30.10.09

Bacallà gratinat

Una recepta tan senzilla de fer com bona i aparent. Com a prèvies només cal tenir una bona salsa de tomàquet ( només de tomàquet) , feta a foc baixet xup-xup-xup i fer un bon all-i-oli .
Agafem el bacallà i el desalem. Una vegada el tinguem al punt li treiem bé l'aigua, l'enfarinem una miqueta i el fregim lleugerament.
El posem en un plat amb una mica de paper de cuina perquè absorbeixi l'oli que sobra i a montar el plat!
Una capa de salsa de tomàquet. Damunt el tall de bacallà que espolvoregem amb una mica de julivert talladet. Cobrim el bacallà amb all-i-oli i ho posem a gratinar fins que agafi una mica de color.

Senzill, veritat? Doncs animeu-vos a fer-lo i bon profit!

Advertència: La salsa de tomàquet ha de portar poca o gens de sal i l'all-i-oli també. La sal del bacallà sempre domina una mica!

22.10.09

PATATES FARCIDES

A vegades trobes les receptes en els llocs més inesperats, receptes que fan que t'inspiris i i facis un plat que no havies fet mai i perquè no, amb èxit!
Aquest ha estat el cas. D'una recepta, trobada en un calendari, d'uns ous farcits d'espinacs, adaptada a la meva manera han acabat sortint aquestes patates, la veritat molt bones!
Necessitem:
  • Patates de mida mitjana per bullir-les amb pell (he fet servir patates de Prades)
  • 1 ceba mitjana
  • 250g d'espinacs congelats
  • 100cc de llet
  • Una cullerada grossa de formatge d'untar (tipus Philadelphia)
  • Formatge ratllat
  • Oli i sal.

Bullim les patates i les deixem refredar. Les pelem i les buidem , amb cura que no es trenquin. Aguardem la patata que treiem ja que la necessitarem més endavant.

En una paella sofregim la ceba tallada ben petita i quan comença a ser rossa hi afegim els espinacs. Ho remenem una mica , hi posem la patata que tenim reservada i la llet i ho seguim remenant perquè la patata es desfaci una mica. Es rectifica de sal. Hi posem la cullerada de formatge i ho anem remenant fins que quedi una massa idònia per farcir les patates. Això ho farem amb una cullereta de cafè. Posarem una miqueta de formatge ratllat pel damunt i ho gratinarem.

Bon profit!

17.10.09

Coc de xocolata i ametlles (24)




Tenia unes clares que m'havien sobrat i he estat buscant en què les podia fer servir, que no fossin les típiques merengues. Al blog BOCADOS DULCES Y SALADOS he trobat una recepta d'un coc de xocolata que he fet amb alguna variació.

Necessitem:
  • -200g de xocolata
  • -200g de nata líquida
  • -60g de mantega
  • -60g de farina
  • -60 de sucre
  • - mig sobret de llevadura
  • -60 g d'ametlla molta
  • - 3clares d'ou
  • - unes quantes ametlles picades a trossos .
L'he fet amb la TCH, però el podeu veure amb el mètode tradicional a la recepta on m'he inspirat.

Muntem les tres clares a punt de neu (V3, 4 minuts, amb les pales) i les separem.
Derretim la xocolata ( V1- 60º- 2 minuts)
Hi afegim la mantega ( V1- 2 minuts més) i la nata líquida.
Pel forat de la tapa, a V1, afegim el sucre, la farina barrejada amb la llevadura i la farina d'ametlla. Ho barregem tot un parell de minuts i al final incorporem les clares muntades a punt de neu i ho acabem de barrejar a V1 un minut més.
Preparem un motlle amb mantega i farina perquè no s'enganxi . Agafem les ametlles picades i les espolvorem amb una mica de farina i les incorporem a la massa.
Aboquem la massa al motlle i el posem al forn, ja calent, a 180º uns 25 minuts.
Com podeu veure la fotografia del tall no ha quedat massa bé, però és que gairebé no vaig arribar a temps!

9.10.09

Coca de tonyina i anxoves

Amb la MASSA DE COCA sempre havia fet coques dolces, com la COCA DE FORNER , la COCA SECA o la COCA FARCIDA DE XOCOLATA.

Com que la massa, en principi no és dolça he pensat fer-la servir per una preparació senzilleta i salada i he fet aquesta coca per a sopar.


Necessitem:

- MASSA DE COCA (sense posar-hi sucre, evidentment)
- ceba, pebrot vermell i pebrot verd, tot tallat a trossos ni massa grans ni massa petits.
- una llauna de tonyina
- uns quants filets d'anxoves.
- oli.

Tallem la ceba i els pebrots i els posem a sofregir amb una mica d'oli a foc baixet.

A la TCH- a V1, 70º, uns 10 minuts amb les pales protegides.

Mentrestant agafem la massa que ja haurem deixat reposar i la tindrem a punt de fer-la servir i li donarem forma de coca, ben primeta, com si fessim una coca seca.
Al damunt hi posarem les verdures sofregides però sense que hagin agafat color, la tonyina i els filets d'anxova.
Ho posarem al forn, a 200º, uns 20-25 minuts i ja la tenim a punt!
Talladeta a trossets, o fent coquetes petitetes, la podem posar d'aperitiu per això vull participar amb aquesta recepta a l'HEMC37 que aquesta vegada té d'amfitriona La Quinta de Luculus amb el tema dels aperitius

7.10.09

Xampinyons en vinagre

El plat d'avui no és meu, és una recepta que corre pels blogs des de fa algun temps i que jo m'he decidit a fer-la fa poc. Només us la poso per donar fe que és molt bona i que val la pena fer-la ja que és un bon recurs a l'hora de fer sopars, vermutets de diumenge o senzillament per enriquir alguna amanida.
Podeu trobar la recepta aquí o aquí ... segur que hi ha més llocs on hi és però em sembla que amb això ja en podreu fer el tast!

3.10.09

Musclos de roca amb romesco d'avellana

Us vaig prometre que aquest curs us posaria una recepta cada mes d'un producte tan típic de casa meva com són les "vellanes" de Reus. Avui n'he triat una de vermut de diumenge i molt facileta de fer, a veure si us animeu.

Necessitem:
- Uns quants musclos de roca ( això de tenir Cambrils tan a la vora va molt bé a l'hora de fer peix)
- Una culleradeta de carn de pebrot de fer romesco ( Escaldem un parell de pebrots de fer romesco i els deixem refredar una mica, quan són tebis en separem la carn de la pell, la podem guardar en un pot a la nevera durant una setmana si hi posem per damunt una miqueta d'oli).
- 2 grans d'all escalivats
- 1 gra d'all cru (jo n'hi poso mig ja que no m'agrada que domini el gust de l'all)
- Un tomàquet petit escalivat
- 100cc d'un bon oli d'oliva.
- una cullerada de vinagre (no pot ser balsàmic).
- una miqueta de sal.

Obrim els musclos en una cassola amb aigua i sal. Els deixem refredar.
Mentrestant posem la resta d'ingredients en un pot i ho triturem amb la batedora.

Treiem el fregall dels musclos.
Posem una culleradeta damunt de cada musclo i ja estan a punt.

Amb un gotet de vermut és un perfecte aperitiu de terrasseta pel diumenge, no us sembla!