la xocolata i ho deixem refredar.
Barregem el iogurt, el sucre i l'ou amb el batedor de varetes. Hi afegim les farines barrejades amb el llevat. Finalment hi posem la xocolata fosa amb la mantega.

Ho posem en motlles de paper, fins la meitat, ja que la massa puja bastant, i aquests els posem dins una muffinera metàlica per ajudar-los a pujar.

Tindrem el forn calent a 180º i hi posarem les magdalenes uns 15 minuts.

Surten unes magdalenes altes i molt esponjoses, per això recomano fer-les en motlles de paper ja que si les fem en silicona corren el perill de desfer-se una mica quan les desmotllem.

10.9.10

Diada 2010

D'aquesta fotografia avui en fa quinze dies, però la he reservat per posar-la avui, ja que s'adiu molt a la data, no us sembla?


Tots contents agafats a la Senyera dalt el Puigpedrós!

I per arrodonir-ho la Trilogia, 1714 de l'Alfred Bosch on se'ns proposa una manera diferent de veure els fets que van precedir l'onze de setembre i ens pot ajudar a conèixer-los una mica més.

BONA DIADA A TOTHOM!!

6.9.10

Coc amb anells de xocolata (37)

Quan vaig veure aquest coc va ser un "amor a primera vista" i em vaig prometre que el faria. I el vaig fer, com no podia ser d'altra manera, ja sabeu que jo no em resisteixo mai a fer un nou coc!



L'he fet unes quantes vegades, i mai aconsegueixo que les anelles de cacau em quedin ben marcades, per tant us envio a la recepta original perquè vegeu com és un tall d'aquest coc.
Si algú de vosaltres el fa i li queden bé les analles de cacau ja m'explicarà el truquet perquè la propera vegada em quedin millor. Ara bé, amb anelles o sense, és boníssim.

Necessitem:
  • -300g de sucre
  • -125g de mantega
  • -4 ous
  • -500g de farina
  • -una culleradeta de sal
  • - un sobre i mig de llevat
  • -400g de llet
  • - 100g de cacau en pols
Amb el batedor de varetes batre la mantega amb el sucre fins que estigui ben escumós.
Afegir-hi els ous d'un a un sense deixar de batre.
Barrejar la farina, la sal i el llevat i anar-ho incorporant a poc a poc a la massa anterior.
Al final posar-hi la llet i barrejar-ho bé.

Untem un motlle amb mantega i farina i hi posem la tercera part de la barreja. Ho empolvorem amb una mica del cacau en pols. Amb cura hi posem una altra tercera part de la barreja, ho empolvorem amb la resta del cacau. Acabem de posar-hi la resta de la massa.

Tindrem el forn a uns 200º i ho enfornarem uns 25-30 minuts.

BON PROFIT!

2.9.10

Magdalenes de plàtan i avellanes, amb trossets de xocolata. (15)

Aquest any les meves vacances ho han estat de veritat, m'he desconnectat de tot i de tothom, i fins i tot m'he "oblidat" de tots vosaltres durant un mes i mig.
Calia i ho he fet, però ara, em torneu a tenir aquí, amb ganes i desitjant que m'hagueu esperat. Desitjant posar-me al dia de tot allò que m'he perdut i poder seguir compartintamb tots vosaltres les receptes que vaig preparant.
Per començar m'he de posar al dia amb les receptes d'avellanes que vaig prometre una vegada al mes. Així que aquí teniu unes magdalenes força treballades que tenen gustet d'avellana i aroma de plàtan. També en podriem dir muffins , però una, que és tradicional i molt de casa nostra no vol perdre el nom de sempre davant el nom forani.


Necessitem:
  • 4 ous
  • 150 g de sucre
  • 150 g de farina
  • 50 g de mantega
  • 1 plàtan ben madur
  • 50g d'avellanes (de Reus) torrades i picades no massa fines.
  • Xocolata 70% tallada a trossets.
  • oli( si fem servir motlles de silicona)
Preparació

Posem els 4 ous en un cassó juntt amb el sucre sucre i 150 g de farina. Enèrgicament ho batem damunt el foc, baixet, fins aconseguir una massa ben escumosa.
Fonem la mantega i hi barregem el plàtan ben desfet amb una forquilla.
Ho afegim a la massa esponjosa dels ous, el sucre i la farina i ho seguim batent mentre hi afegim les avellanes picades.
S'unten amb oli els motlles de silicona, si són de paper no cal.
Al darrer moment abans de posar-les al forn hi posem per damunt trossets de xocolata 70%.
Omplim els motlles fins la meitat i els posem al forn, ben calent. Baixarem la temperatura a 200º i hi tindrem les magdalenes uns 20 o 25 minuts.

Gràcies per seguir estant aquí!