28.11.09

Pastís de xocolata amb ametlla, sense farina (26)

Hi ha seguidors del blog que una vegada han acabat de fer una recepta me la comenten, en persona. Aquest és el cas d'una amiga de la meva filla que és aficionada al bon menjar i, com no, a la cuina. Tant ella com el seu pare són fans d'un dels meus pastissos de xocolata i de tant en tant entren a la cuina per fer alguna de les meves receptes. El seu darrer intent va ser el pastís de xocolata amb ametlles, boníssim, a no ser per un petit incident que van tenir amb la farina.
El pastís d'avui és especial per a ells, si més no perquè no porta farina. Ells ja l'han tastat, ara espero que el tasteu vosaltres, encara que només sigui virtualment.

Dedicat a vosaltres Laura i Pere!
Necessitem:
  • -125g de xocolata de cobertura
  • -125g de sucre
  • -125g d'ametlles mòltes ( com per a fer panellets)
  • -60g de farina
  • -4ous
  • -1 sobret de llevat
  • -Ametlles laminades i boletes de xocolata per decorar

Fonem la mantega amb la xocolata a trossos.
A part batem els rovells amb el sucre fins tenir-los a punt de cinta. Afegir la xocolata fosa, les ametlles moltes i el llevat. Barrejar-ho bé i incorporar-hi les clares a punt de neu.
Tindrem el forn ja calent a 200º i li posarem uns 40 minuts. 1o minuts abans de treure'l obrirem el forn i molt ràpidament hi posarem les ametlles i les boletes de xocolata del guarniment i ho ruixarem amb unes gotetes d'aigua. Després deixarem que s'acabi de coure els 10 minuts restants.

23.11.09

Melmelada de carabassa i taronja

Des que tinc el blog, de tant en tant compro carabassa per fer alguna "creació". El que passa és que sempre en compro de més i me'n sobra algun tros que va donant tombs per la nevera, fins que, avorrida de veure'l acaba fent cap a les escombreries.
Aquesta vegada el tros que em va sobrar era massa gros ( mig quilo) perquè passes desapercebut i no vaig tenir cap més remei que buscar-li una sortida digne i el vaig convertir en una magnífica melmelada.
Com ho vaig fer:
- Mig quilo de carabassa.
- Tres taronges
-400g de sucre
- 1 culleradeta de canyella.

Una vegada tallades les taronges i la carabassa a dauets afegir-hi el sucre, remenar-ho bé i posar-ho a foc baixet una mitja hora ( remenant de tant en tant). Quan vegeu que està bé ho paseu una mica per la batedora fins que us agafi la consistència que us agradi i ja ho podeu posar als pots.
Si ho voleu fer al microones: 10 minuts a màxima potència, ho treieu i ho remeneu, 10 minuts més i ho torneu a remenar, 10 minuts més i ho paseu per la batedora i ja ho podeu posar als pots.

17.11.09

Bombonets d'avellana

Amics, coneguts i saludats, aquesta era la manera que tenia Josep Pla de dividir les persones del nostre entorn.
Amics, coneguts i saludats meus seran les persones que avui rebran com a obsequi un ( o més d'un) d'aquests bombonets d'avellana.
El motiu? Doncs que una servidora posa un any més al seu cabàs i ho vull compartir amb tothom. Amb vosaltres el bombonet haurà de ser "virtual" però us poso la recepta per si us ve de gust tastar-los.
Necessitem:
- una rajola de xocolata de cobertura de 300g.
- mitja rajola de xocolata 99% (Lindt)
- un pot llet condensada petit (350g)
- 100 g d'avellanes (DO Reus, es clar!)
- Fideus de xocolata




Fonem les dues xocolates, a foc ben baixet i després hi barregem la llet condensada i les avellanes picades, no massa petites perquè hem de trobar els trossets quan ens mengem els bombonets.
Ho deixem refredar.
Fem boletes i les arrebossem amb els fideus de xocolata. Les posem en motlles petits i les posem a la nevera fins l'hora de menjar-nos-les.


A la TCH:
Posem les avellanes i donem dos o tres cops amb el turbo per trencar-les una mica.

A V1, 70º, 3 minuts desfem les xocolates. Hi afegim la llet condensada i a V1 ho remenem un minut més.
Ho posem en un bol de vidre i ho deixem refredar.
La resta es fa igual.

Aquesta és una bona recepta per incloure-la a la llista de receptes del mes: les avellanes de Reus. Espero que us agradi!

11.11.09

Coc de carabassó (25)

Quan sàpiguen els de casa que en aquest coc hi va incorporada la verdura... Si, si, la verdura, ni més ni menys que un quart de carabassó.
Si es poden fer pastissos de carabassa, de pastanaga, de poma... per què no de carabassó? El resultat final és un pastís humit, tipus els cakes anglesos. Un coc que si vosaltres no ho dieu no endevinarà ningú l'ingredient "sorpresa" que porta.

Jo n'he fet dues versions, en una hi he posat fruites confitades dins i a l'altre xispetes de xocolata. Els dos excel·lents!!
Per fer-lo necessitem:
  • - Un quart de quilo de carabassó talladet petit i sense pell.
  • -4 ous
  • -150g de sucre
  • -50g d'oli
  • -50g de licor dolç ( un moscatell hi va bé)
  • -200g de farina
  • - un sobret de llevat Royal
Opcional: Fruites confitades o trossets de xocolata.

Barregem amb la batedora els ous i el sucre i hi afegim el carabassó ben petit fins que es desfaci.
Sense deixar de batre hi posem l'oli, el licor i la farina barrejada amb la llevadura.
Preparem un motlle amb oli i farina perquè no s'enganxi i hi aboquem la massa.
Enfarinem una miqueta les fruites confitades o els trossets de xocolata i ho barregem una miqueta ( a mi, malgrat fer-ho així les fruites confitades m'han tirat avall).
Al forn, que ja el tindrem a 200º, fins que vegem que ja està cuit. Gairebé tarda 45 minuts.

Espero que us agradi i bon profit!

Aquesta recepta fa temps la vaig veure en aquest blog i em va cridar l'atenció i ara la he fet adaptant-la una miqueta i la veritat és que ha valgut la pena.

2.11.09

Carpaccio de figues i encenalls de foie amb vinagreta de figues



Un entrant "sofisticat" però molt senzill de fer.
Només cal tenir unes figues coll de dama ben madures, foie congelat per poder fer els encenalls i una mica de melmelada de figues.
Agafem les figues i les tallem a rodantxes fines i les posem al plat. Damunt hi posem el foie ratllat el més primet possible.
Un quart d'hora abans de menjar-ho hi posem una mica de vinagreta de figues que haurem fet amb una cullerada sopera de melmelada, una mica de sal, vinagre (que sigui bo) i oli, tot ben remenat.


I ja està, aquí teniu un altre plat per quedar molt i molt bé amb molt poca feina.