Per Corpus, gegants i coques amb cireres



Avui és CORPUS i la tradició festiva de Reus marca que avui és el primer dia que surten els gegants i ballen per la canalla, i la no tant canalla. Avui al matí, a partir de les 10, la plaça del Mercadal ha estat plena de escoles amb les seves mestres i d'àvis i avies amb els nets; i aquesta tarda, a partir de les set és hora dels pares i les mares amb els fiills a veure els gegants. Això si, amb una coca amb cireres.




Aquest any la coca de cireres la he fet amb massa de coca de forner, menys elaborada que la coca de pastisseria i m'ha semblat que li dona més importància al gust de les cireres, cosa que m'ha agradat. Per fer aquesta recepta és molt important que la cirera sigui molt madura, com més negreta i sucosa millor, d'altra manera quedarà la coca poc gustosa.

Necessitem:

-MASSA DE COCA de forner
- Cireres
- Sucre
- un raget d'oli.
Una vegada feta la massa de forner la deixem reposar perquè pugi (uns 3/4-1 hora) Fem la forma de la coca, més aviat primeta i l'omplim de cireres, que prèviament haurem rentat, tret la tija i fet un parell de tallets a cadascuna per facilitar que facin suc durant la cocció. Hi posem abundant sucre per damunt i un raget d'oli i al forn, preescalfat, a 200º uns 20 minuts o fins que vegeu que estiguin cuites.

Si voleu una altra recepta de coca de cireres aquí teniu la recepta de la MAI, una altra reusenca que fa gala de ser-ne i també ens posa les receptes típiques de casa nostra: TEMPS DE CIRERES...LA COCA

Comentaris

  1. carai, avui és el dia de les coques de cireres, tan la teva com la de la Mai són una delícia. M'ha encantat el passi de fotos amb el so de la gralla. Un petonàs.

    ResponElimina
  2. Hola Dolça. Se nota donde vivís. Hace poco acabo de ver la de Mai y ahora lo hago con la tuya. He visto las dos y son una delicia, me pondría en un aprieto decidirme por una. por eso me quedo con las dos que estoy seguro deben estar sencillamente deliciosas.
    ¿me podrías mandar un trozo? gracias.
    Saludos

    ResponElimina
  3. Això està per a llepar-se els dits!!! quina bona pinta!
    A Reus teniu cada festa associada a un plat. A Tarragona això no passa, que jo sàpigui.
    Visca la cuina i les tradicions!!!

    ResponElimina
  4. jeje, tu i la Mai us heu posat d'acord, eh? ;) Doncs aquesta festa amb la coca de cireres no la coneixia! :)
    Petons!

    ResponElimina
  5. Molt bona coca!! m'ha encantan les fetes popular i les tradicions! Es molt important participar perque no es oblidin ...

    ResponElimina
  6. Ja he vist la coca de la Mai, i també li vaig comentar que havia vist les diferents versions d'aquesta coca que expliques (amb massa de forner o de pastisseria) al programa de tv3 "amb molt de gust".
    T'ha quedat genial, només per tastar-ne un tros val la pena arribar-se fins a a la plaça del Mercadal de Reus :)

    ResponElimina
  7. Quantes coques de cireres! Ja m' heu fet venir ganes de fer-ne una. Fa una pinta deliciosa.
    ptns.

    ResponElimina
  8. Ei....i aquest cap de setmana la Fira del Vi de Reus...estem en totes!!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  9. Acabo de passar-me pel bloc de la Mai i després de veure la coca tan espectacular que ha fet, vinc aquí i què em trobo? Més coques espectaculars!
    No he menjat mai aquest tipus de coques i entre les dues m'heu fet venir ganes d'aprofitar les últimes cireres que em queden a la nevera (i de collita pròpia)
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  10. Mmm sin palabras. Esa fotografía lo dice todo. PERFECTA!!!
    Besotes

    ResponElimina
  11. Hola vermells, Corpus, a Reus, és el dia de les coques de cireres.

    Juan, pasate cuando quieras, estás invitado!

    Padrina, vols dir que a Tarragona no tenen un dolç per a cada festa??? A Reus tot ho celebrem menjant jejje.

    vacapaca, si de mi depèn no se'n perdrà ni una, de festa popular!

    Gemma, efectivament, massa de pastisseria o adobada=més elaborada i més dolça; massa de forner= el que té més importància són les cireres. Si vens pel Mercadal avisa i ens trobem sota la casa Navàs,jejej!

    Annafs, doncs si t'animes i les fas ja ens diràs que et semblen.

    Marta, si la festa del Corpus, la fira del Vi... i en dues setmanes festa Major! Quin ambient de festa!!!

    Margarida, si són molt madures isucoses pots fer la meva recepta, si no ho són tant la de la Mai. La meva recepta si la cirera no deixa anar força suc no acaba de resultar!

    ♥Rº,gracias por tu visita. me alegro que te gusten!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  12. Dolça això és un pecat, arriba l'estiu i es difícil controlar aquestes tentacions !!!!

    ResponElimina
  13. Gràcies per l'enllaç a aquesta recepta. M'ha agradat, crec que la provaré de fer.
    De moment la deixo al bloc a la llista d'espera que tinc de receptes per fer. no dono l'abast!

    ResponElimina
  14. uisss, veines pe aquí, he trobat el teu blog, la coca de cireres m'agradat, es mes en tinc de cireres de Paüls i probaré esta versió que no sabia, jo en faig un altra.
    Et segueixo, besets.

    ResponElimina
  15. Enhorabona! Aquest Corpus hem baixat a Reus i ens han vingut ganes de fer coques amb cireres. A l'Espluga de Francolí també hem pogut degustar aquestes coques tan i tan bones. Les podeu veure al nostre Facebook.

    ResponElimina
  16. Una gran proposta!!!

    Un peto
    Pascu Vicens
    http://viajealcentrodelacocina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  17. ¡¡Que pinta más buena tiene esta coca!! Con esa base crujiente y las cerezas dulces, todo un placer :)

    ResponElimina
  18. Visca Reus i la coca amb cireres!! No podia faltar aquesta (i l'altra) recepta pel 15!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides