All-i-oli

Us poso la manera com faig l'all-i-oli quan el faig servir per a plats tipus l'nterior, és a dir quan no ens l'hem de menjar immediatament, o quan volem que sigui menys suau, és a dir que no domini tant l'all.
On hi ha la diferència?, l'all-i-oli original el faig amb mitja cabeça d'alls i ens l'hem de menjar ràpidament, ja que sino trobo que em baixa. A més el trobem massa potent. Només el fem en barbacoes a l'aire lliure amb carn a la brassa, butifarres, vi negre begut amb porró i tota una colla fent gresca .
Normalment hi poso SACRILEGI!!! un rovell d'ou, ja sé que no toca però trobo que el fa una mica més suau i la consistència de l'all-i-oli aguanta més temps. M'imagino que tot és qüestió de gustos.


Espero que els partidaris de l' all-i-oli en estat pur no us enfadeu amb mi, si voleu el dia que en faci un d'"autèntic" us l'ensenyaré!!!

Comentaris

  1. Desde que tuve salmonelosi, que en mi casa no se come nada que lleve huevo crudo, pero no renuncio a un buen allioli, aunque me tenga que dejar el brazo en el intento,jaja, y yo siempre antes usaba una yema, así que más que perdonada por usarla ( yo creo que muchísima gente lo hace como tú) y lo buenísimo que esta. Petons

    ResponElimina
  2. all-i-oli a morter! quin luxe! jo no en se fer. també trobo que amb el rovell queda més suau, tot i que no sigui "l'autèntic". Algun cop l'he tastat d'avellanes o ametlles, també deliciós.

    ResponElimina
  3. M'agrada més suau!!
    ummm que bo!!
    petonets

    ResponElimina
  4. Fer all-i-oli és tot un art, oi? A més cada casa té una manera diferent de fer-lo. No crec pas que hi hagi "la millor", més aviat es tracta de trobar la que agrada més a casa.

    ResponElimina
  5. doncs jo també el faig així jijiji i a casa ens encanta

    ptns

    ResponElimina
  6. Jo també ho faig moltes vegades així, a mi m'agrada de totes totes, però sempre haig d'anar amb xiclets de menta desprès, jeje. Que bo, un bon tall de pa de pagès ben torradet i amb all-i-oli. No tinc paraules per descriure-ho. Qui no ho ha tastat no sap del que parlem. Salut!!!!

    ResponElimina
  7. Ai què bo és l'allioli!

    Jo no tinc gràcia ni aguanto tant de rato barrejant, per sort sempre he trobat algú que m'el faci :)

    Pos jo sempre l'he vist que la gent que conec del Baix Ebre lo fa amb rovell d'ou. I quan he anat a concursos d'allioli també el posen... no sabia que es feia sense rovell.

    ResponElimina
  8. Ep...quin morte més autèntic...d'aquells que pesen....nosaltres també hi posem rovell(sorry!)...i amb qualsevol cosa per sucar-hi pà! (li trec el centre dels alls diuen que així no retorna!)
    Ptnts

    ResponElimina
  9. Visca l'all i oli!
    Cada casa té la seva manera de fer-lo i a mi m'agraden totes!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  10. M´agrada molt l´all i oli però no hi ha manera que em quedi mai bé.Ara ho tindre més facil.

    ResponElimina
  11. La meva mare també el fa així, al morter i amb un rovell, i li surt boníssim! Bé, això és el que diu tothom, perquè jo no l'he tastat mai! A totes les recepte que hi diu "all-i-oli", jo hi poso maionesa, i feta també amb el morter i anant remenant!
    Petons.

    ResponElimina
  12. M'ha agradat molt eixa manera tan simpàtica de presentar la recepta. Això del rovell d'ou sera "una heretgia", però fa un aspecte boníssim aquest allioli. ;D

    ResponElimina
  13. Hola, guapa! Yo siempre hago la mayonesa casera con un dientecito de ajo. Una especie de alioli ràpido y fácil. Un besito.

    ResponElimina
  14. res de sacrilegi, la veritat és que l'all i oli originari, sense més ingredients, ja gairebé no el fa ningú, potser és que tothom ekl troba més bo amb ou, o més fàcil, de fer, però la qüestió és que si s'imposa per alguna coss serà. el teu té un aspecte impressionant!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides