28.1.10

PASTISSETS D'AVELLANES (13)

Avui m'he retrobat amb els meus companys d'esmorzar pedagògic del curs passat. Ha estat una trobada curta, abans d'anar a treballar, una trobada on gairebé no hem pogut explicar-nos ni parlar, però si que hem tingut temps de tastar aquests pastissets d'avellana. Hem de fer trobades més llargues... potser un sopar!
Els he fet copiat exactament d'aquesta recepta del blog bocados dulces y salados.

Necessitem:
- 50g de mantega
-120g de sucre
-2 ous grossos
-180g de farina
- Mig sobret de llevat en pols
-100ml de llet
- 150 g de "vellanes de Reus" picades.

Poseu el forn a escalfar

Batre la mantega, tova, junt amb el sucre. Anar-hi afegint a poc a poc la llet, els ous, la farina barrejada amb la llevadura i al final les avellanes.
Omplir els motlles fins a les 3/4 parts i posar-ho al forn entre 10 minuts i un quart d'hora.

Amb TCH:
Picar les avellanes V5-7-9 uns 15 segons.

Posar la màquina a V2 i anar afegint (en aquest ordre) pel forat de la tapa la mantega (tova), el sucre, la llet, els ous i la farina barrejada amb el llevat.
Omplir els motlles fins a les 3/4 parts i posar-ho al forn entre 10 minuts i un quart d'hora.

Per la cara que han fet i el delit amb que se'ls han menjat em sembla que els han agradat força.

25.1.10

Coc de xocolata i carabassó (28)


Ja sabeu que a mi m'agrada molt fer cocs, i com que són unes postres que gairebé sempre em surten bé i que puc anar fent variacions perque mai siguin iguals no s'avorreixen de que els en faci. A més si en sobra, cosa que passa molt poques vegades, admet molt bé la congelació .


Us vaig posar dies enrera un cake de carabassó, i he pensat que si sol surt bé, perquè no ha de sortir bo amb xocolata, i aquí el teniu:
Necessitem:
- 200g de carabassó pelat i ratllat.
- 2 ous
-200g de sucre
-200g de farina
-100g de mantega
- Mig got de llet
- 2 cullerades de cacau en pols sense sucre
- 1 sobre de llevat
Barregem la farina i el sucre fins tenir-los a punt de cinta.
Hi afegim la mantega desfeta, després la llet i al final lafarina, el cacau i el llevat.
Quan tenim la massa a punt hi posem el carabassó ratllat i ho posem en un motlle preparat amb mantega i farina i ho enfornem.
El forn l'hem de tenir, ja calent a 200º, i la cocció dura entre 35 i 40 minuts.

Em vaig inspirar amb aquesta recepta però hi vaig fer alguns canvis.

19.1.10

pebrots del piquillo farcits

Aquest mes Wivith de Cuchiflitos és l'amfitriona de l'HEMC 40, ens ha proposat com a tema cuinar amb sobres i, com a casa no és llença res , m'he posat mans a les cassoles.

Després de Nadal tots tenim una carmanyola al congelador amb restes de rostit, pollastre farcit i demés menges suculentes; o si no és Nadal restes de la carn del caldo. El meu és el segón cas.

Normalment la carn del caldo acaba en croquetes o crestes però avui em dedicaré a farcir pebrots del piquillo, aquells pebrots que arriben en un lot de Nadal i s'avorreixen en un racó del rebost durant un munt de temps.

Necessitem:
  • - Una ceba
  • - Mitja dotzena d'allets tendres.
  • - carn del caldo esmicolada
  • - Vi ranci
  • - un bon tall de pernil salat ben bo ( he posat pernil ibèric)
  • - Un pot de pebrots del piquillo
  • - Llet
  • - Farina
  • - Sal/Oli
Tallem la ceba i la sofregim, quan ja està blanqueta hi posem els allets tendres ben petitets i deixem que s'enrosseixi be tot. Hi afegim la carn del caldo i un bon raig de vi ranci i ho deixem coure a foc ben baixet uns 20 minuts. Hi afegim el pernil i ho deixem uns minuts més.
Ho passem tot per la picadora i en fem una pasta.
Fem una beixamel no gaire espesa amb mig litre de llet, tres cullerades de farina, una mica de mantega i sal.
Barregem la meitat de beixamel amb la pasta de la carn i ho deixem refredar.
Mentrestant escorrem bé els pebrots del piquillo i els farcirem amb una cullereta de postres.
Posem una mica de beixamel en una plàtera, al damunt els pebrots, hi posem una culleradeta de beixamel damunt de cada pebrot, ho espolsem amb par ratllat i una mica de formatge i ho gratinem.

Però com que el pot de pebrots no era massa gros em va sobrar carn que va servir per fer uns canelons de cuina d'aprofitament.
I al final vaig escalivar unes albergínies, les vaig buidar amb cura i les vaig omplir amb la carn que em quedava, amb formatge ratllat i a punt per congelar. Ja tinc dinar per un dia que no tingui temps!
Què us sembla? tres en u per a l'HEMC d'aquest mes.

16.1.10

Em va agradar ser-hi

Ja sé que és una mica tard per posar una entrada sobre la trobada blocaire de Castellterçol, però una era novata en aquests afers i no va portar càmera fotogràfica, amb la qual cosa he hagut d'estar pidolant que em passessin algunes fotografies per poder tenir un record del dia.
Quatre fotografies i els enllaços a les cròniques que tan bé han fet l'Assumpta i el Miquel, la Glòria i el Josep, la Maragda i el Carles, la Txell i el Kike, la Gemma, la Marta, l'starbase, el Martí i el Manel (si m'he deixat algú, si us plau que m'ho digui i l'afegiré).
Només afegiré una cosa al que tots heu dit, a mi també em va agradar ser-hi i conèixer personalment la meva família virtual.
Ja estic esperant la propera!

8.1.10

Coc de poma (27)

Després de les festes de Nadal i els seus àpats m'he decidit a fer un senzillet coc de poma per esmorzar. La veritat és que ve de gust una preparació poc elaborada després de tants torrons, neules i altres llaminadures nadalenques!



Necesssitem:

  • -3ous
  • -150g de sucre
  • - 2 cullerades de mel
  • -200g de farina
  • -150g de mantega
  • -un sobret de llevat
  • - 4 pomes (ratllades)



Muntem els ous amb el sucre fins que quedin a punt de cinta.

Afegim la mel i seguim barrejant.

Hi afegim la mantega a punt de pomada, després la farina i el llevat.

Ho barregem bé amb les pomes ratllades i ho posem en un motlle que haurem preparat amb farina i mantega perquè no s'enganxi.

Tindrem el forn calent a 200º i ho posarem entre 25 minuts i mitja hora, fins que vegem que està cuit.


Ara, deixem-ho tot i a preparar-nos, que demà ens espera Castellterçol!