Sípia amb all-i-oli

Ara és quan a les nostres platges de la Costa Daurada s'hi està bé, poca gent, temperatura suportable, l'aigua i l'arena neta... per tant cal aprofitar-ho. Ja sé que el turisme ens porta diners i que és una font de treball per a moltes persones, però el turisme massificat de la nostra zona fa que la gent d'aquí ens veiem, moltes vegades, obligades a deixar d'anar a la platja fins que l'allau desapareix i aleshores podem tornar a gaudir-ne sense aglomeracions.
Per això he buscat un menjar per deixar preparat i fresquet per quan arribessim al migdia.
Quan hem marxat el cel estava tapat i semblava que no faria gens de sol, però a primera línia de mar hem tingut un dia de platja magnífic i per dinar hem trobat una sípia amb all-i-oli que ens ha fet recuperar les forces acompanyada d'una amanida de bajoques de primer plat.
Necessitem:
  • - 1 sípia neta grossa
  • - 1 morter d'all-i-oli

Bullim la sípia mitja hora, la treiem de l'aigua calenta i la deixem refredar.
La tallem a dauets.
Fem un bon all-i-oli i ho barregem bé.
Senzill, no us sembla? Doncs, bon profit!

Comentaris

  1. Una receta de las de siempre sencilla pero muy buena, y el all i oli perfecto, cuantos años hace que no como uno igual que este. Mi madre tambien tenia un mortero del mismo material que el de la foto que pesaba mucho y hacia un all i oli buenisimo tambien,un saludo.
    JUAN

    ResponElimina
  2. dolça, això sembla boníssim, però pel color i la textura de l'allioli en les dues fotos, suposo que l'has barrejat amb una mica del suc de la cocció de la sípia per aclarir la salsa, suavitzar-la i que vagi més bé de barrejar.

    ResponElimina
  3. Senzill però segur que boníssim!!!!!

    Petonets

    ResponElimina
  4. Aquesta recepta si que semble facil, oi?
    M´agrada la sipia i m´encanta el all i oli.

    ResponElimina
  5. Hola Dolça,
    un plato estupendo. Me encanta el alioli.
    Qué razón tienes con la playa en esta època.
    Besos

    ResponElimina
  6. Yo nunca he tomado la sepia así cocida con ali oli, pero me parece una idea estupenda para dejar la comida preparada.

    Un beso

    ResponElimina
  7. Me encanta la sepia con all-i-oli y si esta hecho en mortero no te digo ná!! No puede estar mejor!!

    Un besito DolÇa!!

    ResponElimina
  8. Ohhhh, deliciòs!!!M'encanta l'all-i-oli!!A mi no em surt però a tu t'ha quedat increible!!

    Petonets mca i bona nit!

    Vanesuky,

    ResponElimina
  9. Ni que ho juris...Cambrils està preciòs...i la sípia...ideal!Ptnts

    ResponElimina
  10. mmmm quin all-i-oli t'ha quedat més espesset

    ptns

    ResponElimina
  11. Això sí que va bé, senzill, ràpid i bo i per assasborir després d'un matí de platja. Recorda la cuina de pescadors, oi?.

    ResponElimina
  12. hauries d'explicar com fas l'allioli amb el morter, jo no hohe aconseguit mai!!!

    ResponElimina
  13. Un clàssic a la cuina que no pot faltar. Per cert, trobo que et queda molt bé l'all-i-oli. Salut!!!

    ResponElimina
  14. Senzill i ideal per tenir a punt a la nevera, per quan arribes amb gana d'un dia de platja... I com que és tan mariner, és com si encara sentissis l'olor de platja, oi?

    ResponElimina
  15. Per què tot está tant bó quant arrives de la platja?, m´ho puc imaginar, segur que no va quedar res de res,jaja. Petons

    ResponElimina
  16. Jo també tinc la platja ben a prop i encara no he trepitjat la sorra! M'atabala veure-hi tanta gent! Avui he passat pel passeig amb la bici i el mar tenia molt bon color i no hi havia gaire gent. Ja tens raó quan dius que aquesta és la millor època per anar-hi!
    No m'he menjat mai una sípia freda, és més, pensava que no havia de ser gaire bona, però la teva té una pinta impressionant! I és perfecta si la pots deixar preparada amb antelació!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  17. Què té l'all i oli que combina tan bé amb tans tipus d'aliment? La teva sípia n'és un bon exemple. Vinga doncs a sucar-hi pa. Un petó enorme i que vagi bé la trobada amb els alumnes.

    ResponElimina
  18. I tan sencilla però ha de ser boníssima!!!! petonets

    ResponElimina
  19. Dolça, doncs sí que és una recepta senzilla! :)
    I encara millor si es pot preparar amb antel·lació per quan tornes de la platgeta! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  20. Buenisima¡mi marido te dejaba el plato limpio.
    Besets.

    ResponElimina
  21. Una receptamolt senzilla,sí, però també molt bona.
    A mi també m' agrada la plajta a aquesta època, a ple estiu no s' hi pot anar...
    ptns.

    ResponElimina
  22. Muy bueno ese ali oli, este si que es el original, besos, pepa.

    ResponElimina
  23. juan el catalan, per a mi el morter és una eina essencial, i amb aquest (que és antic, de la meva àvia) de pedra l'all-i-oli no em falla mai!

    Manel, l'all-i-oli el barrejo tal qual però la miqueta de suc que va fent la sípia l'aigualeix una miqueta i li dona aquest aspecte que fa que sembli diferent a les dues fotos.

    MaryLou, recepta d'aquelles de dia que no vols cuinar!

    Els peixos, si agrada la sípia i l'all-i-oli. aquesta recepta triomfa, segur!

    Dolita, sort que vam aprofitar el cap de setmana passat per fer platja... ja que ara s'ha girat fresqueta i no sé si aquest vinent el temps ens deixarà gaudir de les nostres preuades platges de la Costa Daurada!

    Nieves, es un plato que para dejarlo preparado es perfecto.

    Mandragora30, l'all-i-oli sempre amb el morter, d'altra manera és maionesa amb all!

    Vanesuky, ganxeta a l'exili, encara t'hauré de fer un curset d'all-i-oli!! És posar-s'hi, sense presses i segur que surt!

    Marta, tens raó que Cambrils ara està maquíssim, com tots els pobles de la nostra costa!

    Manresa, amb morter normalment queda així, alguna vegada també se'm nega, però aleshores no li faig foto jejej.

    Glòria, té gust de platja, o almenys jo vaig l'associació perquè és un dels plats que puc deixar fet i sempre que el faig hi ha hagut platja- A l'hivern alguna vegada el faig com a Tapa per algun vermut o pica-pica.

    Maria, això que em demanes serà la meva propera entrada.

    Olles, ganxeta, un clàssic i tant senzill que pensava que no calia penjar-lo!

    Gemma, quan arribes de l a platja et venen de gust plats fresquets com aquest.

    Elvira, el mar relaxa i desperta la gana!!!!

    Margarida, freda d'aquesta manera si que està bona la sípia, prova-la quan vulguis!

    Parella vermella, vam sucar-hi pa, amb l'all-i-oli i em va ajudar per agafar forces per retrobar-me amb els alumnes!!!!

    MªJose-Dit i Fet, senzilleta, senzilleta, senzilleta, però bona, bona, bona!

    Mercè, per quan tornes de la platja, de la muntanya... o d'una jornada de compres, per quan vulguis!

    Mesilda, pues imaginate como lo dejo el mio, jejej!!!

    Annafs, em fa gràcia perque tots diem el mateix, tenim les platges al costat de casa i no les podem disfrutar durant la temporada d'estiu. Coses del turisme, què hi farem!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  24. Hola Dolça
    Una salsa muy rica, me encanta x

    ResponElimina
  25. De sencill res de res..... aquest allioli es veu d'escandol.
    Es all i oli? vull dir nomes aquests dos ingredients?, A mi no mha sortit mai, explica com ho fas i el temps que et costa

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides